Τένις

Αυτός είναι ο Τζόκοβιτς!

Δυσκολεύτηκε πολύ είναι η αλήθεια, αλλά αποστολή εξετελέσθη! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκαμψε την αντίσταση του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και την Κυριακή θα διεκδικήσει το δεύτερο Wimbledon της καριέρας του.

Θα είναι ξανά στο τελευταίο «σκαλοπάτι»! Ύστερα από κάτι παραπάνω από τρεις ώρες κι αφού χρειάστηκε να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέτυχε το στόχο του.

Ο Σέρβος επικράτησε 3-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6, 7-6) του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και πέρασε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Wimbledon, ελπίζοντας να διπλασιάσει τα τρόπαιά του στο All England Club, αγωνιζόμενος την Κυριακή με έναν εκ των Φέντερερ-Ράονιτς.

Αν και η εκκίνηση ήταν καλή για τον Νόλε, στη συνέχεια ο Βούλγαρος ανέβασε πολύ την απόδοσή του και έβαλε πολύ δύσκολα στον αντίπαλό του, ισοφαρίζοντας τα σετ. O Τζόκοβιτς πήρε εκ νέου προβάδισμα, κατακτώντας με κόπο το tie break στο τρίτο, ενώ στο τέταρτο… έσπασαν καρδιές.

Διότι οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν ξανά στη… ρώσικη ρουλέτα, με τον Ντιμιτρόφ να ‘χει τέσσερις (οι τρεις συνεχόμενες) ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσα και να το οδηγήσει σε πέμπτο σετ, να τις χάνει όλες και το νούμερο δύο στον κόσμο να παίρνει την πρόκριση στο δεύτερο match point του.

Ο μεγάλος νικητής έδειξε ξανά πως είναι φτιαγμένος από… ατσάλι, στοχεύοντας πλέον στον έβδομο grand slam τίτλο του και δεύτερο στο λονδρέζικο τουρνουά. Απ’ την άλλη, ο Βούλγαρος μπορεί να ηττήθηκε, αλλά για πρώτη φορά έφτασε τόσο ψηλά σε ένα «μεγάλο» τουρνουά, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει, με την σύντροφό του, Μαρία Σαράποβα να αποχωρεί λυπημένη (και περήφανη) απ’ το κορτ.

Επιμέλεια: Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x