Προολυμπιακό τουρνουά 2008

Γιαννάκης: «Κερδίσαμε φίλους…»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπως και από τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες της «επίσημης αγαπημένης» σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο «δράκος» αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη του τόνισε πως η ομάδα κέρδισε νέους φίλους «Τελειώσαμε ένα τουρνουά μέσα από το οποίο η Ελλάδα κέρδισε καινούριους φίλους εντός κι εκτός Ελλάδος. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μετάλλια που έχει πάρει αυτή η ομάδα. Ο κόσμος χάρηκε τον τρόπο με τον οποίο παίξαμε. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια σεμνότητα και τον ίδιο σεβασμό μπορούμε να προσφέρουμε κι άλλες χαρές».

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπως και από τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες της «επίσημης αγαπημένης» σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο «δράκος» αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη του τόνισε πως η ομάδα κέρδισε νέους φίλους «Τελειώσαμε ένα τουρνουά μέσα από το οποίο η Ελλάδα κέρδισε καινούριους φίλους εντός κι εκτός Ελλάδος. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μετάλλια που έχει πάρει αυτή η ομάδα. Ο κόσμος χάρηκε τον τρόπο με τον οποίο παίξαμε. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια σεμνότητα και τον ίδιο σεβασμό μπορούμε να προσφέρουμε κι άλλες χαρές».

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Παναγιώτης Γιαννάκης (προπονητής Ελλάδας): «Για άλλη μια βραδιά η ομάδα μας έδειξε πολύ καλό χαρακτήρα απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ επικίνδυνη όταν παίζει με ομάδες που θεωρούνται φαβορί. Εμείς ως τώρα είχαμε κατακτήσει αυτό που πετύχαμε με το πάθος και τη θέληση συνδυάζοντας αποτέλεσμα και θέαμα για να ευχαριστηθεί και ο κόσμος που αγαπά αυτή την ομάδα. Το Πόρτο Ρίκο ξέρει να χειριστεί την υπερβολική πίεση, μπορεί να σε βγάλει από το ρυθμό και να σου δημιουργήσει νευρικότητα αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν και υπήρξαν στιγμές που το Πόρτο Ρίκο φαινόταν πως μπορούσε να γίνει επικίνδυνο. Τελειώσαμε ένα τουρνουά μέσα από το οποίο η Ελλάδα κέρδισε καινούριους φίλους εντός κι εκτός Ελλάδος. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μετάλλια που έχει πάρει αυτή η ομάδα. Ο κόσμος χάρηκε τον τρόπο με τον οποίο παίξαμε. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια σεμνότητα και τον ίδιο σεβασμό μπορούμε να προσφέρουμε κι άλλες χαρές. Σίγουρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να μην παίξουμε καλά και να χάσουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν καταπληκτικός και ελπίζουμε τα παιδάκια που ήταν στο γήπεδο από αύριο να τα δούμε με μία μπάλα στα χέρια τους γιατί ο αθλητισμός προσφέρει χαρά είτε παίζοντας επαγγελματικά είτε μοιράζοντάς τη χαρά του παιχνιδιού με τους φίλους σου».

Για την εξουδετέρωση των επιθετικών ατού του Πόρτο Ρίκο: «Όταν έχεις παιδιά που θέλουν να είναι συγκεντρωμένα, μπορείς να το καταφέρεις. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και έλεγξαν τα προτερήματα των αντιπάλων. Με την πίεση και την ομαδική προσπάθεια ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Σε όλες τις ομάδες που βρήκαμε απέναντί μας, δημιουργήσαμε πρόβλημα στην επιθετική του δραστηριότητα. Τα παιδιά φέρνουν τα αποτελέσματα κι εμείς απλώς τους βοηθάμε να δουν καλύτερα το παιχνίδι».

Για την κατάσταση του Νίκου Ζήση: «Ο Νίκος είχε κάποιες ενοχλήσεις και το ιατρικό τιμ μας παρακάλεσε να μην τον χρησιμοποιήσουμε εκτός κι αν είναι ανάγκη. Η υγεία του παίκτη είναι πάνω από όλα. Ελπίζουμε να μην είναι τίποτα σοβαρό και δεν δείχνει να είναι κάτι σοβαρό

Για το ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής ομάδας στο Πεκίνο:» «Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Αυτό που θέλουμε είναι κάθε μέρα, κάθε στιγμή να τη ζήσουμε καλύτερα, να έχουμε υπομονή και να βγάζουμε τα προσόντα μας μέσα στο παιχνίδι. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να βελτιώνουμε συνεχώς την αντιμετώπιση των καταστάσεων που θα δούμε στην πορεία. Αυτό είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να σε κάνει να πετύχεις όσο μπορείς περισσότερα».

Θοδωρής Παπαλουκάς (παίκτης Ελλάδας): «Ήταν ένα δύσκολο ματς. Ξέραμε πως το Πόρτο Ρίκο είναι μία ομάδα που στηρίζεται πολύ στο σουτ. Είχαμε εντολές να βγάλουμε τον Αρόγιο και τον Αγιούσο εκτός παιχνιδιού. Τα καταφέραμε κυρίως στην αρχή και από εκεί και πέρα η ζωή μας έγινε πιο εύκολη. Το σημαντικότερο είναι η διάθεση όλων των παιδιών, είτε η διαφορά ήταν 5 είτε 15 πόντους, ξεκινώντας από την άμυνα, ενώ στην επίθεση υπήρχε αλτρουισμός και πληθώρα επιλογών και αυτό φαίνεται στο μοίρασμα του σκορ. Τελείωσε το πρώτο μέρος μίας προσπάθειας που ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου. Αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζει να κρατά την Εθνική σε υψηλό επίπεδο και κάνει τους Έλληνες υπερήφανους. Ο κόσμος παρά τις δυσκολίες, όπως το προχωρημένο της ώρας και η ζέστη έρχεται και μας στηρίζει. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τους ανταποδώσουμε την αγάπη και να μοιραστούμε τη χαρά μας, ώστε αυτή να πολλαπλασιαστεί. Τους ευχαριστούμε».

Για τις φιλοδοξίες της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε: «Το κλίμα είναι πολύ καλό, είμαστε χαρούμενοι, αλλά η ομάδα αυτή πατά στη γη. Το χαρήκαμε, πανηγυρίσαμε, αλλά αυτό τελειώνει. Έχουμε έναν καινούριο στόχο που είναι εξίσου σημαντικός. Τα πράγματα αλλάζουν. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, υγιείς και να βελτιώσουμε τα πράγματα που δεν γίνονται σωστά. Νομίζω όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες στο μέγιστο βαθμό, έχουν κατακτήσει άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα, αλλά όλοι είναι πεινασμένοι για διάκριση τόσο ατομικά, όσο και κυρίως μέσα από την ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικότερο και το βγάζουμε στο γήπεδο».

Για την κλήρωση της Κυριακής και αν έχει κάποια προτίμηση για τους αντιπάλους: «Αυτή η Εθνική έδειξε το χαρακτήρα της από το 2004 χτίζοντας από τότε την προσωπικότητά της. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχαμε να διαλέξουμε μεταξύ Αργεντινής ή Ιταλίας και κάναμε το παιχνίδι μας. Μπορεί να χάσαμε στον προημιτελικό, αλλά τα αποτελέσματα φάνηκαν στο μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό μια χώρα δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων να είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αν θέλουμε να φτάσουμε ψηλά θα πρέπει να τους κερδίσουμε όλους».

Μανουέλ Θιντρόν (προπονητής Πόρτο Ρίκο): «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Είναι απίστευτη ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες και σπουδαίο προπονητή. Μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και της άξιζε η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα πρέπει απέναντι στη Γερμανία να παίξουμε στο ρυθμό μας. Η Γερμανία είναι πολύ καλή ομάδα, θα πρέπει να κρατήσουμε τους παίκτες της σε χαμηλό σκορ. Ξέρουμε πως έχει αστέρες όπως ο Νοβίτσκι, αλλά αν παίξουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας πιστεύω πως θα είμαστε νικητές και θα πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Χουάν Χοσέ Μπαρέα (παίκτης Πόρτο Ρίκο): «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά ό,τι κάναμε δεν είχε αποτέλεσμα. Πλέον ξεχνάμε το ματς αυτό και επικεντρωνόμαστε σε αυτό της Κυριακής, όπου πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Η Γερμανία έχει μία πολύ δυνατή ομάδα, αλλά έχουμε μία ευκαιρία να κερδίσουμε, όπως έχει κάθε ομάδα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν είναι να κερδίσουμε, θα πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα. Ο Κάρλος είναι ασφαλώς ο πιο ‘καυτός’ παίκτης της ομάδας και αποτελεί τον ηγέτη της εδώ και πολλά χρόνια. Θα προσπαθήσουμε όλοι, θα δώσουμε το 110% κι εγώ προσωπικά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x