Επικαιρότητα

Αυτή είναι η 15χρονη που μπήκε στους Τζιχαντιστές!

To έσκασε από το σπίτι της στη Βρετανία

Έχει σοκάρει τη κοινή γνώμη η είδηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για την 15χρονη μαθήτρια, που το έσκασε από το σπίτι της στο Μπρίστολ της Βρετανίας, για να ενταχθεί στους μαχητές του Ισλαμικού κράτους.

Η Ίσρα Χάσιεν ξύπνησε το πρωί της Τετάρτης για να πάει στο σχολείο, όμως όταν ο πατέρας της πήγε να την πάρει δεν την έβρισκε πουθενά. Η οικογένεια της κατάγεται από την Σομαλία όμως έχουν όλοι βρετανική υπηκοότητα. Όλοι μιλούν για ένα ήσυχο κοριτσάκι, χαμηλών τόνων που έκανε όνειρα για το μέλλον της, καθώς ήθελε να σπουδάσει ιατρική.

Οι γονείς της μαθήτριας δηλώνουν απελπισμένοι ενώ τονίζουν ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να επιστρέψει στην αγκαλιά τους και πάλι. Σκοπός της αστυνομίας είναι να καταφέρει να εντοπίσει την ανήλικη πριν περάσει τα σύνορα της Τουρκίας- Συρίας, μιας και μετά θα είναι ήδη αργά και θα έχει γίνει «νύφη» για κάποιον από τους αδίστακτες μαχητές.

Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είναι η μόνη, αφού όλο και περισσότερες καταγγελίες γίνονται για παιδιά που φεύγουν από το σπίτι τους για να πάνε στη Συρία. Στην Βρετανία υπάρχει κι ένα ίδρυμα που ονομάζεται Quilliam και ειδικεύεται στα θέματα τρομοκρατίας.

Οι εκπρόσωποι του αναφέρουν ότι πολλές ανήλικες μουσουλμάνες από αφέλεια και έλλειψη γνώσης, ταξιδεύουν για να μπουν στους Τζιχαντιστές.

πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x