Eurohoops

Γιαννάκης: «Να χτίσουμε τον Άρη που αξίζει στον κόσμο» (video)

Ο Νίκος Λάσκαρης παρουσίασε επίσημα τον Παναγιώτη Γιαννάκη και αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα και τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Τι είπε ο Γιαννάκης για το νέο Άρη που θέλει να χτίσει.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου ανέλυσε τα θέματα που απασχολούν την ομάδα, κυρίως οικονομικά, ενώ παρουσιάστηκε και επίσημα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος ανέλυσε το δικό του πλάνο για το νέο Άρη.

Αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου:

Νίκος Λάσκαρης: “Η περσινή χρονιά με όλες τις δυσκολίες ήταν πολύ μεγάλο σχολείο και μας έδωσε μαθήματα για το μέλλον. Φέτος θα λειτουργήσουμε με πιο τεχνοκρατικά πρότυπα. Θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας που θα ασχολούνται με θέματα λειτουργίας της ομάδας. Μια πιο ομαδική λειτουργία του Αρη για να αποφευχθούν καθυστερήσεις και άλλα προβλήματα.

Τα θέμα που είχε ο Αρης τα παίρνω πάνω μου και κυρίως όσον αφορά τα οικονομικά. Τελευταία φορά σας είχα πει ότι έχω σκοπό να κλείσω την περσινή αγωνιστική χρονιά πριν ασχοληθώ με την επόμενα. Πίστευα ότι θα το καταφέρω. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτό. Είναι Ιούλιος και δεν έχουμε κλείσει και είμαστε κοντά να δημιουργήσουμε τη νέα ομάδα. Κάνω ένα βήμα πίσω και διαχωρίζω την περσινή χρονιά από το μέλλον του Αρη. Θα στηθεί η νέα ομάδα με μπάτζετ πάνω στα έσοδα του Αρη για τη νέα χρονιά.

Μέσα σε όλο αυτό είχαμε τις επαφές με τον κόουτς. Του πουλήσαμε την ιδέα του Αρη. Ο ίδιος έχει ζήσει στο πετσί του την ένδοξη εποχή του Αρη. Είναι ζωντανός θρύλος. Του εξηγήσαμε το πλάνο για την επόμενη πενταετία και γιατί όχι ακόμα παραπάνω. Οι συζητήσεις άρχισαν μέσω φίλων που θέλησαν να μας φέρουν πιο κοντά. Γνωριστήκαμε προσωπικά λίγο καλύτερα και ο ίδιος μας γνώρισε και πίστεψε στο πλάνο μας.

Αποφασίσαμε να πάμε βήμα παραπέρα και να προχωρήσουμε για την αναγέννηση του Αρη και συμφωνήσαμε. Ο κόουτς ήρθε ξανά στο σπίτι του, με βάση για τριετία και πενταετία με βάση αυτά που έχω πει για την ομάδα. Φέτος μαζί με τον κόουτς θα βάλουμε τις βάσεις για το νέο Αρη, της επόμενης πενταετίας και ελπίζω να βάλω γερές βάσεις. Αυτό ισχύει και διοικητικά. Να δουλέψουμε με αμερικανικά πρότυπα, με παραγωγή ταλέντων και παραγωγή εσόδων για την ομάδα. Δεν υπάρχουν μόνο οι παίκτες και το τιμ, αλά υπάρχει και ομάδα που πρέπει να δημιουργήσει έσοδα. Εδώ είμαστε όλοι μαζί για να πούμε καλωσόρισες κόουτς”.

Παναγιώτης Γιαννάκης: “Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Το σημερινό σπίτι είναι πιο περιποιημένο από αυτό που άφησα. Είναι θετικό κομμάτι που εμένα με κάνει να έρθω εδώ φια να συμπαρασταθώ σε μια νέα προσπάθεια που γίνεται. Εχω έρθει για να χτίσουμε την ομάδα με τον τρόπο που της αξίζει. Ο Αρης δεν είναι φτιαγμένος για την 4η θέση, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο. Δεν μπορεί όμως να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και ειδικά τώρα που η οικογένεια του προέδρου περνά δύσκολα. Εδώ είδα ένα νέο σπίτι. Εχουν γίνει κάποιες προσπάθειες που δίνουν τη δυνατότητα να υπάρχει προοπτική. Γι’ αυτό ήρθα, να συμπαρασταθώ στην προσπάθεια. Αξίζει τον κόπο να είμαστε όλοι μαζί.

Πάντα με ενδιέφερε όλοι να παίξουμε καλύτερα, να βοηθήσουμε το συμπαίκτη. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να βάλουμε σε κάθε αρειανό. Η προσπάθεια είναι μοναδική, όπως και τότε που έπαιρνε τα πρωταθλήματα. Και την εποχή που έγινε η δική μας ομάδα ήταν προσπάθεια πολλών ανθρώπων, ξεκινώντας από τον Ιωαννίδη, τον Μπουτάρη, τον Μητρούδη, τον Πεταλίδη πριν…

Ηρθα εδώ γιατί υπάρχει αυτή η προοπτική και όταν ο πρόεδρος ξεπεράσει τις δυσκολίες θα μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Ο Αρης είναι μια μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που μπορεί πραγματικά μπορεί να δείξει πως μπορεί να γίνει μεγάλη. Πολλές ομάδες ξοδεύουν χρήματα, αλλά δεν έχουν τον τρόπο. Εδώ θέλουμε να έχουμε ομάδα με προοπτική σε όλους τους τομείς. Το μέλλον αυτό απαιτεί για να κάνουμε μια ομάδα που αξίζει στον κόσμο του Αρη. Μόνο με δουλειά ,επιμονή και υπομονή μπορεί η ομάδα να ξεπεράσει τα όριά της.

Μπορεί κάποιοι να μην έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις και σήμερα πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και να είμαστε παρέα. Ο Αρης μπορεί να γίνει ομάδα που θα παράγει αποτελέσματα και θα κάνει περήφανο τον κόσμο. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Καλή δύναμη να έχουμε όλοι μας γιατί χρειάζεται σκληρή δουλειά και να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας”.

Για το αν ήταν δύσκολη απόφαση: “Δεν έχω πρόβλημα με τις δύσκολες αποφάσεις. Απλά θέλουν λίγο μεγαλύτερη πίεση όλοι για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Εχω δουλέψει με διάφορους που είχαν ταλέντο, αλλά όχι την αποφασιστικότητα. Δεν μπορεί να γίνει με 1-2 προπονήσεις. Αυτά μας κάνουν καλύτερους”.

Νίκος Λάσκαρης

Για την δικαστική διαμάχη που έχει: “Υπάρχει μια δικαστική διαμάχη. Εχουν φέρει μια υπόθεση στην Ελλάδα για να βλάψουν το όνομα μου και τον Αρη. Είναι καθαρά εκβιαστικό και δεν υπάρχει λόγος. Θα το λύσει η δικαιοσύνη. Αυτό επηρέασε την περσινή χρονιά αλλά φέτος θα είναι διαφορετικό στήσιμο της σεζόν ώστε να μην επηρεάσει.

Εχουμε κοιταχτεί στα μάτια κι έχουμε λύσει τις όποιες διαφορές. Μιλούσαμε λιγότερο από όσο έπρεπε και μας επηρέασαν καλοθελητές. Υπάρχει μια προσπάθεια από όλους. Δημιουργείται αρνητικό κλίμα που δεν έπρεπε να υπάρχει. Πρέπει να υπάρχει ενότητα. Μπορούμε όλοι μαζί να πάμε την ομάδα μπροστά. Αν συνεχίσουν τα προβλήματα θα συζητήσουμε”.

Παναγιώτης Γιαννάκης

Για την ενότητα: “Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί, αλλά θα το ήθελα. Στην Ελλάδα ζούμε. Η πρόοδος του Αρη θα μας κάνει όλους χαρούμενους. Θεωρούμε ότι θέλουμε τους περισσότερους χαρούμενους. Εχω ταξιδέψει παντού και έχω δει κόσμο που περιμένει να δει μια ομάδα που μάχεται. Ολοι ονειρεύονται. Ο στόχος είναι να έχουμε μια ομάδα που να μην σταματήσει να ονειρεύεται. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Μπορεί να μην είναι γρήγορο, αλλά να είναι σταθερό”.

Για το μπάτζετ: “Τα νούμερα είναι για τη διοίκηση να τα διαχειριστεί. Ξέρετε πως λειτουργεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε από αυτό που έχουμε, να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές και αυτούς που θέλουν να δουλέψουν σκληρά και αυτούς που αν δεν μπορούν να παίξουν άμυνα, να κάνουν φάουλ”.

Νίκος Λάσκαρης

Για τις υποχρεώσεις και τα χρέη: “Ημασταν συνεπείς με το άρθρο 99. Το μπάτζετ θα είναι εσωτερική υπόθεση και θα είναι ανάλογα με τα έσοδά μας. Δουλεύουμε σε διάφορα πράγματα που θέλουμε να τα δείξουμε με πράξεις. Πάντα ήθελα πρώτα να κάνω και μετά να το πω. Ολα τα βάζουμε σε νέα βάση. Το νέο έτος θα είναι εντελώς ανεξάρτητο και θα κάνουμε πράγματα βάσει αυτών που έχουμε δεδομένα. Εχουμε καλύψει μεγάλο μέρος του χρέους που έχουμε παραλάβει και θα συνεχίσουμε έτσι. Εχουμε επαφές με το εξωτερικό. Συνεργάτες μας επαγγελματικοί, σπόνσορες που ξέρουν που έρχονται. Εχουν αγοράσει τη μεγάλη ιδέα του Αρη και σε αυτό δουλεύουμε”.

Παναγιώτης Γιαννάκης

Για την ομάδα που θέλει να δει: “Να μιλάμε για το τώρα. Να δημιουργήσουμε ομάδα που θα παίζει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να προσπαθεί να νικά τον οποιονδήποτε. Να μην χάνουμε τη δυνατότητα να προοδεύουν τα νέα στελέχη μας. Θα φέρουμε παιδιά που θα μπορούν να δώσουν κάτι διαφορετικά. Ψάχνουμε παίκτες από την πρώτη μέρα που συμφωνήσαμε”.

Νίκος Λάσκαρης

Για την έλευση του Γιαννάκη: “Να μη μιλάμε με “θα”. Θα γίνει ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με το χρέος. Ομως θα είναι ξεχωριστό κομμάτι η περασμένη σεζόν. Ο κόουτς έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή. Θέλαμε τον Γιαννάκη με οποιονδήποτε ρόλο και πως θα μπορούσε να προσφέρει. Ερχεται σε μια στιγμή στον Αρη που δεν είναι εύκολη και που ουσιαστικά ξεκινάμε έτσι. Εχουμε πλάνο πολυετές, αυτή είναι η πραγματικότητα”.

bΓια το πώς θυμάται το γήπεδο και τι είδους παίκτες θέλει: “Είμαστε σε ένα γήπεδο που φιλοξένησε γίγαντες. Παλιά ήταν… χάλια. Τώρα μπορεί να φιλοξενήσει έναν άνθρωπο που τον εκτιμάς. Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε την εμπιστοσύνη που θα δείξουμε. Να δώσουμε κάτι ξεχωριστό στον Αρη και γι’ αυτό είμαι κι εγώ εδώ. Η εμπιστοσύνη να αποδειχθεί στην πράξη. Εγώ ήρθα και από την πρώτη μέρα θέλω να δείξω τον καλύτερο εαυτό μου και να δείξω ότι ο Αρης μπορεί να δείξει τον καλύτερο εαυτό του. Να κάνω τα παιδιά να πιστέψουν ότι δεν χρειάζεται να είσαι ΛεΜπρόν για να παίξεις μπάσκετ. Υπάρχουν παιδιά που έπαιξαν καλύτερα, όπως η Εθνική. Μπορούμε με αλληλοσεβασμό. Δεν χρειάζεται να αγαπιόμαστε, αλλά να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

Ξεκινάμε με τα υπάρχοντα παιδιά. Για τους συνεργάτες θα ενημερωθείτε. Πρώτα θα μιλήσω με τα υπάρχοντα παιδιά. Δεν είμαστε Ρεάλ οικονομικά, άρα πρέπει να έχουμε υπομονή. Εχουμε χρόνο ακόμα. Να έχουμε υπομονή όσον αφορά την ομάδα γιατί δεν έχουμε τα πολλά χρήματα. Να έχουμε ηρεμία και υπομονή και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε δυνατοί.

Πάντα πιστεύω στα νέα παιδιά. Εχουμε παιδιά με δυνατότητες και παιδιά που με την εμπειρία τους μπορούν να βοηθήσουν ώστε το αποτέλεσμα να γίνει καλύτερο. Να γίνει ισορροπία με νέους και έμπειρους. Πρέπει να έχουμε χαρακτήρα. Η Θεσσαλονίκη είναι δύσκολη και χρειάζεται χαρακτήρας. Να έχουμε παιδιά που θα καταλαβαίνουν ότι παντού θα υπάρχει μάτι Αρειανού. Με ενδιαφέρουν Ελληνες παίκτες, αλλά θα βρούμε κι άλλα παιδιά που θα έχουν όνειρα. Θα τους βοηθήσουμε αρκεί να βοηθήσουν την ομάδα”.

Νίκος Λάσκαρης

Για τα εισιτήρια διαρκείας και πότε θα βγουν: “Αποφασίσαμε να βγουν τα διαρκείας την επόμενη εβδομάδα. Ο κόσμος θα δείξει και έμπρακτα την διάθεση να βοηθήσει την ομάδα και ο ερχομός του κόουτς είναι το καλύτερο έναυσμα για να γίνει αυτό. Η ομάδα θα στηθεί μόνο με τα σίγουρα έσοδα. Θα διαφοροποιεί λίγο το ξεκίνημα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι ποιοτική ομάδα. Είμαστε ανοικτοί αν γίνει πρόταση για ΑΜΚ δεν είμαι αντίθετος”.

Για το αν έχουν βρεθεί οι οικονομικές λύσεις: “Έχουν βρεθεί, αλλά ας τα αναλύσει ο κύριος Παπακυριάκης”.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Νίκου Γκάλη σε ενεργό ρόλο: “Τον θέλουμε πολύ. Έχει γίνει συζήτηση και με τον κόουτς. Ο κόουτς ξεκίνησε τη συζήτηση. Είχε πει να φέρουμε τον Νικ στην παρέα μας. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Για αρχή θα ήταν ωραίο να τον βλέπουμε στο γήπεδο. Μας ενδιαφέρει πολύ”.

Παναγιώτης Γιαννάκης

Για το ελληνικό στοιχείο του πλάνου και το μέλλον παικτών που έχουν συμβόλαιο: “Θα μιλήσουμε μαζί του. Τον θέλω. Τον θέλουμε. Ο Βασίλης (σ.σ. Καββαδάς) είναι και από την Νίκαια. Δεν μπορώ να απαντήσω όμως σε αυτό το ερώτημα. Με ενδιαφέρουν οι Έλληνες παίκτες. Ταλαντούχα παιδιά με πάθος για την κορυφή, που ξοδέψουν τον εγωισμό σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά, θα βρούμε και παιδιά άλλης εθνικότητας, που έχουν όνειρα. Θα τους βοηθήσουμε, αρκεί να βοηθήσουν την ομάδα”.

Για τα δικαιώματα του Ντίνου Μήτογλου: “Θεωρώ ότι θα μείνει στην Αμερική. Θα κάνουμε επαφή μαζί του να δούμε αν ενδιαφέρεται. Είμαστε μια ομάδα που θα μπορούσε να ανοίξει τα φτερά του. Να βοηθήσει ο Άρης και εκείνος και εκείνος τον Άρη. Είναι κάτι που παρακολουθούμε και μας ενδιαφέρει. Κάθε νέο παιδί με προσόντα μας ενδιαφέρει”.

Για το πώς κοιμήθηκε το βράδυ μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Άρη: “Αγαπώ πολύ αυτή τη δουλειά. Πιστεύω πολύ στον Άρη, την ομάδα μας. Πιστεύω στους ανθρώπους που είναι εδώ. Θεωρώ ότι αγαπούν την ομάδα. Πολλές φορές αυτή η αγάπη εκφράζεται με λάθος τρόπο. Ο Άρης έχει δώσει πολλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όχι μόνο στο ελληνικό. Αξίζει τον κόσμο να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί. Μπορούμε να βλέπουμε ψηλά, να ονειρευόμαστε. Δεν έχω ξεχάσει τίποτα. Πάντα μου περνούν από το μυαλό. Όπου κι αν ταξιδέψω υπάρχει κάποιος Αρειανός. Πολλές φορές ο Άρης είναι μια ομάδα που… αυτοκαταστρέφεται. Ήρθε η ώρα να παλέψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Νομίζω θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί”.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Νίκου Γκάλη σε ενεργό ρόλο: “Έχει πολλά να δώσει ο Νικ. Ήδη δίνει με την σκιά του σε όλο το μπάσκετ. Και εκείνος θα νιώθει καλύτερα να είναι ανάμεσα σε ανθρώπους του μπάσκετ και συγχρόνως να περνάει ωραία την οικογενειακή του ζωή. Μακάρι”.

Για το Basketball Champions League, την κόντρα Euroleague – FIBA και το αν ο Άρης θα δίνει παίκτες στην Εθνική: “Θα χαρούμε να δώσουμε παίκτες στην Εθνική. Είναι στόχος. Οι Εθνικές είναι προτεραιότητα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στην κουλτούρα του Ευρωπαίου το μπάσκετ δεν είναι πρώτο. Οι Εθνικές ομάδες κάνουν το μπάσκετ προτεραιότητα. Πρέπει να βρεθεί λύση. Από εκεί και πέρα το Champions League είναι ένας ευρωπαϊκός θεσμός, με ομάδες με ποιότητα. Θα είναι δύσκολο. Θα ετοιμαστούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ σε αυτόν τον θεσμό γιατί μας ενδιαφέρει”.

Για το γεμάτο «Αλεξάνδρειο» που είδε στο Antetokounbros: “Ό,τι και να πω για τον κόσμο του Άρη είναι λίγο. Ο Άρης είναι η πιο μπασκετική ομάδα της Ελλάδας και από τις πιο μπασκετικές στην Ευρώπη. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη, όσον αφορά τον κόσμο. Ο κόσμος από το παρελθόν γέμιζε το γήπεδο πάντα. Θέλω να πιστεύω ότι η φετινή χρονιά θα είναι η χρονιά των φιλάθλων του Άρη, αυτών που αγαπούν την ομάδα. Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής χρονιάς. Η ομάδα μπάσκετ εκπροσωπεί όλο τον Άρη. Πρέπει να το καταλάβουμε και να συσπειρωθούμε. Οι δυνατότητες είναι μεγάλες. Χρειάζεται συνεργασία, συσπείρωση και ποιοτική δουλειά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ομάδα έχει δυνατότητες. Νομίζω ότι από εμάς εξαρτάται”.

Πηγή: eurohoops.net

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x