Επικαιρότητα

Αυστρία, ακροδεξιός υποψήφιος Πρόεδρος: Θα κάνουμε και εμείς δημοψήφισμα αν η Τουρκιά μπει στην ΕΕ

Δεν θα υπάρξει ανάγκη για δημοψήφισμα σχετικά με τη συμμετοχή της Αυστρίας στην ΕΕ, εκτός και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να δεχθεί ως μέλος της την Τουρκία, δήλωσε ο Νόρμπερτ Χόφερ.

Δεν θα υπάρξει ανάγκη για δημοψήφισμα σχετικά με τη συμμετοχή της Αυστρίας στην ΕΕ, εκτός και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να δεχθεί ως μέλος της την Τουρκία, δήλωσε ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPO) στο RT.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να καταλάβουν ότι οι πολιτικές δομές μπορούν να αλλάξουν και ότι η Αυστρία θα συμβάλει στο να καταστεί η Ευρώπη καλύτερη. Υπάρχει ωστόσο μία εξαίρεση. Αν η ΕΕ αποφασίσει να εντάξει την Τουρκία στους κόλπους της» είπε ο Χόφερ και πρόσθεσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες «οι Αυστριακοί θα πρέπει να ερωτηθούν εάν θέλουν κάτι τέτοιο».

«Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για δημοψήφισμα (για την συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ) στην Αυστρία, και ότι η Ένωση θα αναπτυχθεί με θετικό τρόπο», τόνισε ο Χόφερ, «αλλά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο αυστριακός λαός δεν θα δεχθεί ποτέ την Τουρκία στην Ένωση», πρόσθεσε.

Ο Χόφερ υποστήριξε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να πάρει το μάθημα της από το δημοψήφισμα στην Βρετανία και να μοιράσει τις εξουσίες μεταξύ των Βρυξελλών και των πρωτευουσών των 27 κρατών-μελών.

«Φυσικά και ανησυχώ για το μέλλον της ΕΕ (από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος). Σέβομαι την απόφαση του βρετανικού έθνους, όπως πρέπει να γίνονται σεβαστές όλες οι δημοκρατικές αποφάσεις », είπε.

«Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ΕΕ δημιουργήθηκε για τους λαούς και όχι για τους γραφειοκράτες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταλήξουμε σε καλύτερες συμφωνίες και να προωθήσουμε τη συμμετοχή των πολιτών στις ευρωπαϊκές διαδικασίες», δήλωσε ο Χόφερ.

Οι απόψεις του αποκτούν αυξημένη επιρροή, ειδικά τώρα που ο Χόφερ εξασφάλισε μια νέα ευκαιρία να γίνει ο πρόεδρος της Αυστρίας, καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι πρέπει να επαναληφθούν οι προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα, τις οποίες και έχασε με μόλις 31.000 ψήφους.

«Εάν η ΕΕ επιλέξει το σωστό δρόμο, δεν θα υπάρχει ανάγκη για δημοψήφισμα στην Αυστρία» υποστήριξε ο Χόφερ στο RT.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x