sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αυλωνίτης στο sport-fm.gr: «Δίνω τον αγώνα μου στην Αυστρία, θα ήθελα να κληθώ στην Εθνική»

Για το όνειρο της κλήσης στην Εθνική, το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και την παρουσία τους το αυστριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Στουρμ Γκρατς μίλησε στο sport-fm.gr o Τάσος Αυλωνίτης.

Για το ποδοσφαιρικό παρόν και… μέλλον του μίλησε στον sport-fm.gr και την Ελένη Μπόγρη ο Τάσος Αυλωνίτης.

Ο 29χρονος αμυντικός συνεχίζει για δεύτερη διαδοχική -και τρίτη συνολικά- σεζόν να φοράει τη φανέλα της αυστριακής Στουρμ Γκρατς, μετρώντας φέτος 14 συμμετοχές, ένα γκολ και μια ασίστ.

Μιλώντας στο sport-fm.gr, σχολίαζε τη ζωή και το ποδόσφαιρο στην Αυστρία, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο κλήσης του στην Εθνική, ενώ δεν δίστασε να κάνει την πρόβλεψη του για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Πώς σου φαίνεται το αυστριακό πρωτάθλημα και ποιες οι διαφορές του από το ελληνικό;
«Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές, μιλώντας πάντα αγωνιστικά, όπως είναι ότι στην Αυστρία υπερτερεί το άμεσο και επιθετικό ποδόσφαιρο και λιγότερο το παιχνίδι κατοχής. Σε θέμα τακτικής συμπεριφοράς και physical game είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με το ελληνικό. Κάτι πολύ βασικό και σημαντικό επίσης για το πρωτάθλημα εδώ είναι ότι δεν επιτρέπονται παραπάνω από έξι μη αυστριακούς στην αποστολή για επίσημο αγώνα. Τελειώνοντας, θέλω να επισημάνω πως οι πληρωμές εδώ είναι πάντα στην ώρα τους».

Βρίσκεσαι στον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου σου με τη Στουρμ Γκρατς. Ωστόσο, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν το ντεμπούτο σου με την ομάδα έγινε το 2016. Τι σε κάνει να στηρίζεις αυτή την επιλογή τρίτη χρονιά;
«Ναι είναι η τρίτη μου χρονιά εδώ και νομίζω πως μου ταιριάζει πολύ το πρωτάθλημα και ο τρόπος παιχνιδιού. Η ομάδα με πιστεύει πολύ και εγώ προσπαθώ να το ανταποδίδω συνεχώς. Με βοηθάει επίσης το γεγονός ότι έχω μάθει τη γερμανική γλώσσα, κάτι που κάνει την διαμονή και την προσαρμογή μου πιο εύκολη».

Ένα σχόλιο για τη Σάλτσμπουργκ. Μέχρι πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει στο Champions League;
«Η Σάλτσμπουργκ είναι μια εξαιρετική ομάδα που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη. Εδώ, στην Bundesliga , πάει να σπάσει όλα τα ρεκόρ φέτος. Διαθέτει απίστευτους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και λίγους έμπειρους. Όλοι μαζί συνθέτουν ένα εξαιρετικό ρόστερ που πιστεύω ότι φέτος μπορεί να προχωρήσει στο Champions League. Νομίζω πως θα κοντραριστεί με τη Νάπολι για το ποια θα πάρει μαζί με τη Λίβερπουλ το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Αλλά στη χειρότερη και στο Europa league να περάσει, έχει όλα τα εχέγγυα για μια εξαιρετική πορεία και σε αυτόν το θεσμό. Μου θυμίζει λίγο τον περσινό Άγιαξ που έτυχε να τον αντιμετωπίσω πέρσι τον Ιούλιο για τα προκριματικά του Champions League ».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου και πού φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον;
«Οι καταστάσεις και οι εμπειρίες που έχω μέχρι στιγμής στην καριέρα μου, μου λένε να μην σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα, αλλά να βάζεις μικρούς στόχους και να προσπαθείς να τους πετύχεις. Εγώ αυτό που θέλω είναι να είμαι υγιής και να βοηθήσω την ομάδα να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Έτσι θα έχουμε όλοι κέρδος. Και η ομάδα και εγώ. Τα υπόλοιπα είναι θέλημα Θεού».

Τι πιστεύεις για τη μέχρι στιγμής πορεία της εθνικής ομάδας και τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στις κλήσεις;
«Για την Εθνική μπορώ να μιλήσω μόνο σαν φίλαθλος. Δεν έχω κληθεί μέχρι στιγμής και δεν μπορώ να έχω άποψη για εσωτερικές καταστάσεις. Σίγουρα δεν περνάμε την καλύτερη μας περίοδο αλλά δεν είμαι ειδικός να κρίνω πώς μπορεί να αλλάξει αυτό».

Περιμένεις κλήση από την εθνική;
«Φυσικά και θα ήθελα να κληθώ κάποια στιγμή. Δίνω τον δικό μου αγώνα εδώ σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μια κλήση στην εθνική θα ήταν χαρά και επιβράβευση. Γνωρίζω όμως πως στη θέση μου υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και μεγάλα ονόματα».

Θα ήθελα την πρόβλεψή σου για το ελληνικό πρωτάθλημα.
«Νομίζω πως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν πάρα πολύ δυνατό και με βάθος ρόστερ. Μεταξύ τους θα κριθεί ο πρωταθλητής της φετινής χρονιάς. Ο Ολυμπιακός, επειδή τον παρακολουθώ τακτικά και λόγω τον ευρωπαϊκών παιχνιδιών που έχει, παίζει ένα πολύ μεστό, ώριμο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Είμαι της άποψης πως για να ανέβει και άλλο το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος χρειάζονται περισσότερη οργάνωση από τις αρμόδιες Αρχές και να αγωνίζονται περισσότερες ομάδες στο Champions League και Europa League».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x