Γενικά

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία για το 2016

Η ομάδα BC3 Μπότσια, η Δήμητρα Κοροκίδα και ο Παύλος Μάμαλος βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους μέσα στο 2016, στη γιορτή που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία αναδείχτηκαν από την ψηφοφορία που διενήργησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, για την ανάδειξη των καλύτερων αθλητών της χρονιάς που πέρασε.

Το βραβείο της καλύτερης ομάδας παρέλαβαν τα ζευγάρια BC3 Μπότσια, που απτοελείται από τις Άννα Ντέντα, Νίκο Πανανό και Γρηγόρη Πολυχρονίδη, με τον τελευταίο να αναφέρει στις δηλώσεις του: «Για να φτάσεις μέχρι εδώ χρειάζεται σκληρή δουλειά, όπως σε κάθε άθλημα. Θέλω εκ μέρους των αθλητών της παραολυμπιακής ομάδας να τονίσω ότι είναι απαραίτητη η στήριξη της Πολιτείας για να συνεχίσουμε να φέρνουμε επιτυχίες».

inner

Τον τίτλο της κορυφαίας γυναίκας αθλήτριας κατέλαβε η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην σφαιροβολία F53 και χάλκινη παραολυμπιονίκης, Δήμητρα Κοροκίδα, η οποία δήλωσε: «Ευχαριστώ για αυτήν την τιμή. Για να συνεχίσουμε όλοι εμείς οι αθλητές για να προπονούμαστε και να φέρνουμε διακρίσεις, χρειαζόμαστε στήριξη της Πολιτείας».

inner

Από τη μεριά του, ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία, Παύλος Μάμαλος, δεν έκρυψε τη συγκίνηση του:
«Το ολυμπιακό μετάλλιο μου έλειπε και μου έδωσε μεγάλη ευτυχία. Ήταν το αίμα μου, ο ιδρώτας μου. Στο Τόκιο, χωρίς να δίνω υποσχέσεις, θέλω να σας κάνω όλους υπερήφανους. Θα δώσω την ψυχή μου και την καρδιά μου, να κοιτάτε την ελληνική σημαία πάντα ψηλά».

inner

Το βραβείο στον Παύλο Μάμαλο παρέδωσε ο πρόεδρος της παραολυμπιακής ομάδας, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος δήλωσε: «Δεν βάζουμε ταβάνι. Στόχος είναι να πάμε στο Τόκιο για κάτι καλύτερο. Όταν ο Παύλος Μάμαλος σήκωσε τα 238κ. σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ποτέ δεν του λέει ο προπονητής πόσα κιλά θα σηκώσει. Όταν τελειώσει η προσπάθεια, ρωτάει “πόσα κιλά μου έβαλες κόουτς;”».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x