Επικαιρότητα

Αυξάνονται οι πιέσεις στην κυβέρνηση: Με 146 «ναι» πέρασε η τροπολογία

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής επέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, με στόχο να γίνει αποδεκτή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν εκφράσει έντονες διαφωνίες.

Σε ασφυκτική πίεση φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση τόσο από τους κυβερνητικούς βουλευτές όσο και από την αντιπολίτευση για την τροπολογία που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με τους θεσμούς για το εάν θα παραμείνει το αυτεπάγγελτο όσον αφορά τη δίωξη για όσους παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς ή αν θα μετατραπεί σε κατ’ έγκληση διωκόμενο αδίκημα

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής επέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, με στόχο αυτή να γίνει αποδεκτή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν εκφράσει έντονες διαφωνίες.

Μετά τις αλλαγές, η τροπολογία προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία όσων:

- ασκούν βία σε συμβολαιογράφους (σ.σ. σήμερα η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως μόνο σε όσους ασκούν βία σε δημόσιους υπαλλήλους κατά την υπηρεσία τους)

- παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία (σήμερα ισχύει μόνο για τα Ειρηνοδικεία)

Από την τροπολογία ο κ. Κοντονής αφαίρεσε την παράγραφο 2, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι απειλούν συμβολαιογράφους και να απαιτείται έγκληση από το θύμα.

Με 146 "ΝΑΙ" εγκρίθηκε η τροπολογία που αυστηροποιεί το πλαίσιο προστασίας διεξαγωγής πλειστηριασμών σε Ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφικά γραφεία από κινήματα διαμαρτυρίας, επεκτείνοντας τις αυτεπάγγελτες διώξεις.

Συνολικά, από την διαδικασία απουσίαζαν 57 βουλευτές.

Οι παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού δήλωσαν «παρών» (62 συνολικά), ενώ ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή ψήφισαν «όχι» (38 συνολικά).

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x