Πορτογαλία

«Άχρωμο» ντέρμπι, δίχως Σάμαρη

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-1), με καμιά από τις δύο να μένει ευχαριστημένη. Δεν έπαιξε ο Σάμαρης.

Έχασαν την ευκαιρία τους να ανέβουν ακόμα υψηλότερα στη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καθώς το μεταξύ τους ντέρμπι για την τρίτη αγωνιστική έληξε ισόπαλο με 1-1.

Καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι γηπεδούχοι που πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Γκαϊτάν στο 12’, αλλά ισοφαρίστηκαν άμεσα (20’) από τον Σλιμανί. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα πήγαν να «κλέψουν» στο τέλος τη νίκη, όμως ο Αρτούρ έδωσε το «παρών», πραγματοποιώντας μια εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Βραζιλιάνου επιθετικού.

Στην αποστολή της Μπενφίκα ήταν και ο δικός μας, Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά από τον Χόρχε Ζέσους.

Πιο αποφασισμένη μπήκαν στο ντέρμπι οι γηπεδούχοι, παίρνοντας από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και γρήγορα δικαιώθηκαν. Συγκεκριμένα, στο 12’ της αναμέτρησης ο Νικολάς Γκαϊτάν άνοιξε το σκορ έπειτα από προσπάθεια και πάσα του Εντουάρντο Σάλβιο από δεξιά. Άμεση ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων, που χάρη σε λάθος του Αρτούρ, έφεραν το ματς στα ίσα με τον Ίσλαμ Σλιμανί στο 20’. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, δίχως όμως να αλλάξει κάτι.

Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπενφίκα πήρε εκ νέου τα… ηνία του αγώνα, δημιουργώντας μόνιμους μπελάδες στα καρέ του Ρουί Πατρίσιο, ο οποίος πάντως δεν είδε σε καμία περίπτωση την μπάλα να… κουνάει τα δίχτυα του. Παρά τις χαμένες προσπάθειες της Μπενφίκα και την... τεράστια χαμένη ευκαιρία του Σλιμανί λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ενδεκάδες:

Μπενφίκα: Αρτούρ, Ελισέου, Ζαρντέλ, Λουιζάο, Περέιρα, Γκαϊτάν, Πέρεζ, Αλμέιδα, Σάλβιο, Ταλίσκα (86’ Ντέρλεϊ), Λίμα. Πάγκος: Σέζαρ, Μπέμπε, Τζον, Λόπες, Πίτσι, Σάμαρης.

Σπόρτινγκ: Πατρίσιο, Νασιμέντο, Σαρ, Μαουρίτσιο, Εσγκάλο, Μάρτινς (81’ Ροσέλ), Καρβάλιο, Σίλβα (79’ Μανέ), Νάνι, Σλιμανί, Τσαρίλο (60’ Καπέλ). Πάγκος: Μπόεκ, Μοντέρο, Ολιβέιρα, Τανάκα.


Δείτε εδώ τη βαθμολογία.


Αναλυτικά, η τρίτη αγωνιστική:


Παρασκευή 29/8

Ακαντέμικα-Σετούμπαλ 1-1
(7’ Ράφαελ - 17’Βενάντσιο)


Σάββατο 30/8

Μπελενένσες-Γκιμαράες 0-3
(26’ Αντρέ, 38’ Τομάν, 58’ Άλεξ)

Μπράγκα-Εστορίλ 2-1
(34’ Σάντος, 56’ Ντιέγκο - 49’ Ράφαελ)


Κυριακή 31/8

Ζιλ Βιθέντε-Μαρίτιμο 1-2
(25’ Βαλέντε - 58’ Μπάουερ, 71’ Μααζού )

Πεναφιέλ-Πάσος Φερέιρα 0-1
(79’ Σισέρο)

Πόρτο-Μορεϊρένσε 3-0
(70’ Τόρες, 82’ Μαρτίνες, 87’ Μαρτίνες)

Νασιονάλ-Αρούκα 2-0
(18’ Ροντόν, 58’ Χουν-Γιούν)

Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1
(12’ Γκαϊτάν - 20’ Σλιμανί)


Δευτέρα 1/9

Ρίο Άβε-Μποαβίστα (20:00)


Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x