Κώστας Νικολακόπουλος

Βασικός στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον παίκτη, του οποίου η είσοδος ήταν καταλύτης στην χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού.

***Ο μακράν καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού χθες στο β΄ημίχρονο ήταν ο Εντινγκά! Καταλυτική η παρουσία του, με το που μπήκε στο 56’, άλλαξε όλο το παιχνίδι της ομάδας του, που από το 20’ έως εκείνο το σημείο, δηλαδή για 35 λεπτά είχε χάσει ουσιαστικά τη μάχη του κέντρου.

***Περίεργη περίπτωση ο Κονγκολέζος. Ήρθε πέρσι στον Ολυμπιακό και στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν σχεδόν απαρατήρητος. Όμως, στο β΄μισό της σεζόν ο Μίτσελ ξεκίναγε από αυτόν την ενδεκάδα. Με τον Αφρικάνο να εντυπωσιάζει, με αποκορύφωμα την τέλεια εμφάνισή του στο 2-0 επί της Γιουνάϊτεντ στο Καραϊσκάκη.

***Φέτος, ήταν αντίστροφα τα πράγματα, αλλά και πάλι με ιδιαιτερότητες. Στο πρώτο μισό της σεζόν ο Εντινγκά ήταν βασικότατος στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στον πάγκο στα μισά ματς του πρωταθλήματος! Πράγματι ενώ στην Ευρώπη έπαιξε με τον Μίτσελ και στα έξι ματς (αλλαγή στο πρώτο και βασικός και στα πέντε υπόλοιπα), στο πρωτάθλημα έπαιξε σε έξι-εφτά παιχνίδια.

***Και μετά ήρθε το Κόπα Άφρικα. Μαζί κι η αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό. Ο Εντινγκά έλειψε ένα μήνα με το Κονγκό κι όταν γύρισε ο Περέϊρα είχε μονιμοποιήσει Μανιάτη και Κασάμι στην καρδιά της μεσαίας γραμμής, με τον Μιλιβόγεβιτς από πίσω τους.

***Η συγκυρία έγινε πιο κακή, όταν ο Περέϊρα του έδωσε την ευκαιρία κι έπαιξε βασικός, με το που είχε γυρίσει από την Αφρική, στο χειρότερο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πορτογάλο στον πάγκο, το 1-1 με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο. Έκτοτε, τον…χάσαμε! Μέχρι που τραυματίστηκε ο Μανιάτης και τον έβαλε ο Περέϊρα λίγο με την Ξάνθη και περισσότερο χθες.

***Ο Εντινγκά δεν είναι κανένας τυχαίος παίκτης. Όχι μόνο γιατί έχει παίξει 80 παιχνίδια στο γαλλικό πρωτάθλημα κι έχει δώσει 5 εκ.. Ευρώ η Μονακό να τον αγοράσει, αλλά γιατί τον έχουμε δει σε 11 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό. Και νομίζω ότι έχει σταθεί.

***Κι όταν στέκεσαι στο πιο υψηλό επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κάτι σημαίνει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x