Final 4 2011

Μπλατ: «Η καλύτερη ομάδα ο Παναθηναϊκός»

Δύσκολη, αλλά όχι απίθανη θεωρεί ο Ντέιβιντ Μπλατ την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στον τελικό της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε μετά τη νίκη στον ημιτελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δύσκολη, αλλά όχι απίθανη θεωρεί ο Ντέιβιντ Μπλατ την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στον τελικό της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε μετά τη νίκη στον ημιτελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Καταφέραμε να ξεφύγουμε και να πάρουμε τη νίκη, όταν αρχίσαμε να έχουμε ευστοχία στα σουτ και να ελέγχουμε καλύτερα τα ριμπάουντ. Δεν ξέρω τι θα γίνει στον τελικό, αλλά θα ακολουθήσουμε τις ίδιες αρχές που είχαμε στο παιχνίδι μας από την αρχή της σεζόν. Ελπίζω να πιάσουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση απέναντι στην καλύτερη ομάδα. Θα πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς σε σχέση με το σημερινό ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα από τη Ρεάλ, με μεγαλύτερο βάθος, περισσότερη εμπειρία, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ξέρει καλά από τέτοια παιχνίδια. Ο αντίπαλός μας είναι καλύτερος, αλλά τίποτα δεν είναι απίθανο. Έχουμε μία νεανική ομάδα, δεν έχουμε πολλή εμπειρία, αλλά αν βρούμε ρυθμό είναι δύσκολο να μας σταματήσει κάποιος. Aναμφίβολα στον τελικό αναμετρώνται οι δύο καλύτερες ομάδες και σας διαβεβαιώνω πως θα δούμε μία πραγματική μάχη», δήλωσε.

Όσο για την παρουσία του κόσμου, είπε: «Είναι απίστευτο πώς μία τόσο μικρή χώρα έφερε εδώ 7-10 χιλιάδες φιλάθλους. Μας έδωσαν ένα επιπλέον κίνητρο για να παίξουμε. Σήμερα παίξαμε για τον κόσμο μας, την Κυριακή θα παίξουμε για ολόκληρο το Ισραήλ».

Ο τελικός της Κυριακής θα αρχίσει στις 17:30 λογω του πένθους στο Ισραήλ στη μνήμη των πεσόντων. Ερωτηθείς ο Ντέιβιντ Μπλατ τι θα γίνει σε περίπτωση παράτασης και συνέχισης του αγώνα στην ώρα που όλα «παγώνουν» στο Ισραήλ, απάντησε: «Ελπίζω να μη φτάσουμε μέχρι αυτό το σημείο. Η Ευρωλίγκα κι όλοι οι εμπλεκόμενοι έδειξαν κατανόηση στο να μας βοηθήσουν και δε νομίζω πως θα γίνει. Μας έδωσαν τη δυνατότητα να αγωνιστούμε. Αν ήθελαν, δε μας άφηναν. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Θα τελειώσουμε στην ώρα μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x