BCL

Περιστέρι bwin-Τενερίφη: Τα… ρέστα του για την πρόκριση στα προημιτελικά του BCL

Το Περιστέρι bwin υποδέχεται την Τενερίφη για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των 16 του BCL, ελπίζοντας σε πρόκριση, σε περίπτωση νίκης του και ήττας της Χάποελ Ιερουσαλήμ από την Καρσίγιακα.

Παίζει… τα ρέστα του για την πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Basketball Champions League το Περιστέρι bwin.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη υποδέχεται στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» την Τενερίφη (19:30, Cosmote Sport 4, sport-fm.gr) για την τελευταία αγωνιστική του 11ου ομίλου της φάσης των «16», θέλοντας μόνο τη νίκη, ενώ παράλληλα χρειάζεται ήττα της Χάποελ Ιερουσαλήμ στην Τουρκία και στην έδρα της Καρσίγιακα, έτσι ώστε να ξεπεράσει τους Ισραηλινούς και να τερματίσει στην προνομιούχο δεύτερη θέση.

Παρά το κακό του ξεκίνημα με τις τρεις διαδοχικές ήττες, το Περιστέρι bwin βρήκε τα πατήματά του στον δεύτερο γύρο, αρχικά νικώντας με 76-73 την Καρσίγιακα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε με το εμφατικό 76-61 της Χάποελ Ιερουσαλήμ στη Βουδαπέστη, σε μια αναμέτρηση που είχε για κορυφαίους τους Ράγκλαντ (16π, 10 ασίστ) και Μήτρου-Λονγκ (15π).



Το περασμένο Σάββατο (16/3) νίκησε με άνεση 84-62 τον Άρη στο Περιστέρι, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στην πρώτη εξάδα της Stoiximan Basket League, ενώ απόψε θα δώσει ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του στη φετινή σεζόν, κόντρα στην κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του ομίλου και εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.



Πρωτοπόροι στον 11ο όμιλο με ρεκόρ 4-1 οι Ισπανοί, οι οποίοι όμως δεν ήρθαν βαθμολογικά αδιάφοροι στη χώρα μας, αφού δεν έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά (είχαν ηττηθεί με το βαρύ 85-61 από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και υστερούν στην ισοβαθμία μαζί τους). Έχουν ηττηθεί μόνο σε τέσσερα από τα 17 πιο πρόσφατα παιχνίδια που έχουν δώσει σε Ισπανία και BCL, δύο φορές από την Μπαρτσελόνα, μία από τη Ρεάλ Μαδρίτης και μία από τη Χάποελ. Σταθερά καλοί στη φετινή ACB, βρίσκονται στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 15-10, ενώ το περασμένο Σάββατο (16/3) επικράτησαν 79-66 της Ανδόρας.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, το οποίο διεξήχθη στην Ισπανία στις 31 του περασμένου Ιανουαρίου, η Τενερίφη είχε επικρατήσει 89-68 του Περιστερίου bwin.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x