Προολυμπιακό τουρνουά 2008

Ζήσης: «Θα γυρίσω κι εγώ…»

Ως μοναδικός λεγεωνάριος πλέον στις τάξεις της Εθνικής ομάδας μετά τον επαναπατρισμό των Παπαλουκά, Φώτση και Πελεκάνου ο Νίκος Ζήσης δηλώνει στη «SportDay» πως η ώρα της επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα αργήσει.

Ως μοναδικός λεγεωνάριος πλέον στις τάξεις της Εθνικής ομάδας μετά τον επαναπατρισμό των Παπαλουκά, Φώτση και Πελεκάνου ο Νίκος Ζήσης δηλώνει στη «SportDay» πως η ώρα της επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα αργήσει.

«Το συνειδητοποίησα όταν πηγαίναμε με το πούλμαν στο Καρπενήσι για την προετοιμασία πως πλέον είμαι ο μοναδικός που αγωνίζομαι στο εξωτερικό από την Εθνική. Μοιάζει με συγκυρία, αλλά ίσως να παίζει ρόλο και το ότι τα περισσότερα παιδιά κουράστηκαν εκτός Ελλάδας. Η ζωή κύκλους κάνει και ήρθε η ώρα να γυρίσουν. Κάποια στιγμή θα το κάνω κι εγώ, δεν θα παίζω πάντα μακριά από τη χώρα μου», δήλωσε και προσπαθώντας να εξηγήσει το κύμα της επιστροφής είπε:

«Εκτός των άλλων, καθοριστικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ισχυροποιηθεί πάρα πολύ. Διαθέτουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να προσελκύσουν τους παίκτες και να τους δελεάσουν. Είναι προφανές ότι για να αγωνίζονται οι 16 από τους 17 παίκτες της Εθνικής στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ το επίπεδο εδώ. Βέβαια, υπάρχει το μονοπώλιο των δύο μεγάλων, αλλά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν μεγάλους στόχους και έχουν ανεβάσει κατά πολύ το μπάτζετ. Τα παιδιά που γύρισαν, ο Θοδωρής, ο Αντώνης και ο Μιχάλης, έβαλαν στη ζυγαριά τα πράγματα, στάθμισαν τα θετικά και τα αρνητικά και επέλεξαν να επιστρέψουν. Πλέον το κλίμα έχει αντιστραφεί και τα θετικά έχουν γίνει περισσότερο από τα αρνητικά. Μέχρι και πριν από λίγο καιρό τα αρνητικά υπερίσχυαν».

Η επιστροφή των αστέρων του ελληνικού μπάσκετ στις… ρίζες είναι θετική εξέλιξη για τον γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. «Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ ότι οι πρωτοκλασάτοι Έλληνες θα αγωνίζονται στην Α1 την επόμενη σεζόν, διότι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν συνεχώς τα μεγάλα ονόματα. Μέχρι τώρα τους έβλεπαν σε κάποια ματς της Ευρωλίγκας ή περίμεναν τους αγώνες της Εθνικής. Τώρα, ακόμα και τα εύκολα ματς του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού θα έχουν να παρουσίασαν κάτι. Τα μικρά παιδιά θα μπορούν να βλέπουν συνεχώς τους αθλητές που θαυμάζουν κι αυτό θα κάνει πολύ καλό στο άθλημα». Όσο για το δικό του επαγγελματικό μέλλον, τόνισε: «Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ, όμως κανείς δεν ξέρει. Πριν από δύο χρόνια ήμουν κοντά στον Παναθηναϊκό, το περασμένο καλοκαίρι έφτασα κοντά στον Ολυμπιακό. Ε, στατιστικά όλοι γυρνούν. Θα γυρίσω κι εγώ».

Μιλώντας για την προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζει αύριο, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι είναι μικρό το διάστημα για προετοιμασία και δεν είναι εύκολο να δουλέψουμε όπως θέλουμε. Αλλά, από την άλλη, δεν μπορούμε να συζητάμε ότι δεν υπάρχει χρόνος. Δεν πρόκειται να υπάρξουν δικαιολογίες αν δεν υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είχαμε τρεις εβδομάδες μέχρι το πρώτο παιχνίδι, προέκυψαν και απουσίες, αλλά εμείς δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τα προβλήματα, ούτε με την κόπωση. Παίξαμε 5 φιλικά μέσα σε 6 μέρες. Το πρόγραμμά μας ήταν δύσκολο, αλλά καλύτερα που έγινε έτσι, διότι και στο Προολυμπιακό το ίδιο θα είναι το σκηνικό. Υπήρξαν ταξίδια με αεροπλάνα και λεωφορεία, γενικά κουραστήκαμε».

Ούτε λόγος ακόμη για Πεκίνο… «Δεν σκεφτόμαστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά το Προολυμπιακό τουρνουά, που θα μας δώσει την πρόκριση για το Πεκίνο. Το Ολυμπιακό τουρνουά θα είναι μία πρόκληση που δεν θέλουμε να χάσουμε, αλλά θα ασχοληθούμε μαζί της όταν προκριθούμε. Οι περισσότεροι το θεωρούν εύκολο να πάρουμε το “εισιτήριο” και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε καλή ομάδα, άρα θα πρέπει να κάνουμε εμείς λάθη για να αποκλειστούμε. Από την άλλη, όταν τα πάντα κρίνονται σε δύο χιαστί παιχνίδια, πρέπει να είσαι προσεκτικός. Διότι στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι δεδομένο. Σ' ένα παιχνίδι όλα μπορούν να γίνουν. Αλλά είπαμε, θα πρέπει να είμαστε κατώτεροι του αναμενομένου για να αποκλειστούμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του τελευταίου τριημέρου».

Η πρόκληση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλη. «Δεν είναι μόνο η κούραση από αυτό το καλοκαίρι, αλλά από τα πέντε συνεχή καλοκαίρια από τις υποχρεώσεις με την Εθνική. Όμως δεν μας νοιάζει καθόλου. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε, παίζουμε μπάσκετ και δεν έχουμε κανένα παράπονο. Αυτή η Εθνική μάς έχει χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές και είμαστε πάντα εδώ παρά την κόπωση. Ας μην ξεχνάμε και τα παιδιά που αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στις 4 Ιουνίου. Όμως έχουμε μπροστά μια διοργάνωση που είναι ό,τι καλύτερο για έναν αθλητή. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν συγκρίνονται με τίποτα. Το ζήσαμε και το 2004 στην Αθήνα. Εντάξει, εκτός γηπέδων δεν υπάρχουν χλιδή και τα πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά η ζωή στο Ολυμπιακό Χωριό, μαζί με όλους τους άλλους αθλητές απ' όλο τον κόσμο, είναι κάτι τρομερό. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερη, δένεσαι με τους συμπαίκτες σου επειδή περνάς περισσότερες ώρες μαζί τους. Πρόκειται για μια εμπειρία διαφορετική απ' όλες τις άλλες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x