Επικαιρότητα

Βαρουφάκης: Αισθάνομαι θλίψη για την κυβέρνηση Τσίπρα

Δεν έχω επαφή με τον κ. Τσίπρα και αισθάνομαι θλίψη όταν κοιτάζω την κυβέρνησή του, ανέφερε σε νέα συνέντευξή του ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Δεν έχω επαφή με τον κ. Τσίπρα και αισθάνομαι θλίψη όταν κοιτάζω την κυβέρνησή του, ανέφερε σε νέα συνέντευξή του ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την προώθηση του βιβλίου του που φέρει τον τίτλο "Ενήλικοι στο δωμάτιο", όπως όμως και το κίνημά του "DiEM25". Υπενθυμίζεται πως το "DIEM 25" θα είναι υποψήφιο στις Ευρωεκλογές του 2019.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης έχει δηλώσει πως στην ΕΕ η δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ κι ότι από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει πολλά.

"Όταν κοιτάζω την κυβέρνηση Τσίπρα, αισθάνομαι λύπη. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν έχω πλέον καμία επαφή", υποστηρίζει ο οικονομολόγος σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα "Liberation".

"Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι, αλλοτριωμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν", προσθέτει. "Στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν", υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.

Αναφερόμενος στον Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι τον βλέπει ως «φίλο», όμως δεν περιμένει πολλά από την πολιτική που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος. Στο σηεμίο αυτό ο πρώην υπουργός δέχτηκε την παρατήρηση του γάλλου δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από οικονομικής άποψης, με τον Βαρουφάκη να υποστηρίζει ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το ψέμα. Και το 2013- 2014, έκαναν λόγο για έξοδο από την κρίση".

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x