Τάσος Νικολόπουλος

Αυτός είναι ο απόλυτος σταρ

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον προπονητή της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έχει βρει το… κουμπί του Χρήστου Πανόπουλου και πάει να του «κλέψει» τον τίτλο του σταρ.

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με την σύγχρονη ιστορία της Ξάνθης. Με έτος ίδρυσης το 1967, στα μισά και πλέον χρόνια, που βρίσκεται στο τιμόνι και συγκεκριμένα από το 1991, η ακριτική ομάδα έχει κάνει τεράστια άλματα, όντας από τις λίγες επαρχιακές που λειτουργούν σε τόσο επαγγελματικά πρότυπα, με δικό της προπονητικό κέντρο, ιδιόκτητο γήπεδο και χωρίς χρέη. Άλλωστε, υπήρξε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των ομαδικών αθλημάτων στην Ελλάδα που απέκτησε χορηγό. Και για όλα αυτά, υπεύθυνος είναι ο Χρήστος Πανόπουλος.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Χρήστος Πανόπουλος είναι ο απόλυτος σταρ της Ξάνθης. Για πολλούς ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, για κάποιους άλλους μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Αυτό που δεν αμφισβητείται από κανέναν είναι η τέχνη των ανακοινώσεων και η έλλειψη υπομονής με τους προπονητές, που αλλάζουν σαν τα… πουκάμισα. Σε 25 χρόνια έχει αλλάξει 49 (!) φορές προπονητή και μέχρι πριν από δύο χρόνια, αυτοί που είχαν να καυχιούνται ότι κατάφεραν να βγάλουν μία ολόκληρη σεζόν, ήταν ο Γιάννης Ματζουράκης και ο Νίκος Καραγεωργίου. Όλα αυτά, όμως, μέχρι την άφιξη του Ραζβάν Λουτσέσκου στις 24 Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Ρουμάνος τεχνικός σε αυτούς τους 27 μήνες στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθης ανάγκασε με τον τρόπο δουλειάς του τον Χρήστο Πανόπουλο να αποκτήσει υπομονή, να τον εμπιστευτεί και να τον αφήσει να δουλέψει απρόσκοπτα. Στην πρώτη σεζόν οδήγησε την ομάδα στον τελικό του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά η περυσινή κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν κομβικό, όμως, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αποφάσισε να τον κρατήσει και η αλλαγή συμπεριφοράς κορυφώθηκε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, όταν η Ξάνθη ξεκίνησε με δύο σερί ήττες και «καπάκι» δύο ισοπαλίες με απολογισμό ένα γκολ υπέρ και έξι κατά.

Τρεις μήνες μετά, μόνο δικαιωμένος μπορεί να αισθάνεται για αυτή την επιλογή του. Και όχι μόνο… Γιατί η φετινή πορεία είναι αποτέλεσμα και της συνεργασίας του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Γιάννη Παπαδημητρίου, που κατέχει την θέση του τεχνικού διευθυντή από το 2010. Μιας συνεργασίας, στην οποία, προφανώς, υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και ξεκάθαροι ρόλοι. Αν προστεθεί στην… παρέα ο Γιώργος Κασναφέρης, ο οποίος επί έξι συναπτά έτη βρίσκεται στο πόστο του team manager, συν τα καλά αποδυτήρια, συμπληρώνεται το παζλ.

Το τέλος του 2016 βρίσκει την ακριτική ομάδα να φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League και, όπως αναφέρθηκε πριν, αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της φετινής προετοιμασίας, αλλά συνολικά της δουλειάς και φιλοσοφίας ενός προπονητή, που βρίσκεται στην ίδια ομάδα για δύο και κάτι χρόνια. Ένας προπονητής, ο οποίος φαίνεται να έχει βρει το… κουμπί του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και πάει να του «κλέψει» και τον τίτλο του απόλυτου σταρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x