Γενικά

Βασιλειάδης: «Τέσσερις μήνες εθελοντές»

Χωρίς χρήματα από το κράτος τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει μείνει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, όπως είπε σε συνέντευξή του στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Θανάσης Βασιλειάδης.

Για την οικονομική στενότητα που υπάρχει στην ΕΓΟ, καθώς ακόμα δεν έχουν έrθει οι κρατικές επιχορηγήσεις, μίλησε στοn ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη, Αλεξάνδρα Αξενίδου και Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου,ο Θανάσης Βασιλειάδης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ) ακόμα αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονπελιέ.


Αναλυτικά, η συνέντευξη του Βασιλειάδη στο ΣΠΟΡ FM 94,6:

Πώς ένιωσε για τις επιτυχίες των αθλητών:

«Ήταν η πρώτη φορά που έτρεμα στα 40 χρόνια εμπειρίας μου. Περίμενα τα αποτελέσματα, αλλά φοβήθηκα μην στραβώσει κάτι στο τέλος».

Για τον Λευτέρη Πετρούνια:

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένα ανερχόμενο αστέρι. Αν είναι υγιής, θα είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο».

Για τον Βλάση Μάρα και τη Βάσω Μιλλούση:

«Τα τελευταία δύο χρόνια είχε χάσει την αυτοπεποίθησή του. Είχε καταλάβει πως τώρα ανοίγει ο δρόμος για το Ρίο και ανταποκρίθηκε στο 97%. Πιστεύω στους επόμενους αγώνες στο Μπακού θα πάει καλύτερα. Πολύ καλά τα πήγε και η Βάσω Μιλλούση, στην έξοδο ένα λάθος της στέρησε το μετάλλιο».

Αν υπάρχουν άλλα παιδιά εκτός από τον Πετρούνια, τον Μάρα και τη Μιλλούση;

«Είδατε και τον Ηλιόπουλο, την Πλυτά, την Αφράτη, τον Κοσμίδη και τον Κόλλια που έχουν τις δυνατότητες να πάνε πολύ καλά. Υπάρχουν πολλά παιδιά».

Για τις προσπάθειες εξεύρεσης πόρων:

«Τρέξαμε πολύ με τον κύριο Καπράλο και καλωσορίσαμε τους χορηγούς το περασμένο φθινόπωρο. Οι αθλητές που είναι σε κάποιο χορηγικό πρόγραμμα είναι κάπως πιο άνετα για την προπόνηση και τη διατροφή τους. Ακόμα δεν έχουμε πάρει χρήματα από την πολιτεία».

Πώς είδε τις επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Αθλητισμού;

«Μίλησα με τον Υπουργό από κοντά. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει κανένας μας. Είμαστε τέσσερις μήνες εθελοντές όλοι».

Ποιος κάλυψε τα έξοδα της αποστολής στο Μονπελιέ;

«Η Ομοσπονδία τα καλύπτει όλα. Αυτή τη στιγμή πονάμε όλοι. Έχω πλησιάσει πολλούς ανθρώπους για να βοηθήσουν. Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ, αλλά περνάμε δύσκολα. Με ρεφενέ δώσαμε τα 150 χιλ. ευρώ για το Μονπελιέ και το Μπακού που ακολουθεί. Το διοικητικό συμβούλιο, η Ολυμπιακή Επιτροπή και οι χορηγοί κάνουν ότι μπορούν. Δεν έχουμε δει ακόμα χρήματα, ελπίζω να έρθουν σύντομα. Δεν θέλουμε πολλά λεφτά, λίγη βοήθεια μόνο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x