Γενικά

Βαριά «καμπάνα» για την αθλήτρια με το «ντοπαρισμένο» ποδήλατο

Με έξι χρόνια αποκλεισμό και βαρύ πρόστιμο τιμωρήθηκε η αθλήτρια της ποδηλασίας από το Βέλγιο, Φέμκε φαν ντεν Ντρίσε, η οποία είχε πιαστεί να συμμετέχει σε αγώνες με «πειραγμένο» ποδήλατο.

Ακριβά θα πληρώσει την… έμπνευσή της να χρησιμοποιήσει ειδικό μηχανισμό στο ποδήλατό της η Φέμκε φαν ντεν Ντρίσε, που συμμετείχε στο πρώτο καταγεγραμμένο σκάνδαλο «ντοπαρισμένου ποδηλάτου».

Η αθλήτρια από το Βέλγιο τιμωρήθηκε με έξι χρόνια αποκλεισμό από τις αγωνιστικές δραστηριότητες και υψηλό πρόστιμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας.

Μάλιστα, θα αναγκαστεί να επιστρέψει όλα τα μετάλλια και τα χρηματικά έπαθλα που έχει κατακτήσει από τον περασμένο Οκτώβρη, όταν και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Η Φέμκε είχε εγκαταστήσει ειδικό μηχανισμό που ενεργοποιούταν μέσω Bluetooth σε ποδήλατο που χρησιμοποίησε στους αγώνες cyclo-cross. Με ειδικά μηχανήματα οι ελεγκτές της ομοσπονδίας κατάλαβαν την απάτη, με τον πρόεδρο της UCI να αναφέρει σχετικά:

«Έχουμε επενδύσει αρκετές πηγές στο να αναπτύξουμε αυτή τη νέα και πολύ αποτελεσματική τεχνολογία και επίσης στο να αυστηροποιήσουμε τις επιπτώσεις που θα έχει οποιοσδήποτε βρεθεί να εξαπατά με αυτόν τον τρόπο» σχολίασε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Αυτή η υπόθεση είναι μεγάλη νίκη της ομοσπονδίας και όλων ων φιλάθλων, των αναβατών και των ομάδων που θέλουν να είναι σίγουρη πως κρατάμε καθαρό το άθλημά μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x