sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βαρομετρικό χαμηλό στο ΟΑΚΑ για την φετινή ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατέγραψε χειρότερες επιδόσεις φέτος στα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, από όλη την τετραετία, από τη στιγμή που επέστρεψε στην Super League, με τους αριθμούς να είναι αμείλικτοι.

Με τον πλέον οδυνηρό τρόπο έκλεισε τις υποχρεώσεις της στα εντός έδρας παιχνίδια η ΑΕΚ, μετά την ήττα από την ΑΕΛ.

Οι «βυσσινί» κέρδισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους ως φιλοξενούμενοι την Ένωση, οδηγώντας την στην χειρότερη επίδοση της από άποψη βαθμών, μετά τη σεζόν 2016-2017, ενώ η περσινή πρωταθλήτρια, κατέγραψε και την χειρότερη επίδοση της σε παραγωγικότητα από τότε που επέστρεψε στην Super League στα εντός έδρας παιχνίδια.

To sport-fm.gr αναλύει τους αριθμούς.

Του Κώστα Μιαούλη

Η ΑΕΚ την χρονιά που επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία έκανε 13 νίκες και 2 ήττες. Έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης και από τον Λεβαδειακό, παίρνοντας συνολικά 39 πόντους. Την επόμενη σεζόν η Ένωση είχε βαριές απώλειες στην έδρα της, με πέντε ματς ισόπαλα και μια ήττα με απολογισμό 32 πόντων. Σε μια χρονιά, ωστόσο, που σώθηκε μέσω των πλέι-οφ . Πέρσι η ΑΕΚ είχε 13 νίκες , μια ισοπαλία με τον Απόλλωνα και την ήττα από τον Ατρόμητο με συνολικό απολογισμό 40 βαθμών.

Την φετινή περίοδο, δεν μπόρεσε να πάρει κανένα ντέρμπι με τους άλλους παραδοσιακά μεγάλους, έχασε από τον Ατρόμητο, αλλά και από την ΑΕΛ, δημιουργώντας την δεύτερη χειρότερη επίδοση εντός έδρας από τότε που γύρισε με 33 πόντους, έχοντας απώλειες σε πέντε παιχνίδια. Αυτή οι 12 πόντοι που χάθηκαν, καθιστούσαν έτσι κι αλλιώς την υπόθεση τίτλο, ακόμα και την 2η θέση, εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Το χειρότερο όμως δεν είναι εδώ.

Όλα τα χρόνια μετά την επιστροφή της η ΑΕΚ στα εντός έδρας παιχνίδια, είχε καταφέρει να σημειώσει στις 15 εντός έδρας αναμετρήσεις, περισσότερα από 30 γκολ, καθιστώντας ακόμα και το απρόσωπο ΟΑΚΑ, σε μια δυνατή έδρα. Την σεζόν που επέστρεψε πέτυχε 31 γκολ (με 6 παθητικό), την επόμενη που είχε και τις περισσότερες απώλειες, 36 γκολ (με 7 παθητικό), ενώ πέρσι 32 γκολ (με 5 παθητικό). Φέτος η Ένωση έβαλε μόλις 27 γκολ στην έδρα της (με 6 παθητικό). Δεν σκόραρε σε τρία παιχνίδια, στα δύο που έχασε, συν το ισόπαλο 0-0 με τον Παναθηναϊκό.


Οι σκόρερς στα 15 εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα:

Πόνσε 9
Λιβάια 5
Μπογέ 4
Μπακασέτας 2
Κλωναρίδης 2
Άλεφ 1
Οικονόμου 1
Γαλανόπουλος 1

Αυτογκόλ 2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x