Ελλάδα

Αχόρταγος!

Ενθουσιασμός στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του 33ου πρωταθλήματος. Πιθανώς την Κυριακή η απονομή. «Του χρόνου τριπλ-κράουν», το μήνυμα για το μέλλον. Πώς ξημερώνει η επόμενη μέρα στο «τριφύλλι».

Τελικά η απώλεια του περσινού πρωταθλήματος αποδείχτηκε μια κακή παρένθεση για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ανανεώθηκαν εκ βάθρων σε διοίκηση, προπονητικό τιμ και ρόστερ, αλλά δεν αλλοιώθηκε στο ελάχιστο ο χαρακτήρας πρωταθλητή που έχουν σφυρηλατήσει τόσα χρόνια. Μια σεζόν που άρχισε με ανησυχία, ώρες-ώρες είχε αμφισβήτηση και πολλές δύσκολες στιγμές, ολοκληρώθηκε ιδανικά. Γιατί ποιος το περίμενε πως στη μετα-Ομπράντοβιτς εποχή, με τόσες «ηχηρές» αποχωρήσεις και τη μείωση του μπάτζετ, το «τριφύλλι» θα έφτανε στο νταμπλ και μία ανάσα από το Final 4.

Ο επίλογος στη σεζόν ήταν ιδανικός. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος με διπλό break στο ΣΕΦ είναι κάτι που προστίθεται στη λίστα των επιτευγμάτων αυτής της ομάδας. Στις δύο ήττες της κανονικής περιόδου από τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» απάντησαν με μία νίκη στον τελικό του Κυπέλλου και τρεις στους τελικούς. Και… επιφυλάσσονται του χρόνου μετά το θρόνο της Α1 να ανακτήσουν και την κορυφή της Ευρώπης, αφού το μήνυμα μετά το φετινό νταμπλ ήταν σαφές: του χρόνου στόχος είναι το τριπλ-κράουν.

Η επόμενη μέρα

Τις επόμενες ημέρες και πριν οι παίκτες διασκορπιστούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, θα προγραμματιστεί η σχετική φιέστα στο ΟΑΚΑ για την απονομή του πρωταθλήματος. Ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο, αλλά συζητείται το ενδεχόμενο να γίνει η απονομή την Κυριακή. Στη συνέχεια θα τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ακλόνητος. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου και απέδειξε πως υπάρχει ζωή και μετά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Σε ό,τι αφορά στο υπάρχον ρόστερ, υπάρχουν αρκετά ζητήματα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μένει ελεύθερος, αλλά έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει κι όλα δείχνουν πως πρόκειται για τυπική διαδικασία. Ο Κώστας Τσαρτσαρής έδειξε πως μπορεί ακόμη να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και είναι πολύ πιθανό να ανανεώσει για έναν ακόμη χρόνο. Λήγουν επίσης τα συμβόλαια των Λάσμε, Γκιστ, Ματσιούλις και Κάρι, που βοήθησαν πολύ τον Παναθηναϊκό και θα γίνει προσπάθεια να μείνουν. Αντίθετα, δύσκολα θα μείνει ο Γκουίν, ενώ άγνωστο είναι το μέλλον για Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο και Σκορδίλη, που είχαν συμπληρωματικό ρόλο. Συμβόλαια και για την επόμενη σεζόν έχουν οι Ούκιτς, Σχορτσανίτης και Μπράμος.

Ασφαλώς θα γίνουν μεταγραφές. Όχι τόσο πολλές όσο το περασμένο καλοκαίρι φυσικά, αλλά μετρημένες και σε θέσεις που χρειάζεται και με στόχο να αποκτήσει το «τριφύλλι» μεγαλύτερο βάθος. Προ των πυλών της επιστροφής είναι ο Αντώνης Φώτσης, ενώ τα πράσινα προβάρει και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Είναι, άλλωστε, ειλημμένη η απόφαση να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα και δεν αποκλείεται να γίνουν επενδύσεις τύπου… Χαραλαμπόπουλου και Διαμαντάκου σε μικρούς και εξελίξιμους παίκτες.

Για όλα τα ζητήματα του σχεδιασμού θα συναντηθούν προσεχώς ο Αργύρης Πεδουλάκης με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

* Για το απόγευμα της Παρασκευής είχε προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου των Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Αργύρη Πεδουλάκη, που όμως αναβλήθηκε λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x