Ευρώπη

Bella AEK

Μια… πανέμορφη ΑΕΚ σάρωσε τη Σάσαρι στο ΟΑΚΑ με 78-58 και κλείνοντας άμεσα την παρένθεση της ήττας από την Μπεσίκτας έφτασε τις τρεις νίκες στο Champions League. Κορυφαίοι Γουίλιαμς και Ούκιτς.

Μια εβδομάδα μετά την ήττα της από την Μπεσίκτας, η ΑΕΚ επέστρεψε στην… κανονικότητά της. Με πολύ όμορφο μπάσκετ για τουλάχιστον 25 λεπτά, συνέτριψε τη Σάσαρι με 78-58, έφτασε τις τρεις νίκες στον πέμπτο όμιλο του FIBA Champions League και πήρε ψυχολογική ώθηση για τη δοκιμασία του Σαββάτου απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τζαουάντ Γουίλιαμς (15π.) έδωσε από νωρίς τον τόνο, ενώ Ούκιτς, Ντίξον και όλοι οι υπόλοιποι ακολούθησαν σε μια χορταστική εμφάνιση που ενθουσίασε τους περίπου 4.000 φίλους της «Ένωσης». Μοναδική «σκιά» ο τραυματισμός του Ράνταλ Φόλκερ, που αποχώρησε με μυϊκό σπασμό.

Πολύ κακό πρόσωπο από την περσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας, που απογοήτευσε τους περίπου 30 φίλους της που ήταν στο ΟΑΚΑ.

inner

Το ματς

Ούκιτς, Λαρεντζάκης, Βασιλειάδης, Γουίλιαμς και Μαυροειδής ήταν «κλασικά» η πρώτη πεντάδα της ΑΕΚ έχοντας απέναντί της Τζόνσον-Όντομ, Λέισι, Κάρτερ, Σακέτι και Λίντεκα. Η εκκίνηση ήταν εντυπωσιακή για τους «κιτρινόμαυρους», που με τον «καυτό» Γουίλιαμς να έχει 7 πόντους σε δυόμισι λεπτά έφτασε γρήγορα σε διψήφια διαφορά (12-2). Το τάιμ άουτ του θορυβημένου Πασκίνι έφερε αντίδραση από τη Σάσαρι (12-7), αλλά μόνο προσωρινά. Η «Ένωση» ήταν καταιγιστική και με αφετηρία την καλή της άμυνα έκλεισε το δεκάλεπτο με τη μέγιστη διαφορά, 27-13, αλλά δεν σταμάτησε. Τα τρίποντα του Βασιλειάδη και του Ούκιτς εκτόξευσαν τη διαφορά στους 21 (38-17) για τους γηπεδούχους που είχαν 5/8 τρίποντα και 9 ασίστ πριν καν συμπληρωθούν 14 λεπτά αγώνα. Ένα 4-0 των φιλοξενούμενων αρκούσε για να καλέσει ο Ζντοβτς τους παίκτες του στον πάγκο και με την επιστροφή τους στο παρκέ να φέρουν τη διαφορά στους 23, 47-24, στο φινάλε του ημιχρόνου.

inner

Το τρίποντο του Όντομ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου δεν «τρόμαξε» την ΑΕΚ, που απάντησε με 7-0 (54-29) και έχοντας σταθερά αφετηρία την εξαιρετική της άμυνα ξέφυγε γρήγορα με 26 (58-32). Οι περίπου 4.000 φίλοι της «Ένωσης» είχαν στήσει το δικό τους show στις κερκίδες με τον Μάκη Αγγελόπουλο να χαμογελά από την πολυθρόνα του λίγο δίπλα από το κέντρο του γηπέδου. Ένα μικρό ξέσπασμα των Ιταλών, που εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των γηπεδούχων, μείωσε την απόσταση των δύο ομάδων στις αρχές της τέταρτης περιόδου στους 18 πόντους. Σάκοτα και Ντίξον τιμώρησαν τη ζώνη του Πασκίνι και έσβησαν και την τελευταία ελπίδα της Σάσαρι να γίνει απειλητική. Ο Ντίξον με ένα κλέψιμο και δύο ζογκλερικά καλάθι έφερε την ομάδα του ξανά στο +26 (74-48) στα μισά της τέταρτης περιόδου. Ο Ζντοβτς έριξε στη μάχη Σκουλίδα και Τσαλμπούρη (όχι όμως και τον Μωραΐτη) και τα λάθη-απόρροια της χαλάρωσης-επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να μειώσουν τη διαφορά σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα.

Δεκάλεπτα: 27-13, 47-26, 60-38, 78-58.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 11 (8 ασίστ), Σάκοτα 10 (5 ριμπ.), Βασιλειάδης 8, Μιλόσεβιτς 7 (6 ριμπ.), Ντίξον 13, Λαρεντζάκης 2 (7 ριμπ.), Φόλκερ 2, Μαυροειδής 10 (6 ριμπ.), Σκουλίδας, Γουίλιαμς 15, Τσαλμπούρης.

Σάσαρι (Πασκίνι): Τζόνσον-Όντομ 17, Λέισι 4, Ντεβέκι, Σακέτι 5, Λίντεκα 10 (6 ριμπ.), Σαβάνοβιτς 9, Κάρτερ, Στίπτσεβιτς 5, Ολασένι 3, Μονάλντι 5.

Διαιτητές: Αντόνιο Κόντε (Ισπανία), Ερέζ Γκουριόν (Ισραήλ), Ράντομιρ Βοΐνοβιτς (Μαυροβούνιο).

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x