sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αυτός είναι ο Σαμπά που έρχεται στον Παναθηναϊκό (videos)

Έτοιμος να ντυθεί στα... πράσινα είναι ο Κρίστοφερ Σαμπά, με τον θηριώδη κεντρικό αμυντικό να είναι στο δρόμο για την Αθήνα. Δείτε το προφίλ του «βράχου» της άμυνας των «πρασίνων».

Στο δρόμο για την Αθήνα βρίσκεται ο Κρίστοφερ Σαμπά, με τον υψηλόσωμο (1,93) κεντρικό αμυντικό που έμεινε ελεύθερος από τη Ντιναμό Μόσχας να αποτελεί τον εκλεκτό του Αντρέα Στραματσόνι για την «πράσινη» άμυνα.

Επί της ουσίας, με τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό, γίνεται πράξη το φλερτ που υπήρξε ανάμεσα στον παίκτη και τον Ιταλό τεχνικό του Παναθηναϊκού που τον ήθελε στην Ίντερ το 2012, με τον παίκτη τότε να επιλέγει το ρωσικό πρωτάθλημα και τη Ντιναμό Μόσχας.

Ο Σαμπά είναι ο παίκτης που θα δώσει δύναμη και ενεργητικότητα στην οπισθοφυλακή των «πρασίνων», αφού πρόκειται για κανονικό... «χάμερ» με χαρακτηριστικά τη δύναμη και την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τους «πράσινους» και στο ψηλό παιχνίδι, αφού είναι παίκτης που μπορεί να βρει δίχτυα σε στημένες φάσεις.



Ο 32χρονος στόπερ, ξεκίνησε την καριέρα του από τις μικρές ομάδες της Ρουέν το 1999, αφού έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία – έχε κοινοτικό διαβατήριο – ενώ το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε με τη Σεντάν, στην οποία παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2004.

Το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα του πάντως έγινε την εποχή που αγωνίστηκε στην Μπλάκμπερν, τον οποίο απέκτησαν οι Άγγλοι τον Γενάρη του 2007 από την Χέρτα στην οποία αγωνιζόταν για περίπου μια τετραετία. Μάλιστα, ο παίκτης στα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε στην αγγλική ομάδα – μέχρι το 2012 – πέτυχε 16 γκολ σε 161 εμφανίσεις.



Μετά από ένα μικρό πέρασμα από Ανζί και ΚΠΡ, που δεν έδειξε και πολλά πράγματα, κατέληξε στη Ντιναμό Μόσχας στην οποία βρήκε τον πολύ καλό εαυτό του, με συμμετοχές στο Europa League. Με τη φανέλα της Μοσχοβίτικης ομάδας ο Σαμπά πέτυχε 6 γκολ σε 38 εμφανίσεις, την διετία 2014-2016.

Ο Κονγκολέζος πάντως, είχε πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς στη Ρωσία, την περίοδο που αγωνιζόταν με την φανέλα της Ανζί. Το Μάρτιο του 2012 στο παιχνίδι με την Λοκομοτίβ Μόσχας, οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας του πέταξαν μία μπανάνα, προσβάλλοντας την καταγωγή και την προσωπικότητα του παίκτη.

Μάλιστα τότε, ο παίκτης είχε αποκαλύψει, πως η συγκεκριμένη απαράδεκτη ενέργεια τον έκανε να πονέσει πολύ και μάλιστα αποκάλυψε ότι ήταν μία από τις λίγες φορές που έβαλε τα κλάματα.

Πάντως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση. Η δεύτερη ήταν τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ντιναμό, όταν δέχθηκε επίθεση από τους οπαδούς της Τορπέντο, με τον προπονητή του να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο, αφού η κατάσταση έδειξε να ξεφεύγει.

Λένε δε, ότι ο ίδιος ο παίκτης ζήτησε από τον προπονητή του να τον αντικαταστήσει, αφού δεν είχε διάθεση να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Μάλιστα τότε, τιμωρήθηκε από την ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με δύο αγωνιστικές, αφού «απάντησε» με άσεμνες χειρονομίες στις προκλήσεις των οπαδών.



Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x