Επικαιρότητα

Βαλαβάνη: Δεν παραδίδω την βουλευτική έδρα

Τι είπε για την ανάληψη 200.000 ευρώ από την μητέρα της - Σχεδόν 40 λεπτά διήρκεσε η ομιλία της στην τελετή παραλαβής - Απαρίθμησε τα επιτεύγματά της και «κάρφωσε» εμμέσως τον βαρουφάκη!

Με μια παραληρηματικού τύπου ομιλία, η οποία διήρκεσε σχεδόν 40 λεπτά, η Νάντια Βαλαβάνη αποχαιρέτησε το υπουργείο Οικονομικών, επιχείρησε να... αυτοαποθεωθεί για τα επιτεύγματά της, επιτέθηκε σε όσους την επέκριναν για λάθη ή παραλείψεις κατά την εξάμηνη θητεία της και επικαλέστηκε τους εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών για να προβάλλει τον ισχυρισμό ότι είναι «καλός άνθρωπος» κατά την άποψη του Μπρεχτ.

Αναφερόμενη στην υπόθεση της ανάληψης 200.000 ευρώ από την μητέρα της λίγο πριν τα capital contols, η Νάντια Βαλαβάνη έκανε λόγο για κανιβαλισμό και επιχείρησε να δώσει κάποιου είδους εξηγήσεις. Επικαλέστηκε την μαρτυρία του διευθυντή στο γραφείο του νέου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για να προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η μητέρα της έβγαλε το τεράστιο ποσό πριν επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι.

Καλή τύχη ευχήθηκε τόσο στον νέο αναπληρωτή υπουργό Oικονομικών Τρύφων Αλεξιαδη, όσο και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η απερχόμενη αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ Νάντια Βαλαβάνη σημειώνοντας ότι δεν τους ζηλεύει. «Ούτε τον Ευκλείδη, ούτε τον Τρύφωνα τους ζηλεύω. Βέβαια αυτή η θέση θα επανέλθει στα φυσιολογικά της. Ολο το προηγούμενο εξάμηνο, λόγω της διαπραγμάτευσης ο ΥΠΟΙΚ ήταν απών στο εξωτερικό» είπε η κυρία Νάντια Βαλαβάνη κατά τη διάρκεια παράδοσης - παραλαβής στο υπ. Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Βαλαβάνη υπογράμμισε ότι είναι πλέον πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση του ονείρου ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος. «Αυτό που μας στέρησε τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεργασίας -δεν κάτσαμε να βάλουμε στο χαρτί τι κάνουμε -μας έβαλε τη δυνατότητα να ονειρευτούμε ένα δικαιότερο φορολογικό συστημα. Τώρα αυτό το όνειρο γίνεται πολύ δυσκολότερο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δικαιότερο φορολογικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς βαθιές αλλαγές. Εύχομαι και ελπίζω σήμερα αυτοί που έχουν τη δυνατότητα τελικά να το κάνουν το δικαιότερο φορολογικό σύστημα» είπε εν συνεχεία.

«Δυστυχώς τα βάρη που επιβάλλονται πάνω σε άλλα δυσβάστακτα βάρη δεν θα μπορεί να αναιρέσει τα βάρη που υφίστανται οι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου. Εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα σ' αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε η κυρία Νάντια Βαλαβάνη.

Κάναμε κάποια πράγματα και διευκολύνσεις όμως τα βασικά προβλήματα –φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ΕΝΦΙΑ- παρέμειναν και υφίστανται και σήμερα, σημείωσε.

Η υπουργός υπερασπίστηκε επίσης τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x