Ελλάδα

Α1: Στον ΠΑΟΚ Σέκουλιτς και Καλαμπόκης

Την απόκτηση του Μπλάγκοτα Σέκουλιτς και του Γιάννη Καλαμπόκη ανακοίνωσε σήμερα ο Διονύσης Ψωμιάδης. Ο παράγοντας του ΠΑΟΚ ήταν αποκαλυπτικός, και προανήγγειλε ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα. Μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Ιβάν Τόμας, ο Γιάννης Καλαμπόκης υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο» του Βορρά. Με τριετές συμβόλαιο «έδεσε» το 19χρονο Καλέ ο ΠΑΟΚ.

Την απόκτηση του Μπλάγκοτα Σέκουλιτς και του Γιάννη Καλαμπόκη ανακοίνωσε σήμερα ο Διονύσης Ψωμιάδης. Ο παράγοντας του ΠΑΟΚ ήταν αποκαλυπτικός, και προανήγγειλε ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα. Μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Ιβάν Τόμας, ο Γιάννης Καλαμπόκης υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο» του Βορρά. Με τριετές συμβόλαιο «έδεσε» το 19χρονο Καλέ ο ΠΑΟΚ.

«Την επόμενη Παρασκευή θα προχωρήσουμε σε 2-3 νέες ανακοινώσεις και υπάρχει ενδεχόμενο αυτές να αναστατώσουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δεν πρόκειται για Αμερικανό παίκτη. Θα μας βοηθήσει κι ο Μούλα να φέρουμε 2-3 καλούς παίκτες. Παράλληλα, υπογράψαμε τριετές συμβόλαιο με τον 19χρονο, ύψους 2.10μ., Καλέ,» ήταν τα πρώτα λόγια του Διονύση Ψωμιάδη που είπε αναφορικά στην περίπτωση του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς: «Θα παίξει στον ΠΑΟΚ. Όταν ανακοινώσαμε τη συμφωνία ξέραμε τι μας γινόταν. Απομένει να λύσει το συμβόλαιό του με τον Πανελλήνιο. Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν γι’ αυτό».

Για το ναυάγιο της επιστροφής του Ευθύμη Ρεντζιά στον ΠΑΟΚ μετά την απόφαση του τελευταίου να κρεμάσει τα παπούτσια του, ο Ψωμιάδης σχολίασε: «Την ημέρα που ο Ρεντζιάς ανακοίνωσε ότι σταματά το μπάσκετ μας τηλεφώνησε και μας ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον. Μας ζήτησε συγνώμη και μου είπε ότι δε θέλει να μας πουλήσει. Είναι ό,τι πιο αντρίκειο έχω ακούσει. Είπε ότι ίσως δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλη τη σεζόν. Πάντα θα τον έχουμε στο μυαλό μας, είναι δικό μας παιδί».

Επόμενο θέμα ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος δένεται με συμβόλαιο ενός χρόνου στον ΠΑΟΚ: «Δεν μπορούμε να συζητήσουμε, είναι στην Εθνική. Μακάρι να επιλεγεί για τη 12άδα, μακάρι να τον δούμε και στην 5άδα της Εθνικής! Εχουμε κάνει πολύ καλή πρόταση. Χαρήκαμε με τη δήλωσή του ότι θα μείνει φέτος. Αυτά τα λόγια δείχνουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να συνεχίσει πάνω από έναν χρόνο στον ΠΑΟΚ».

Για την αρνητική απάντηση του Σάββα Ηλιάδη στην πρόταση του ΠΑΟΚ (ο παίκτης δένεται με συμβόλαιο στον Πανιώνιο), ο Διονύσης Ψωμιάδης σχολίασε: «Έχω σχέση με την οικογένεια του Σάββα πολλά χρόνια. Τον αδερφό του τον Στέλιο τον μεγάλωσα από 8 χρόνων στην ΕΠΣΜ. Ο Στέλιος βοήθησε, αλλά τελικά ο Σάββας δεν πείθεται να παίξει στον ΠΑΟΚ. Μας είπε ότι δεν ήθελε να έρθει γι’ αυτό και δεν προχωρήσαμε τις διαπραγματεύσεις μας σε οικονομική βάση. Η συμπεριφορά του είναι αντιεπαγγελματική, από την άποψη ότι αποφάσισε με το συναίσθημα. Δε λέω ότι είναι Αρειανός. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρει αντικαταστάτες, αλλά θέλω να τον συγχαρώ γιατί στην εποχή που ζούμε αποφάσισε με το συναίσθημα».

Η περίπτωση απόκτησης του Γιώργου Διαμαντόπουλου δεν έχει αποκλειστεί μέχρι στιγμής: «Τον.. γουστάρω, είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και μέσα στους στόχους μας. Αν ο Πρέλεβιτς μας πει ότι θέλει τον Διαμαντόπουλο κι αυτός ζητήσει 500.000, δεν μπορούμε να τον πληρώσουμε. Αν για παράδειγμα μας πει 100.000, θα το κουβεντιάσουμε, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Μπάνε», ξεκαθάρισε ο Ψωμιάδης που επίσης δεν έκρυψε πως στους στόχους του ΠΑΟΚ είναι και ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς: «Ο Πέτροβιτς ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ. Είναι ένας καλός παίκτης, είμαστε σε επαφές μαζί του και σύντομα θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι».

Τέλος, ο Ψωμιάδης αναφέρθηκε στον νέο τρόπο διοίκησης του ΠΑΟΚ: «Εγιναν ραγδαίες αλλαγές με τη διοικούσα επιτροπή αλλά και τον Τάκη Πανελούδη και ζητούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Βάζουμε ένα μεγάλο στοίχημα, χωρίς μεγαλοεπενδυτή, να χτίσουμε μια καλή ομάδα. Βλέπω ότι και στις υπόλοιπες ομάδες η κοσμογονία έγινε από τον κόσμο. Με πήρε τηλέφωνο παράγοντας του Αρη και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει μία ομάδα είναι αυτή: παρέα ανθρώπων χωρίς μεγαλομετόχους. Όπως έκανε κι ο Αρης. Τις μεγάλες χορηγίες θα τις ανακοινώσουμε όταν πρέπει. Υπολογίζουμε σε έξοδα 3 εκατομμυρίων και κάτι παραπάνω. Μέσα σ’ αυτά υπολογίζονται περισσότερα από τα μισά χρέη, τα οποία θέλουμε να καλύψουμε εφέτος. Περίπου 1.5 εκατομμύρια ευρώ είναι ήδη εξασφαλισμένα. Αν πλημμυρίσει το γήπεδο από κόσμο θα έρθουν κι άλλα, αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι να συμπληρώσουμε και τα άλλα δύο. Μέσα σ’ αυτά τα έξοδα συμπεριλαμβάνουμε μικροαναποδιές που μπορεί να τύχουν, ενώ και κάποια δικαστήρια είναι ανοιχτά. Θέλουμε να λειτουργήσουμε την ΚΑΕ σε επαγγελματικά επίπεδα. Γι’ αυτό προσελήφθη ο Παναγιώτης Βέργος (σ.σ. πρώην προπονητής υδατοσφαίρισης στον ΠΑΟΚ) στο πόστο του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ».

*Στις 21 Αυγούστου αρχίζει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Η αποστολή αναχωρεί στις 27 Αυγούστου για το Καπαόνικ, ενώ έπονται τα τουρνουά «Μαυροσκούφεια» και «Ιωάννης Δεδέογλου».


Επιμέλεια: Αντώνης Μπότσικας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x