Final 4 2011

«Διαφορετικό ματς με τη Μακάμπι»

Δίκαια ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στον τελικό του final-4 της Βαρκελώνης σύμφωνα με δηλώσεις του Ηλία Ζούρου στον NOVAΣΠΟΡ FΜ 94.6. «Έδειξε την ανωτερότητα του και την εμπειρία του απέναντι σε μια σκληρή ομάδα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ο οποίος χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Μακάμπι ένα ματς τελείως διαφορετικό σε σχέση με τον ημιτελικό.

Δίκαια ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στον τελικό του final-4 της Βαρκελώνης σύμφωνα με δηλώσεις του Ηλία Ζούρου στον NOVAΣΠΟΡ FΜ 94.6. «Έδειξε την ανωτερότητα του και την εμπειρία του απέναντι σε μια σκληρή ομάδα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ο οποίος χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Μακάμπι ένα ματς τελείως διαφορετικό σε σχέση με τον ημιτελικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Ζούρου στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 και στους Χρήστο Ρομπόλη και Νίκο Ζέρβα:

-Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Σιένα:
«Δίκαια νίκησε ο Παναθηναϊκός. Έδειξε ανωτερότητα και εμπειρία απέναντι σε μια σκληρή ομάδα. Ήταν νευρικός στην αρχή του αγώνα αλλά στη συνέχεια βρήκε ρυθμό. Ήταν σωστή η τακτική που ακολούθησε η ομάδα με σύνθετη άμυνα. Έκοψε τον ρυθμό της Σιένα. Ο Καλάθης έκανε πολύ καλό παιχνίδι, αλλά όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού όταν χρειάστηκε ήταν συγκεντρωμένοι και έκαναν αυτό που έπρεπε.
Ο Μακ Άλεμπ έχει μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει βρει χημεία η ομάδα χωρίς αυτόν. Πάντα κάθε προπονητής θα δοκίμαζε έναν παίκτη ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας. Ο Πιανιτζάνι ρίσκαρε, όπως φυσικά θα έκανε κάθε άλλος προπονητής. Ο ΠΑΟ είναι καλοκουρδισμένος με μεγάλες απαιτήσεις μετά από την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα
Το παιχνίδι με τη Μακάμπι είναι διαφορετικό. Η Μακάμπι είναι μια ομάδα που της αρέσει να χρησιμοποιήσει σύνθετες και να παίζει γρήγορα στην επίθεση. Η προσέγγιση του αγώνα αυτού θα είναι διαφορετική από το ματς με τη Σιένα»

-Για το πώς προετοιμάζεται μια ομάδα για τον τελικό:
«Σε ένα φάιναλ-φορ είναι σημαντικό το πρώτο ματς για να είσαι τελικό. Πριν το φάιναλ-φορ οι παίκτες δουλεύουν περισσότερο τον αντίπαλο του ημιτελικού. Οι προπονητές όμως έχουν δουλέψει πάνω και στις άλλες ομάδες και έτσι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να προετοιμάσουν τους παίκτες τους. Ουσιαστικά μέσα σε μια-μιάμιση προπόνηση, ανάλογα με την ώρα του τελικού.
Ο ΠΑΟ είναι πολύ οργανωμένος σε αυτό το κομμάτι. Οι παίκτες έχουν μπει σε τέτοιους ρυθμούς που δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να γίνει μια αλλαγή φιλοσοφίας ή πλάνων στο παιχνίδι».

-Για την παρουσία εννέα Ελλήνων στο φάιναλ-φορ:
«Είναι πολύ ευχάριστο να είναι τόσοι Έλληνες σε μια τέτοια διοργάνωση. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να είναι γεροί και υγιείς».

-Για την Εθνική ομάδα:
«Είναι νωρίς θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα και να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες. Στη συνέχεια με ηρεμία θα δούμε και θα πάρουμε αποφάσεις για να σταθεί η Εθνική σε υψηλό επίπεδο».

-Για το ενδεχόμενο παρουσίας Διαμαντίδη-Παπαλουκά στην Εθνική:
«Είναι νωρίς ακόμη. Όλα θα γίνουν όταν θα πρέπει. Οι παίκτες είναι σε φουλ ρυθμούς αυτή την στιγμή. Για παράδειγμα δείτε τον ΠΑΟ: είναι στον τελικό και μετά έχει τελικό Κυπέλλου και πρωταθλήματος. Η Εθνική αρχίζει μετά από το τέλος των υποχρεώσεων των παικτών με τις ομάδες τους. Θα γίνει προσπάθεια. Αυτό που θέλω να σας πω είναι πως πάντα θα δίνουμε το 100% για την Εθνική. Με τη δουλειά και τη θέληση όλα γίνονται».

-Για τη Ζαλγκίρις:
«Έχουμε κατακτήσει ήδη δύο τίτλους που είχαμε τρία χρόνια να κατακτήσουμε, το Κύπελλο, η Βαλτική λίγκα και ευελπιστούμε να πάμε καλά και στο πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x