Κύπελλο Ελλάδας

«Αυτό που βλέπουμε δεν είναι ποδόσφαιρο»

Για τον επεισοδιακό ημιτελικό μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού μίλησε ο Νίκος Κολομπούρδας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τονίζοντας πως η αιτίες για το ποδόσφαιρο που δεν είδαμε έχουν τις ρίζες τους χρόνια πίσω…

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ μετά την επικράτηση με σκορ 1-0 κόντρα στον Ολυμπιακό. Για το επεισοδιακό αυτό ματς μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM και τον Βασίλη Σαμπράκο ο παλιός παίκτης της ομάδας, Νίκος Κολομπούρδας.

Όπως τόνισε, για τον ΠΑΟΚ σημαντικότερη και από την κατάκτηση του τίτλου είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αναφερόμενος στα έκτροπα εξέφρασε στην άποψη πως οι αιτίες για τέτοιου τύπου συμπεριφορές βρίσκονται σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Κολομπούρδας:

Για το παιχνίδι:
«Ποδόσφαιρο δεν είδαμε. Υπήρχε πίεση και άγχος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αλλάξουν οι παίκτες 2-3 πάσες. Μεγάλωσα στη Γερμανία, αλλά μετά από 18 χρόνια στην Ελλάδα, ξέρω πολύ καλά τι γίνεται εδώ. Ο ΠΑΟΚ πήρε μια πρόκριση δίκαια και ήταν καλύτερος αν δούμε και τα δύο παιχνίδια.

Θέλει να κερδίζει τίτλους, είναι μια μεγάλη ομάδα. Δεν μπορείς να κερδίσεις ποιοτικά από αυτά τα δύο παιχνίδια από όσα είδαμε. Όμως αυτό ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε κάμψη εδώ και 1,5 μήνα. Έτσι έχασε και την πρόκριση από τον ΠΑΟΚ».

Για τον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό:
«Χάνει τρεις παίκτες για τον τελικό. Νάτχο, Κατσουράνη και Αθανασιάδη. Μπορεί eke;I να πάρει έναν τίτλο, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε έρχονται και οι μεγάλοι παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη να έχει έναν μεγαλομέτοχο που τον στηρίζει».

Για το τι πρέπει να γίνει για να μην ξαναδούμε τέτοιες σκηνές:
«Πρέπει να γίνουν αλλαγές οπωσδήποτε. Το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν επιτρέπεται να βγει σαν πόλεμος. Ναι μεν να υπάρχει πίεση, αλλά ως εκεί. Τίποτα παραπάνω.

Αναγκαστικά θα αλλάξει και το άθλημα, όπως προσπαθεί να κάνει και η χώρα. Αυτό θα συμβεί με διαφάνεια, ισονομία και σκληρούς νόμους που θα ισχύουν για όλους. Για αυτό που έγινε χθες υπάρχει αιτία και μπορούμε να τη βρούμε αν γυρίσουμε χρόνια πίσω.

Για το θέμα που οδήγησε στην αργοπορία έναρξης, έχω να πω πως θα μπορούσε να έχει λυθεί μέσα σε ένα τέταρτο, όχι να περιμένουμε 75 λεπτά».

Για το τι οδηγεί ποδοσφαιριστές σε αντισυναδελφικές συμπεριφορές σαν αυτές που είδαμε στην Τούμπα:
«Η πίεση από τον κόσμο και τα Μέσα, το ότι είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία. Αν αυτό είχε συμβεί στην Αγγλία, τα Μέσα θα είχαν βγει και θα είχαν καταδικάσει τα πάντα. Οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να μείνουν στο πάθος και τη δύναμη, αλλά ως εκεί. Υπάρχουν οπαδικές εφημερίδες που οδηγούν τον κόσμο εκεί που θέλουν. Του κάνουν πλύση εγκεφάλου και γι’ αυτό βλέπουμε αυτά που βλέπουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x