Ελλάδα

Δύσκολη πρόκριση για Μαρούσι

Το Μαρούσι πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς επικράτησε με 77-75 του Κολοσσού Ρόδου στο «Βενετόκλειο». «Μοιραίος» για τους Ροδίτες ο Φράνκο Νάκιτς, που αστόχησε σε δύο βολές τέσσερα δεύτερα πριν τη λήξη του αγώνα και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να φύγουν με το «εισιτήριο» της πρόκρισης από το «σμαραγδένιο» νησί και πλεον την Τετάρτη αντιμετωπίζουν τον Μακεδονικό για την πρόκριση στους "4". Περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη εγκαταλείφθηκε η μία κερκίδα, αφού έβγαιναν καπνοί από τους προβολείς και ο αγώνας διεκόπη προσωρινά.

Το Μαρούσι πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς επικράτησε με 77-75 του Κολοσσού Ρόδου στο «Βενετόκλειο». «Μοιραίος» για τους Ροδίτες ο Φράνκο Νάκιτς, που αστόχησε σε δύο βολές τέσσερα δεύτερα πριν τη λήξη του αγώνα και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να φύγουν με το «εισιτήριο» της πρόκρισης από το «σμαραγδένιο» νησί και πλεον την Τετάρτη αντιμετωπίζουν τον Μακεδονικό για την πρόκριση στους "4". από το «σμαραγδένιο» νησί. Περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη εγκαταλείφθηκε η μία κερκίδα, αφού έβγαιναν καπνοί από τους προβολείς και ο αγώνας διεκόπη προσωρινά.

Ο Κολοσσός έδειξε από νωρίς ότι ήταν αποφασισμένος συνεχίσει στο θεσμό και με τους Πανταζόπουλο, Παπαδάτο, Νάκιτς και Μακρή, οι οποίοι έβαλαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αρκετά τρίποντα, κατάφερνε να απειλεί το Μαρούσι σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης. Απο την άλλη μεριά, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη με ηγέτη τον νεαρό Αλέξη Κυρίτση και με τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, που ήταν οι κορυφαίοι έδωσαν τις λύσεις στην ομάδα τους και παράλληλα τις έδωσαν την πρόκριση. Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πήραν μια διαφορά πέντε πόντων, όμως δεν κατάφεραν να την κρατήσουν και στην τρίτη περίοδο ισοφαρίστηκαν 62-62.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το καθοριστικό. Ο Κολοσσός προηγήθηκε και με 73-72. Όμως, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ψυχραιμία και κατάφεραν με τον Κολώκα και τον Μπλάκνεϊ να φέρουν το σκορ 77-75 υπέρ τους. Στο τελευταία τέσσερα δευτερόλεπτα, ο Νάκιτς κέρδισε φάουλ από τον Μπλάγκοτα Σέκουλιτς , όμως δε κατάφερε να ευστοχήσει στις βολές και χάρισε την πρόκριση στο Μαρούσι.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 43-38, 62-62, 75-77

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Βασίλης Φραγκιάς): Πανταζόπουλος 11 (3), Παπαδάτος 10 (2), Γκογκίδης 3 (1) Παναγιωταράκος 5, Ντιφάρες 1, Νάκιτς 14 (2), Άλμπερτ 4, Μπράιαντ 12, Μακρής 8 (2), Τσιάκος 7.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 16 (3), Νικολαϊδης, Μπουντούρης 6 (2), Κυρίτσης 17 (1), Σέκουλιτς 8, Χόμαν 4, Στεφανίδης 6, Κολώκας 9 (1), Καϊμακόγλου 5 (1), Λόλας, Καράγκουτης 6.

Διαιτητές: Βορεάδης-Καρούσης-Διαμαντής

Επιμέλεια: Κώστας Αναγνώστου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x