Νίκος Ζέρβας

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν…αδιάφορος;

Η…παράσταση του Παναθηναϊκού στο Κάουνας, ανέδειξε σε όλο της το μεγαλείο την αξιοπιστία του...

Η…παράσταση του Παναθηναϊκού στο Κάουνας, ανέδειξε σε όλο της το μεγαλείο την αξιοπιστία του, τον σεβασμό που έχει ως ομάδα στην ιστορία του και στον θεσμό της Ευρωλίγκας. Υπενθύμισε επίσης πως η συγκεκριμένη διοργάνωση, κρατά κλειστά τα «στεγανά» του ευ αγωνίζεσθαι και παρά τα όποια λάθη των διοικούντων της, δύσκολα μία ομάδα θα «ντυθεί» Ντόρτμουντ για να…διευκολύνει την Μαρσέιγ. Στο παρκέ της «Zalgirio Arena», η γηπεδούχος «καιγόταν» και η φιλοξενούμενη, ήταν βαθμολογικά αδιάφορη. Η ομάδα του Τριφούνοβιτς ήθελε οπωσδήποτε νίκη για να συνεχίσει να έχει ελπίδες πρόκρισης στο Top-16 και αυτή του Ομπράντοβιτς ήξερε πως ο,τι και αν γίνει θα μπει στην κλήρωση ως δεύτερη του ομίλου.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Και όμως, ο πρωταθλητής Ευρώπης, όχι μόνο δεν αδιαφόρησε, αλλά ούτε χαλάρωσε καν για δευτερόλεπτο στο παρκέ. Πήρε μία εμφατική νίκη με 35 πόντους διαφορά, αγωνιζόμενος για την υστεροφημία, το γόητρο αλλά και την δικαιοσύνη απέναντι στις συνδιεκδικήτριες της Ζαγλκίρις για ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση. Κάποιοι θα πουν, ότι η διαφορά δυναμικότητας είναι τέτοια, που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να νικήσει και με «σβηστές» μηχανές. Σωστό, όμως ο τρόπος που αγωνίστηκε και η ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ, εκτός του ότι τον μεγαλώνει περισσότερο, δυναμώνει στο έπακρο την αξιοπιστία της Ευρωλίγκας, σε σχέση με άλλους…πολυδιαφημισμένους και πλαισιωμένους από βουνά με Ευρώ αθλητικούς θεσμούς.

Η νίκη και ο τρόπος με τον οποίο επήλθε, βάζει σε αγωνιστικό ρυθμό τον Παναθηναϊκό, που τον τελευταίο μήνα έδειχνε να μην πατά καλά. Οι ήττες και οι κακές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, αλλά και το στραπάτσο στην Καβάλα, έδειχναν ότι είναι ευάλωτος και απειλούσαν με διατάραξη της ηρεμίας στο εσωτερικό του. Στο Κάουνας, εκτός του ότι διατήρησε την σημαντική παράδοση που τον θέλει νικητή στα έξι από τα επτά παιχνίδια που έχει δώσει στη συγκεκριμένη πόλη, βρήκε λύσεις, ανέδειξε τον Σμιθ που επιβάλλεται να φορτσάρει για να καλυφθεί το κενό στο «4», προσέφερε θέαμα και λαϊκιστή, «ξεμπούκωσε». Δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην προβληματική φέτος λιθουανική ομάδα, αφού με τις επιδόσεις του στο δεύτερο δεκάλεπτο, της κατακερμάτισε την ψυχολογία.

Στα κέρδη της βραδιάς, η δεύτερη σερί καλή εμφάνιση του Μπατίστ, ο Νικ Καλάθης που έκανε πράματα και θάματα επιθετικά και ο χρόνος συμμετοχής που πήραν οι νεόκοποι σε αυτό το επίπεδο Πατ Καλάθης και Αλέξης Κυρίτσης. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόλις πέντε πόντους σε μία περίοδο, επίδοση σεμιναριακού επιπέδου στα μετόπισθεν, υπέπεσε σε μόλις τέσσερα λάθη, έκανε δέκα κλεψίματα και μοίρασε διπλάσιες ασίστ! Παράλληλα, πέτυχε τους 94 πόντους του με μόλις 5 βολές, κάτι που σίγουρα τον βάζει στις πρώτες θέσεις των σχετικών επιτευγμάτων στη διοργάνωση. Μοναδικό ψεγάδι, για το οποίο…αναψοκοκκίνισε ο Ομπράντοβιτς, τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά όταν έχεις κρατήσει τόσο αντρίκεια στάση όντας αδιάφορος, συγχωρείται και ένα μικρό αγωνιστικό…παραστράτημα. Έτσι δεν είναι κόουτς;

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο nikosze2001@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x