Euro 2024

Αυτά σκέφτεται ο Σάντος

Τις πρώτες σκέψεις του ενόψει του σημαντικού παιχνιδιού με τη Λετονία έδειξε ο Φερνάντο Σάντος. Ενδεκάδα με Σαμαρά-Σαλπιγγίδη έδειξε ο Πορτογάλος, που δεν… απέκλεισε όμως και το ενδεχόμενο αλλαγών.

Η αποστολή -έστω και δυσκολότερα του αναμενομένου- εξετελέσθη στο Λιχτενστάιν.

Και πλέον το μυαλό της Εθνικής ομάδας είναι αποκλειστικά στο παιχνίδι με τη Λετονία. Άντε, και λίγο -για να λέμε την αλήθεια- και σ’ αυτό της Βοσνίας με τη Σλοβακία. Εκεί όπου θα περιμένει πώς και πώς νέα απώλεια της συγκατοίκου στην κορυφή για να μείνει μόνη της εκεί.

Για να εκμεταλλευτεί όμως τυχόν νέο «δώρο», το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει να πάρει τη νίκη με τη Λετονία. Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν ξεκίνησε και την προετοιμασία της για το παιχνίδι της Τρίτης στο «Καραϊσκάκη». Με τον Φερνάντο Σάντος να μη δείχνει κάτι στην πρωινή προπόνηση (οι διεθνείς έκαναν χαλάρωμα) αλλά ν’ αποκαλύπτει μέρος των προθέσεών του στο απογευματινό πρόγραμμα στον Άγιο Κοσμά.

Εκεί όπου έκανε δίτερμα σε όλο το γήπεδο και μέσω αυτού, έδειξε τις σκέψεις του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει την Τρίτη. Παρατάσσοντας λοιπόν τους «βασικούς» σε σχηματισμό 4-2-3-1 (διάταξη που έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια παιχνιδιών), έβαλε τον Καρνέζη στην εστία, τον Τζαβέλλα (αντί του τιμωρημένου Χολέμπας) στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Τοροσίδη στο δεξί και τους Παπασταθόπουλο-Σιόβα στα στόπερ.

Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Κατσουράνης-Μανιάτης, στην τριάδα μπροστά τους οι Σαμαράς (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Νίνης (επιτελικός) και προωθημένος ήταν ο Μήτρογλου. Στο β’ μέρος του διπλού ωστόσο (κατά τη διάρκεια του οποίου έκανε αρκετές παρατηρήσεις, κυρίως για τις στημένες φάσεις) δοκίμασε κι άλλα πράγματα, κάνοντας τέσσερις αλλαγές:

Τους Τζιόλη-Καραγκούνη αντί των Κατσουράνη-Μανιάτη στα χαφ, τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Σαμαρά στ’ αριστερά και τον Κονέ στη θέση του Νίνη ως επιτελικός. Όπως και να ‘χει πάντως, ασφαλέστερα συμπεράσματα για την ομάδα που θα παραταχθεί απέναντι στη Λετονία θα μπορέσουν να βγουν από την προπόνηση της Δευτέρα που θα είναι και η τελευταία πριν το σημαντικό παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x