Προολυμπιακό τουρνουά 2008

Βασιλόπουλος: «Μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε»

Το δικό του όνειρο της πρώτης συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες ζει ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο διεθνής φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, μιλώντας για την προσπάθεια διάκρισης της Εθνικής στο Πεκίνο, μια ενδεχόμενη αναμέτρηση με τις ΗΠΑ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Το δικό του όνειρο της πρώτης συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες ζει ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο διεθνής φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, μιλώντας για την προσπάθεια διάκρισης της Εθνικής στο Πεκίνο, μια ενδεχόμενη αναμέτρηση με τις ΗΠΑ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αναλυτικά μίλησε:

>> Για τις προοπτικές της Εθνικής: «Ειλικρινά δεν ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε και πού βρίσκονται τα όρια μας. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Φτάσαμε στην κορυφή της Ευρώπης το 2005, και ένα χρόνο αργότερα αγγίξαμε την κορυφή του κόσμου. Δεν οροθετούμε όμως έναν συγκεκριμένο στόχο προτού καν παίξουμε, αλλά βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά».

>> Για το Ολυμπιακό Τουρνουά: «Όταν είσαι ομάδα με υψηλούς στόχους, πρέπει να σκέφτεσαι ότι μπορείς να κοντράρεις κάθε αντίπαλο. Στη μέρα μας, είμαστε ικανοί να νικήσουμε κάθε ομάδα και το έχουμε αποδείξει. Αυτό που σκέπτομαι τώρα είναι ότι πρέπει να διασκεδάσουμε και κυρίως να βιώσουμε όσο πιο έντονα μπορούμε αυτό την εμπειρία».

>> Για μια πιθανή αναμέτρηση με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ: «Βαρέθηκα πλέον να ακούω τους Αμερικανούς να συζητούν αυτή τη νίκη μας. Εμείς την έχουμε ξεπεράσει και συνεχίζουμε. Αν τους ίδιους τους απασχολεί τόσο πολύ, ας λένε και ας κάνουν ό,τι θέλουν. Όταν στέκεσαι σε ένα ματς, χάνεις την ουσία».

>> Για τα συναισθήματα του ενόψει της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Περιμένω με ανυπομονησία όλη αυτή τη γιορτή και θέλω να τη ζήσω, όσο καλύτερα μπορώ. Από την παρέλαση στην τελετή έναρξης και τη διαβίωση στο Ολυμπιακό χωριό μέχρι την τελετή λήξης. Θα είναι η πρώτη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακού Αγώνες και θέλω να τη χαρώ όσο μπορώ. Ήδη θα αρχίσω... σεμινάρια ρωτώντας τους πιο έμπειρους που έχουν παίξει το 2004 πως αισθάνθηκαν. Ελπίζω ότι όλα θα είναι πολύ όμορφα».

>> Για την παρουσία των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ: «Απλά απίστευτη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να μπορείς να φέρνεις όλο αυτό τον κόσμο στο γήπεδο και να του προσφέρεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ικανοποίηση. Ειλικρινά όλα τα παιδιά χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες».

>> Για την εντυπωσιακή απόδοση της Εθνικής: «Μπορεί να ακούγεται μονότονο, αλλά όλα αρχίζουν από την ομαδικότητα. Πράγματι προκριθήκαμε πιο εύκολα απ’ όσο περιμέναμε και εμείς οι ίδιοι διότι μπορέσαμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας. Πρώτα μπαίνουμε στο γήπεδο για να χαρούμε το παιχνίδι και γι αυτό το λόγο βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πλέον γνωριζόμαστε πολύ καλύτερα μεταξύ μας και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Ο κόουτς μας έχει αφήσει να βγάζουμε ακόμα περισσότερο το ταλέντο μας στο παρκέ, ενώ παίζουμε και πιο γρήγορα».

>> Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Είναι ο καλύτερος και νοιώθουμε και εμείς περήφανοι που τον έχουμε δίπλα μας. Μας βοηθάει αφάνταστα, ενώ υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Μας εκφράζει στα αποδυτήρια και στο γήπεδο»....

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x