Final 4 2011

«Φύλαξε το καλό ματς για τον τελικό ο ΠΑΟ»

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ήταν τόσο καλός στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας με τη Σιένα, ωστόσο αυτό σημαίνει πως το «καλό του παιχνίδι» θα το κάνει στον τελικό κόντρα στην Μακάμπι, σύμφωνα με τον Άρη Λυκογιάννη. Ο προπονητής του Ικάρου Καλλιθέας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε πως προτεραιότητα των «πρασίνων» θα είναι ο περιορισμός των Σχορτσανίτη και Πάργκο.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ήταν τόσο καλός στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας με τη Σιένα, ωστόσο αυτό σημαίνει πως το «καλό του παιχνίδι» θα το κάνει στον τελικό κόντρα στην Μακάμπι, σύμφωνα με τον Άρη Λυκογιάννη.

Ο προπονητής του Ικάρου Καλλιθέας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε πως προτεραιότητα των «πρασίνων» θα είναι ο περιορισμός των Σχορτσανίτη και Πάργκο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άρης Λυκογιάννης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τον τελικό Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είναι ένα ματς στο οποίο δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για τον νικητή. Και οι δύο ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες. Είναι θετικό για τον Παναθηναϊκό ότι έκανε ένα μέτριο παιχνίδι στον ημιτελικό και φυλά το καλό του για τον τελικό. Η Μακάμπι θα θέλει να πάει το ματς στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να περιορίσει τους Σχορτσανίτη και Πάργκο».

Για το αδύνατο σημείο της Μακάμπι: «Η Μακάμπι είναι μία ομάδα, η οποία στηρίχθηκε αρκετά φέτος σε συνδυασμένες μορφές άμυνας. Αυτό είναι ένα κομμάτι που το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός και αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο καλά προετοιμασμένος. Το ζητούμενο είναι το κατά πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί σε αυτές τις μορφές άμυνας, ο Παναθηναϊκός. Η Μακάμπι υστερεί στο man to man και εκεί θα χτυπήσει περισσότερο».

Για το πώς θα αντιμετωπίσουν οι Ισραηλινοί τον Διαμαντίδη: «Τα πλέι μέικερ της Μακάμπι, όπως είπα υστερούν σε σωματικά προσόντα. Θα χρησιμοποιήσουν αλλαγές και προσαρμογές, γιατί αν το πάνε στο man to man θα έχει προβλήματα. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολύ ζώνη στο τελικό».

Για τον Ίκαρο: «Ήταν μία καινούρια εμπειρία για όλους στην ομάδα, καθώς στηρίχθηκε σε ανθρώπους που δεν είχαν εμπειρία από την Α1, είτε στο προπονητικό τιμ, είτε κάποιοι παίκτες. Το καλό, όμως ότι χτίστηκε αρκετά νωρίς η ομάδα. Κάναμε πολύ καλό πρώτο γύρο, που πιστεύω ότι αυτό ήταν και το “κλειδί” για την παραμονή. Ο δεύτερο γύρος δεν ήταν τόσο καλός, αλλά είναι φυσιολογικό για μία νεοφώτιστη ομάδα. Καταφέραμε να μείνουμε γιατί προσαρμοστήκαμε στα καινούρια δεδομένα».

Για το αν θα παραμείνει και τους στόχους της νέας χρονιάς: «Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει μία πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση και στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Προγραμματίσαμε άλλη μία. Αν και δεν είναι τίποτα σίγουρο θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε μαζί, γιατί έχουμε κοινά μονοπάτια φιλοσοφίας. Το ζητούμενο είναι να καθιερωθούμε στην κατηγορία και μετά να κυνηγήσουμε την παραμονή και μετά, αν γίνεται να σκεφτούμε τα play off».

Για τη βοήθεια από τη διοίκηση: «Μας έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε τον μπάσκετ. Όμως, θα ήθελα να πω ό,τι, ως νεοφώτιστους μας αντιμετώπισαν με μεγάλη δυσπιστία οι έλληνες παίκτες και αυτό δεν νομίζω να γίνει και τη νέα χρονιά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x