Final 4 2011

Παπανικολάου: «Ο ΠΑΟ έχει ταυτότητα και σπουδαίους προπονητές»

Βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να καλύψει τις «αδυναμίες» του στο Final-4 χάρις στην ταυτότητα που διαθέτει αλλά και τους σπουδαίους προπονητές, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο Έλληνας φόργουοντ, μίλησε για τα συναισθήματα των αθλητών σε τέτοιες διοργανώσεις, για την αντίπαλο των «πράσινων» στον ημιτελικό, Σιένα, ενώ απέφυγε να δώσει απάντηση στο τι σκοπεύει να κάνει ο ίδιος στο μέλλον.

Βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να καλύψει τις «αδυναμίες» του στο Final-4 χάρις στην ταυτότητα που διαθέτει αλλά και τους σπουδαίους προπονητές, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο φόργουορντ του Περιστερίου, που έχει βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης με δύο διαφορετικές ομάδες (ΠΑΟ και ΟΣΦΠ), μίλησε για τα συναισθήματα των αθλητών σε τέτοιες διοργανώσεις, για την αντίπαλο των «πράσινων» στον ημιτελικό, Σιένα, ενώ απέφυγε να δώσει απάντηση στο τι σκοπεύει να κάνει ο ίδιος στο μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Παπανικολάου:

Για το ποια είναι τα συναισθήματα ενός αθλητή στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση για το Final-4:

«Το κλίμα είναι γιορτινό. Υπάρχουν πολλές κάμερες, πολύς κόσμος. Το ίδιο συμβαίνει και όταν φτάσεις εκεί. Ωστόσο όταν μπεις στο παρκέ και ο διαιτητής σφυρίξει όλα σταματούν. Υπάρχει ένα ευχάριστο άγχος, αλλά θες να βρίσκεσαι σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ».

Για το πώς είδε τον Παναθηναϊκό από ψυχολογικής πλευράς στο ματς με το Περιστέρι:

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα από αυτόν τον αγώνα. Το Περιστέρι έπαιξε καλά, όμως ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός προετοιμαζόταν τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά για το Final-4. Φέτος έχει λιγότερους σταρ, ίσως και λιγότερο ταλέντο σε σχέση με άλλες χρονιές, όμως έχει ταυτότητα, σπουδαίους προπονητές και παίκτες οι οποίοι είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν και να διαβάσουν την αντίπαλη άμυνα στο παρκέ».

Για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό:

«Η Σιένα έχει αθλητικούς παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαμε να πούμε ότι παίζουν στα όρια του φάουλ. Το πόσο θα τους επιτραπεί αυτό θα εξαρτηθεί από τους διαιτητές. Είναι ομάδα με ψυχή. Ξεκίνησε με δύο ήττες στο Top-16 ενώ γνώρισε βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς των play-offs και παρόλα αυτά βρίσκεται στην Βαρκελώνη. Το στιλ της έχει ξεφύγει από αυτό του ιταλικού μπάσκετ. Έχει μυαλό και σκληράδα στο παιχνίδι της. Είναι και αυτή ομάδα-παράδειγμα για όλους».

Για το τι θα έκανε αν ήταν προπονητής της Σιένα:

«Δεν ξέρω. Το 1-4 που έπαιξε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ήταν προσαρμοσμένο στον ισπανικό σύλλογο. Σίγουρα μια ομάδα που νιώθει ότι υστερεί κάπου προσπαθεί να κάνει κάποιο τρικ. Για αυτό δεν αποκλείεται και Σιένα να δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο προκειμένου να φέρει τον Παναθηναϊκό στα δικά της μέτρα».

Για τον αν σκοπεύει να σταματήσει το μπάσκετ:

«Το ενδιαφέρον τώρα είναι στον Παναθηναϊκό. Του εύχομαι καλή επιτυχία και να γίνουν όμορφα παιχνίδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x