Stoiximan Super League

Αυτό του τα χαλάει…

Ένας Ολυμπιακός με φαντασία, ευκαιρίες και καλό ρυθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, «πλήρωσε», τα κενά στην άμυνα και γνώρισε την ήττα 2-1 από την Βαλένθια στο «Μεστάγια».

Όλα (σχεδόν) τα έχει, αλλά εμφάνισε και στο παιχνίδι του αυτό που του τα χάλασε.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1 από την Βαλένθια στο «Μεστάγια» πληρώνοντας για ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι τα λάθη και τα κενά στην άμυνα.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» σε μεγάλο μέρος του αγώνα είχαν φαντασία, καλό ρυθμό, ευκαιρίες, πέτυχαν το γκολ με τον Φουστέρ (85'), αλλά οι στιγμές αδυναμίας που έδειξε στα μετόπισθεν και τα τέρματα που δέχτηκαν από τον Μπανέγα (5') και τον Πόστιγκα (41'), δεν του επέτρεψαν να πάρει το κάτι παραπάνω στην αναμέτρηση με τους Λεβαντίνους.

Το αμυντικό κομμάτι είναι αυτό που προβλημάτισε και πάλι τον Μίτσελ, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και το παιχνίδι με την Καλλονή.

Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά, καθώς δεν μπορούσε να ελέγξει τον ρυθμό του της Βαλένθια και έδειχνε… χαμένος μέσα στο γήπεδο. Τα αμυντικά κενά του κόστησαν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν και πάλι διάθεση και φαντασία στο παιχνίδι τους, έκαναν ευκαιρίες και αν δεν ήταν το ανασταλτικό κομμάτι, τότε η εμφάνισή του κρίνεται καλή.

Το ματς


Από το πρώτο κιόλας λεπτό ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός, με την Βαλένθια να πιέζει και να έχει κολλήσει το… πόδι στο γκάζι. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ανταπεξέλθει σε αυτή την ταχύτητα, ωστόσο, οι παίκτες του, αν και ήταν σωστά τοποθετημένοι, έδειχναν να είναι ένα… κλικ πιο αργοί σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Απόρροια της πίεσης και του ρυθμού των «νυχτερίδων» το γκολ του Μπανέγα στο 5ο λεπτό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα. Ο Μήτρογλου ένα λεπτό αργότερα θα μπορούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με τους «ερθρόλευκους» να δείχνουν… πελαγωμένοι μέσα στο γήπεδο.

Ωστόσο, μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ο Ολυμπιακός βελτίωσε την εικόνα του και κατάφερε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν φάσεις, με Κάμπελ και Τσόρι Ντομίνγκεζ, αλλά απέναντί τους βρήκαν τον εξαιρετικό Άλβες, που με τις επεμβάσεις του κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πίεζαν, είχαν τον έλεγχο, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, δέχτηκαν το 2-0 από τον Πόστιγκα στο 41’, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, με τον Μανωλά, τον Μέγερι, τον Φουστέρ και τον Ολαϊτάν να περνούν στον αγωνιστικό χώρο, σε μία προσπάθεια του Μίτσελ να σταματήσει τον ρυθμό της Βαλένθια και να κλείσει τους χώρους. Το παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μην απειλούν και να γίνεται περισσότερο παιχνίδι κέντρου. Ωστόσο, παρά την εμφανή βελτίωση του Ολυμπιακού ανασταλτικά οι γηπεδούχοι έδειχναν πιο απειλητικοί και έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία στο 62’, με τον Ζόνας να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού προσπάθησε να ανακατέψει κι άλλο την… τράπουλα, με την είσοδο του Σαβιόλα, του Μασάντο και του Φετφατζίδη, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφερναν να κρατούν μακριά τους Λεβαντίνους και προσπαθούσαν να πετύχουν ένα γκολ. Αυτό τελικά ήρθε από τονΦουστέρ στο 85ο λεπτό, ενώ ο Ολαϊτάν σκόραρε τρία λεπτά μετά, αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν για την ισοφάριση, με το 2-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Control room




Οι συνθέσεις των ομάδων


Βαλένθια (Τζούκιτς): Τιέγκο Άλβες, Ραμί, Πόστιγκα, Μπανέγκα, Περέιρα, Μπερνάτ, Φουέγο, Τζόναθαν, Ρικάρντο Κόστα, Μίτσελ, Φέδε.

Στον πάγκο: Γκουαϊτά, Σισοκό, Ρουίς, Οριόλ, Ζόνας, Πιάτι, Γουαρδάδο, Μπαραγάν, Ματιέ, Κανάλες, Γερέι

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο (46’ Μέγερι), Μανιάτης (60’ Μασάντο), Παπάζογλου (76’ Σαλίνο), Φέισα (66’ Σάμαρης), Μήτρογλου (60’ Σαβιόλα), Χολέμπας, Μεντζανί, Σιόβας (46’ Μανωλάς), Κάμπελ (46’ Φουστέρ), Τσόρι Ντομίνγεζ (46’ Ολαιτάν), Βάις (66’ Φετφατζίδης)

Στον πάγκο: Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τόρες

Άλκης Κακολύρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x