BCL

Περιστέρι bwin-Ρίτας Βίλνιους: Για τη νίκη-πρόκριση στους «16» του BCL

Το Περιστέρι bwin φιλοξενεί τη Ρίτας Βίλνιους στο «Ανδρέας Παπανδρέου», έχοντας ως στόχο τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του BCL.

Το ματς της χρονιάς έχει μπροστά του το Περιστέρι bwin!

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη φιλοξενεί τη Ρίτας Βίλνιους στο «Ανδρέας Παπανδρέου» (19:30, COSMOTE SPORT 4), έχοντας ως μόνο στόχο τη νίκη, η οποία θα της δώσει το εισιτήριο για τους «16» του Basketball Champions League!

Το Περιστέρι bwin πήρε το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά play-in του BCL από τους Λιθουανούς στην πρώτη αναμέτρηση την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έκανε συγκλονιστική εμφάνιση και άλωσε το Βίλνιους με σκορ 110-92, έχοντας σε ασύλληπτη κατάσταση τους Τζο Ράγκλαντ (25 πόντοι, 15 ασίστ) και Τρέβορ Τόμπσον (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Πλέον, η ομάδα των δυτικών προαστίων έχει την ευκαιρία να «διπλώσει» τις νίκες της κόντρα στη Ρίτας, εξασφαλίζοντας την πρόκριση. Σε περίπτωση ήττας, η σειρά θα πάει στο 1-1 και θα οδηγηθεί σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι στη Λιθουανία (17/1, 19:30). Το μόνο σίγουρα είναι πως η ευκαιρία για τους Περιστεριώτες είναι μεγάλη, καθώς κρατούν τα πάντα στα χέρια τους.

Τις καλές εμφανίσεις συνέχισε το Περιστέρι bwin και στο πρωτάθλημα, όπου μπορεί να ηττήθηκε με σκορ 90-75 από τον Παναθηναϊκό ΑKTOR στο ΟΑΚΑ, όμως έδειξε τρομερά ανταγωνιστικό για 3 δεκάλεπτα, πριν λυγίσει στο τέταρτο από τους ανώτερους «πράσινους». Από την πλευρά της, η Ρίτας έχει το πλεονέκτημα πως δεν έπαιξε για το πρωτάθλημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα είναι επομένως πιο ξεκούραστη. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Βασίλης Σπανούλης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Τζέιλεν Χαντς, που παραμένει τραυματίας.

«Είμαστε σε καλό μομέντουμ. Οι προπονήσεις που κάνουμε είναι πολύ σκληρές. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που είναι must win για μας με τη Ρίτας Βίλνιους. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να προστατεύσουμε την έδρα μας και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League», δήλωσε ενόψει της αναμέτρησης ο Τρέβορ Τόμπσον.

Θυμίζουμε πως αν προκριθεί, το Περιστέρι bwin θα μπει στον 11ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει Τενερίφη, Χάποελ Ιερουσαλήμ και τον νικητή του ζευγαρίου Καρσίγιακα-Μπρεογάν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x