Επικαιρότητα

Βαρουφάκης: Αν υπάρξει βελτιωμένη πρόταση θα πούμε στους πολίτες να ψηφίσουν «ναι»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι υπάρχει μέχρι την Τρίτη χρόνος για να συνεχιστούν οι συζητήσεις, να βρεθεί λύση και να προτείνει η κυβέρνηση στους πολίτες να πουν "ναι" στο δημοψήφισμα.

Απορρίψαμε την πρόταση των δανειστών γιατί δεν έδινε ελπίδα, τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την αποπομπή του από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Δεν μας πρότειναν βιώσιμη συμφωνία», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης. «Το πακέτο που μας πρότειναν οι θεσμοί ήταν βαθιά υφεσιακό. Αυτή η πρόταση δεν θα περνούσε από τη Βουλή. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πάρει πίσω το δημοψήφισμα. Αν υπάρξει βελτιωμένη πρόταση μέχρι την Τρίτη θα πούμε στους πολίτες να ψηφίσουν «ναι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στις τεχνικές αντιφάσεις από τις οποίες έπασχε η πρόταση των πιστωτών. «Οι αριθμοί δεν μπορούσαν να επαληθευτούν», είπε και πρόσθεσε: «Θέσαμε το ερώτημα αν χρησιμοποιήσουμε το 1,9 δισ. ευρώ για άλλον σκοπό τι θα γίνει με τις τράπεζες και μας είπαν ότι θα αντικατασταθούν από τον EFSF».

Καταλήγοντας ο κ. Βαρουφάκης επέκρινε την απόφαση της ευρωομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η σημερινή απόρριψη της επέκτασης της συμφωνίας, αυτή η αποτυχία του Eurogroup, θεωρώ ότι κάνει μόνιμο κακό και μόνιμη ζημία στην αξιοπιστία του Eurogroup σαν έναν θεσμό μιας ένωσης δημοκρατικών εταίρων, που πασχίζουν για το κοινό τους συμφέρον».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x