Επικαιρότητα

Βαρουφάκης: «Αν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο, θα το κάνω»

Σταδιακά η επαναφορά του αφορολόγητου, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

Αν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο, θα βάλω αλλά στους έχοντες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Σκάι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί έκτακτος φόρος. «Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, θέλοντας να εξασφαλίσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία εντός των τειχών», τόνισε, για να διευκρινίσει στη συνέχεια πως αν χρειαστεί να επιβάλει έκτακτο φόρο θα το κάνει αλλά σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν όχι σε αυτούς που δεν έχουν.

Για το αφορολόγητο, ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε πως θα επανέλθει σταδιακά από τον Ιούνιο. «Δεν θα πάμε στις 12.000 κατευθείαν αλλά θα δούμε. Μόλις προχθές φτάσαμε στη συμφωνία, θέλουμε δυο βδομάδες ακόμα», ανέφερε.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, σημείωσε πως έχει ως στόχο όσοι έχουν κάποια χρήματα να αρχίσουν να διευθετούν τις υποχρεώσεις τους, «χωρίς να νιώσει ανόητος ο φορολογούμενος που έχει πληρώσει».

Επανέλαβε επίσης πως δεν αυξάνει ο ΦΠΑ στον τουρισμό, τα νησιά, τα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα βιβλία. «Θα βρούμε κάποιο προϊόν που δεν θυμάται κανείς ότι έχει κάποιο φορολογικό συντελεστή», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν θα τραβήξουμε αρχή της άνοιξης να τραβήξουμε το χαλί κάτω από τον τουρισμό».

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x