Ελλάδα

Αναλαμβάνει οριστικά ο Δρόσος

Αφού ξεπεράστηκαν και τα τελευταία οικονομικά προβλήματα, ο Δημήτρης Δρόσος αναλαμβάνει και επισήμως την προεδρία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. « Όποια προσπάθεια και να κάνουμε εμείς, αν ο κόσμος δεν την 'αγκαλιάσει', τότε δε θα έχει την κατάληξη που θέλουμε...», τα λόγια του νέου ισχυρού άνδρα του «Δικεφάλου», μιλώντας στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6». Πλέον, μπαίνει στην τελική ευθεία ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Θεσσαλονικέων. Καυκής, Βασιλειάδης, Ουέσον, Καραποστόλου, Αμάρα Σι, Τσακαλίδης οι παίκτες που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ.

Αφού ξεπεράστηκαν και τα τελευταία οικονομικά προβλήματα, ο Δημήτρης Δρόσος αναλαμβάνει και επισήμως την προεδρία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. « Όποια προσπάθεια και να κάνουμε εμείς, αν ο κόσμος δεν την 'αγκαλιάσει', τότε δε θα έχει την κατάληξη που θέλουμε...», τα λόγια του νέου ισχυρού άνδρα του «Δικεφάλου», μιλώντας στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6». Πλέον, μπαίνει στην τελική ευθεία ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Θεσσαλονικέων. Καυκής, Βασιλειάδης, Ουέσον, Καραποστόλου, Αμάρα Σι, Τσακαλίδης οι παίκτες που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ.

«Το 'κλειδί' στο να επιτευχθεί η συμφωνία ήταν η στάση του Ερασιτέχνη, που εγγυήθηκε ότι θα αναλάβει όποιο χρέος τυχόν εμφανιστεί, πέραν των 3 εκατ. ευρώ», δήλωσε αρχικά ο Δρόσος και συνέχισε:

«Η αλήθεια είναι ότι κόντευε να χαλάσει η συμφωνία, αφού, αν δεν έπαιρνα τις εγγυήσεις αυτές θα αποσυρόμουν», αποκάλυψε, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον σχεδιασμό του νέου ΠΑΟΚ και τα μεταγραφικά. «Υπάρχουν κάποιες συμφωνίες με παίκτες. Από αύριο θα δούμε ποιες μπορούν να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν κάποια θέματα για Καυκή και Βασιλειάδη, αφού πρέπει να μείνουν ελεύθεροι από τον Ολυμπιακό. Από αύριο θα μιλάμε με τα παιδιά που είναι από πέρυσι και, εν συνεχεία, θα δούμε και τα μεταγραφικά».

Σε ερώτηση σχετικά με την εικόνα που βρήκε στις ομάδες που δοκίμασε να αναλάβει, απάντησε πως: «Έχω απογοητευτεί με την οικονομική και οργανωτική εικόνα στις ομάδες που πήγα. Είναι άξιο θαυμασμού το πώς είναι δυνατόν να λειτουργούν ομάδες, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είναι επιλογή μου, όμως. Μ’ αρέσουν αυτές οι αποστολές. Δε θα μπορούσα να είμαι σε μία μικρομεσαία ομάδα, ακόμα και αν είναι οικονομικά υγιής. Μου αρέσει, όπως και την ΑΕΚ, να παίρνω μία ομάδα που έχει προβλήματα και να την εξυγιάνω. Και ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα. Είναι πολύ κοντά τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν στην ΑΕΚ με αυτά του ΠΑΟΚ. Τα επίπεδα προβλημάτων, επίσης. Η διαφορά είναι ότι στον ΠΑΟΚ συναντάς πάρα πολλούς ανθρώπους. Αυτό είναι και καλό και κακό. Στην ΑΕΚ δεν είναι έτσι. Και στα γραφεία δεν ενδιαφερόταν κανένας, αλλά και ο κόσμος της ήταν κουρασμένος. Κάθε ομάδα αντιπροσωπεύει κάτι διαφορετικό».

Ερωτηθείς για τα μηνύματα που παίρνει από τον κόσμο, δήλωσε πως: «Παίρναμε μηνύματα από τον κόσμο όλες αυτές τις μέρες και, ειδικά, όταν οι φίλοι της ομάδας πληροφορήθηκαν ότι η συμφωνία χαλάει, αυτά εντάθηκαν. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται και από τα διαρκείας που σε δυο-τρεις μέρες κυκλοφορίας και, χωρίς την κατάλληλη προώθηση, έφτασαν κοντά στα 300. Αυτό είναι πολύ καλό νούμερο, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει ακόμα μεταγραφικές κινήσεις, πέραν ελάχιστων. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Όποια προσπάθεια και να κάνουμε εμείς, αν ο κόσμος δεν την "αγκαλιάσει", τότε δε θα έχει την κατάληξη που θέλει. Φέτος, ο ΠΑΟΚ θα δείξει ότι η δυναμική του είναι πολύ μεγάλη».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πιθανότητα συνεργασίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Θεωρώ ότι πρέπει ΚΑΕ και ΠΑΕ να συνεργάζονται, γιατί απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Κάτι τέτοιο προσπάθησα να κάνω και στην ΑΕΚ με τον κ. Νικολαΐδη, αλλά δεν πρόλαβα και είναι στα σχέδιά μου να κάνω το ίδιο και με τον κ. Ζαγοράκη».

Νωρίτερα, ο νέος μεγαλομέτοχος της "ασπρόμαυρης" ΚΑΕ τόνισε πως: «Ηταν μία διαδικασία που μας κούρασε όλους. Ακούστηκαν πολλές φήμες ότι χάλασε η συμφωνία, αλλά, αυτό που έχω να πω εγώ, είναι ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, βρέθηκε λύση, με την παρέμβαση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, για το πως θα περάσει στην κατοχή μου το 90% των μετοχών της ΚΑΕ. Εμπόδιο στην οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν τα χρέη και η υποτιθέμενη πιθανότητα να ξεπεράσουν το ποσό που έχουμε συμφωνήσει και είναι 2.950.000 ευρώ. Η παρέμβαση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, που εγγυήθηκε για αυτό, έδωσε τη λύση και επήλθε η συμφωνία. "Ανοίγει" μία νέα "σελίδα" για τον ΠΑΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και, από τη δική μου πλευρά και από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, αλλά και από τον κ. Γαλατσόπουλο. Ολοι προσπάθησαν, ώστε να βρεθεί μία λύση, για να μπορεί ο ΠΑΟΚ να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο. Θα είμαι δίπλα τους».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε πως: «Ηταν μία δύσκολη υπόθεση. Εγινε μεγάλος αγώνας, όλες αυτές τις ημέρες. Είχαμε άριστη συνεργασία με τον κ. Δρόσο και, με την παρέμβαση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, την τελευταία στιγμή, επιτεύχθηκε η συμφωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Δρόσο και, μετά από όσα μας έχει πει, ευχόμαστε όλοι μας να κάνει και, πάλι, τον ΠΑΟΚ μεγάλο».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, επισήμανε πως: «Είναι μία ευχάριστη μέρα για τον ΠΑΟΚ, γιατί, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, "ανοίγει" μία νέα "σελίδα" για την ομάδα μπάσκετ. Ο κ. Δρόσος ήταν πολύ "σκληρός" διαπραγματευτής και μας εξέπληξε ευχάριστα, γιατί ήθελε να μάθει το παραμικρό και θέλει να ξέρει τι παραλαμβάνει και που θέλει να φτάσει την ομάδα. Είναι άνθρωπος με όραμα, που έχουμε να δούμε χρόνια, από τότε που ο κόσμος έμενε έξω από το Παλέ Ντε Σπορ. Του εύχομαι καλή επιτυχία, υπόσχομαι ότι ο Ερασιτέχνης θα είναι δίπλα του και ελπίζω ότι, αν και το Παλατάκι είναι, σχεδόν, διπλάσιο σε χωρητικότητα, θα δούμε ξανά να μένει απέξω κόσμος στα παιχνίδια της ομάδας».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός, Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x