Επικαιρότητα

Αυτοκτόνησε ο Πειραιώτης δικηγόρος Κωνσταντίνος Ρεσβάνης

Είδηση-σοκ για το νομικό και πολιτικό κόσμο, η αυτοκτονία, τη Μεγάλη Τρίτη, του Παναγιώτη Ρεσβάνη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και πρώην υποψήφιου με το ΠΑΣΟΚ.

Σάλτο - μορτάλε για τον δικηγόρο και πολιτευτή, Κωνσταντίνο Ρεσβάνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βούτηξε στο κενό από τον 5ο όροφο κτιρίου όπου βρίσκεται το γραφείο του, στην οδό Παλαιολόγου 5 στον Πειραιά. Αν και οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα είναι άγνωστοι, ο αυτόχειρας φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2012 ο Ρεσβάνης είχε τραυματιστεί με καραμπίνα στο στήθος. Τότε είχε ισχυριστεί πως επρόκειτο για ατύχημα και πως το όπλο είχε εκπυρσοκροτήσει την ώρα που το καθάριζε.

Ίσως, να επρόκειτο για την πρώτη του απόπειρα να βάλει τέρμα στη ζωή του, κάτι που, δυστυχώς, συνέβη το πρωί της Μεγάλης

Τρίτης, όταν έπεσε από τον 5ο όροφο του κτιρίου της οδού Παλαιολόγου.

Βιογραφικό:

Ο Κωνσταντίνος Ρεσβάνης γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1958 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις Νομικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Παρισίων (PARIS VIII-Vincennes) παράλληλα με σπουδές Πολιτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Στην Ελλάδα διηύθυνε ένα από τα παλαιότερα Δικηγορικά Γραφεία του Πειραιά που είναι συνέχεια των οικογενειακών γραφείων των γονέων του, Σταύρου Ρεσβάνη και Ελένης Παπακαλιατάκη.

Τη δεκαετία του ’80 εκδήλωσε έντονο το ενδιαφέρον για τα κοινά, μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Από το 1999 εκλέγεται ανελλιπώς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους σταυρούς.

Την ίδια χρονιά τοποθετείται, από τον τότε πρόεδρο του ΔΣΠ, Βασίλειο Βενέτη, στην άμισθη θέση του εκπροσώπου του Συλλόγου στην Επιτροπή του υπό σύσταση Κτηματολογίου.

Το 2002, ψηφίζεται και αναλαμβάνει θέση στο προεδρείο του Συλλόγου. Από τη θέση του ταμία, διαχειρίζεται τα οικονομικά με πλήρη διαφάνεια και επωφελείς επενδύσεις των χρημάτων των Δικηγόρων.

Στη λήξη της θητείας του το αποθεματικό ήταν αυξημένο κατά περίπου 300.000 ευρώ, για πρώτη φορά στα χρονικά του Συλλόγου.

Το 2003 του ανατίθεται άμισθη θέση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω της οποίας συμβάλλει στο να δανεμηθεί ετήσιο μέρισμα σε όλους τους νέους δικηγόρους σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το 2005, εκλέγεται Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Το 2006 αποδέχεται την πρόσκληση του υποψήφιου Δήμαρχου Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα. Μετέχει στο ψηφοδέλτιο στις Δημοτικές Εκλογές και εκλέγεται πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Το 2008, στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, επανεκλέγεται πρώτος σε σταυρούς και καταλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου του Συλλόγου.

Στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Πειραιώς και Νήσων.

Το 2011, παράλληλα με την πολιτική του δράση, λαμβάνει μέρος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά όπου εκλέγεται και πάλι πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος από το συνδυασμό του.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x