Stoiximan Super League

Αυτοδύναμος Ολυμπιακός

Με την 7η διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα και γκολ των Τσόρι, Φορτούνη, Μήτρογλου ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και παρέμεινε μόνος στην κορυφή πάνω από τον ΠΑΟΚ.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του κόντρα στον ΟΦΗ παίρνοντας τη νίκη στο «Γεντί Κουλέ», στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Τσόρι (30’ πεν.), τον Φορτούνη να τον αντικαθιστά επάξια (74’) και τον Μήτρογλου να βρίσκει κι αυτός δίχτυα (88’), οι «ερυθρόλευκοι έφτασαν στο τελικό 3-0.

Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη τους, που τους διατηρεί μόνους πρώτους στην κορυφή πάνω από τον ΠΑΟΚ.

Το ματς:

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επρόκειτο να γίνει το παιχνίδι προϊδέαζαν για έναν μονόλογο του Ολυμπιακού. Και η εικόνα του ματς δεν απείχε ιδιαίτερα. Οι ανεβασμένοι «ερυθρόλευκοι» περιόρισαν με το καλησπέρα τους ελλιπείς Κρητικούς στο 1/3 του γηπέδου.

Ο Τσόρι ηγείτο των προσπαθειών τους, έδινε τον ρυθμό και από τα δικά του πόδια προήλθε το πρώτο τους γκολ. Η απερισκεψία του Κάλαϊτζιτς (χέρι στην περιοχή) έφερε την μπάλα στην άσπρη βούλα κι από ‘κει ο Αργεντινός δεν δυσκολεύτηκε ν’ ανοίξει το σκορ.

inner

Νωρίτερα ο Σιόβας δεν κατάφερε ν’ αξιοποιήσει την εξαιρετική προσωπική ενέργεια και το έτοιμο γκολ που του ‘δωσε ο Μήτρογλου. Προ ανυπεράσπιστης εστίας, κι από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, πλάσαρε άουτ με το αριστερό. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία, όπως και το χαμένο τετ-α-τετ του Τσόρι.

Οι ρόλοι δεν αντιστράφηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσε όμως ο ΟΦΗ να δώσει -έστω και προσωρινά- νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Τζορτζ «τσίμπησε» έξυπνα την μπάλα προλαβαίνοντας τον Μέγιερι, αλλά ο Σιόβας επενέβη την τελευταία στιγμή διώχνοντας πάνω στην γραμμή.

inner

Η μίνι-διακοπή για να «μπανταριστεί» το πάνω μέρος των διχτύων (από καπνογόνο) της εστίας του Μέγιερι, έριξε το ρυθμό του παιχνιδιού. Που μολονότι ήταν ρευστό (0-1) έμοιαζε να έχει κριθεί ήδη.

Ο Τσόρι αποχώρησε, αλλά ο Φορτούνης που πέρασε στο ματς τον αντικατέστησε επάξια. Τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στο σκοράρισμα. Μόλις λίγα δευτερόλεπτα αφού πάτησε το χορτάρι, βρήκε δίχτυα ξετυλίγοντας το δώρο του Δαμιανάκη (κακή απομάκρυνση).

Ο Μήτρογλου είπε την τελευταία του κουβέντα και με υποδειγματικό τελείωμα μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και παράλληλα φτάνοντας τα 11 γκολ, είναι μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Δαμιανάκης, Φαζός, Μονιάκης (90+8' Μανιδάκης), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (90+3' Μαραθιανός), Ροβίθης (70' Μακρής), Κουτσιανικούλης, Γκιόργκι, Τζορτζ.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Μέγκιερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι (90+4' Μιλιβόγεβιτς), Ντοσεβί (84' Ντουρμάζ), Αφελάι, Ντομίνγκες (74' Φορτούνης), Μήτρογλου.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: «Γεντί Κουλέ»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x