sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κριστιάνο, ο 7ος: Αυτοί που έκαναν τη διαδρομή Τορίνο-Μαδρίτη και αντίστροφα

Ποιοι και πόσοι είναι οι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει τη διαδρομή από το Τορίνο στη Μαδρίτη και αντίστροφα και ποιόν ξεπερνά ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε δαπάνη για τη μετακίνηση του;

Απόλυτη αρμονία υπήρχε μέχρι και σήμερα στις μετακινήσεις παικτών ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να γίνεται ο 5ος που μετακομίζει από την ισπανική πρωτεύουσα για να μετακομίσει στο Τορίνο.

Του Κώστα Μιαούλη

Μετά από εννέα χρόνια στην «βασίλισσα» όπου κατέκτησε 4 Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έγινε ο πρώτος σκόρερ του τεράστιου αυτού club με 451 γκολ σε 438 παιχνίδια, με 4 Χρυσές Μπάλες και 3 Χρυσά Παπούτσια και συνολικά 16 τίτλους, ο Πορτογάλος αποφάσισε να ταξιδέψει για άλλες πολιτείες. Και για τα λεφτά, αφού θεωρούσε πως τα 23.4 εκατ. το χρόνο στη Ρεάλ ήταν λίγα, αλλά και για μια νέα πρόκληση που θα είναι να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και με μια τρίτη ομάδα.

Με αυτή τη μετακίνηση που θα στοιχίσει στη Γιουβέντους 100 εκατ. ευρώ (τα λεφτά που θα δώσει στη Ρεάλ), ο Ρονάλντο σπάει το ρεκόρ για το πάρε-δώσε που έχουν οι δύο ομάδες, αφού εκείνος που μέχρι τώρα είχε αποτελέσει την πλέον πολυδάπανη μεταγραφή ως τώρα ανάμεσα στους δύο συλλόγους, ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν με τα 77,5 εκατ. ευρώ που είχε κοστίσει η μετακίνηση του στη Ρεάλ από τη Γιουβέντους.

Από τότε τη διαδρομή από το Τορίνο στη Μαδρίτη, πραγματοποίησαν ο Έμερσον με 16 εκατ. ευρώ το 2006, ο Φάμπιο Καναβάρο την ίδια σεζόν, ενώ στα 30 εκατ. ευρώ είχε καταλήξει να κλείσει η μετακίνηση του Άλβαρο Μοράτα από το Καμπιονάτο στη La Liga.

O πρώτος που είχε κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο και βέβαια ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μετακινήθηκε από την μία στην άλλη ομάδα ήταν ο Λουίς Ντελ Σολ Κασκαχάρες, που έγινε και ο πρώτος Ισπανός ποδοσφαιριστής που έπαιξε στην «βέκια σινιόρα», στην οποία έπαιξε από το 1962 μέχρι και το 1970 με 228 συμμετοχές και 20 γκολ.

Από εκεί και μετά ακολούθησαν ο Φάμπιο Καναβάρο που επέστρεψε στο Τορίνο, ο Άλβαρο Μοράτα το 2014-15 που πήγε στο Τορίνο αντί 20 εκατ. ευρώ, αλλά και ο Σάμι Κεντίρα το καλοκαίρι του 2015.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε η 5η μεταγραφή από τη Ρεάλ στη Γιουβέντους και ουσιαστικά ο 7ος παίκτης που μετακινείται ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x