Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτό θα βοηθούσε στο ξέσπασμα του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει από τη δική του οπτική μέσα από το sport-fm.gr τον Ολυμπιακό για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

• Ο Ολυμπιακός έχει δώσει φέτος εννιά παιχνίδια. Βγάζουμε το 6-1 με τη Βέροια, μένουν οκτώ.

• Από τα οκτώ, στα τέσσερα δεν σκόραρε (με Χάποελ μέσα-έξω, με Λάρισα έξω κι ΑΠΟΕΛ μέσα). Στα άλλα τέσσερα (με Αρόουκα μέσα-έξω, με Γιάνγκ Μπόϊς κι Ηρακλή) πέτυχε γκολ με τεράστια δυσκολία (από ένα σε Πορτογαλία κι Ελβετία, δύο στην παράταση με την Αρόουκα και δύο στο Καυταντζόγλειο, εκ των οποίων το ένα πέναλτι).

• Άρα, έχουμε να κάνουμε με ένα Ολυμπιακό, που τουλάχιστον μέχρι στιγμής φέτος το γκολ το έχει πολύ δύσκολο. Καλώς η, κακώς, κακώς δηλαδή, αυτό ισχύει.

• Μία ομάδα λοιπόν που δεν μπορεί να έχει το εύκολο γκολ, κατά τη δική μου γνώμη, πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική αμυντικά. Αλλά και να επενδύσει στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού της. Να μην το αμελήσει, να μην το περάσει σε δεύτερη μοίρα, αλλά να το ενισχύσει όσο μπορεί. Άλλωστε, οι δύο πιο σημαντικές νίκες του φετινού Ολυμπιακού ήρθαν όταν κράτησε το μηδέν, στο Γιουρόπα Λιγκ, εκτός έδρας με τους Ελβετούς και τους Πορτογάλους.

• Και τα γράφω αυτά ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Γιατί καλή είναι η φουλ επίθεση και νίκη και μόνο νίκη κλπ, κλπ, αλλά η βάση στην οποία πρέπει να στηριχθεί ο Ολυμπιακός είναι το μηδέν πίσω, όσο τουλάχιστον δεν βάζει εύκολα γκολ. Και ξέρουμε όλοι ότι στο ποδόσφαιρο είναι πιο εύκολο να κρατήσεις το μηδέν, παρά να σκοράρεις…

• Αυτό το οποίο εγώ ξέρω είναι ότι και οι οκτώ τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα είχαν ένα κοινό σημείο: το μηδέν πίσω! Δεν έφαγε γκολ, κέρδισε και τα οκτώ παιχνίδια! Τι έγινε όταν σκόραρε η ΑΕΚ; Δύο φορές κέρδισε 2-1, μία φορά κέρδισε 1-0 και μία πήρε 1-1. Στα 12 τελευταία ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ αυτά έχουν γίνει κι εγώ σέβομαι την ιστορία, πολύ απλά γιατί εννιά στις δέκα φορές η ιστορία στον Ολυμπιακό επαναλαμβάνεται.

• Άρα, εγώ αν ήμουν Μπέντο θα κοιτούσα απόψε να έχω την ασφάλεια του μηδέν και να έχτιζα πάνω εκεί, με την προσδοκία ότι η ομάδα μου επιθετικά κάποια στιγμή θα έκανε ένα ξέσπασμα, βάσει των παικτών ποιότητας που έχει.

• Γιατί δεν μπορεί αυτός ο Ολυμπιακός, ειδικά σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος, να μην το κάνει κάποια στιγμή το ξέσπασμα. Με τη διαφορά ότι πολύ πιο εύκολα ξεσπάς, όταν δεν έχεις το βραχνά ότι έχεις φάει γκολ. Διότι μετά έρχεται ο εκνευρισμός κι ο εκνευρισμός ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x