Eurohoops

Σφαιρόπουλος: «Θα έμενε ο Χάκετ αν δεν τραυματιζόταν, δεν κόλλησε ο Γκριν με όλους»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην απόφαση του να μη συνεχίσει με τον Ντάνιελ Χάκετ και τον Ματ Λοτζέσκι, διευκρινίζοντας τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για το αυτό το θέμα και πολλά άλλα στη Media Day και στο Novasports:

«Ήταν καθαρά θέμα ιατρικό για τον Χάκετ. Δεν ήταν αγωνιστικό ή θέμα συμπεριφοράς. Αν δεν είχε τραυματιστεί θα έμενε στην ομάδα. Οι εισηγήσεις όλων έδειξαν πως υπάρχει μεγάλο ρίσκο τραυματισμού. Επειδή πέρυσι την πατήσαμε και επειδή τα παιχνίδια θα είναι πολλά την εφετινή σεζόν. Η καταπόνηση για τους παίκτες θα είναι μεγαλύτερη. Ήταν σκληρή απόφαση. Δεν ήταν αγωνιστική, αλλά ιατρική. Αν τραυματιστεί κάποιος μέσα στη χρονιά, είναι τρομερά δύσκολο να βρεις αντικαταστάτη. Δε μπορείς να βρεις ελεύθερο παίκτη στα μέσα της χρονιάς. Δύσκολα θα βρεις ισάξιο παίκτη. Και ο Λοτζέσκι για τον ίδιο λόγο έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό», είπε ο Σφαιρόπουλος για τους δύο παίκτες.

Για τον τρόπο που θα παίζει ο Ολυμπιακός, ο Έλληνας κόουτς σημείωσε: «Νομίζω είναι πιο αθλητική η περιφέρεια και πιο ποιοτική. Είναι έτοιμοι να παίξουν το παιχνίδι όπως ταιριάζει στους παίκτες που ήδη έχουμε. Αυτοί που έχουμε θα ταιριάξουν καλύτερα με αυτούς που ήρθαν σε αντίθεση με πέρυσι, που δεν είχαν ταιριάξει. Εφέτος είμαστε πιο ποιοτικοί. Η ομάδα έκανε παιχνίδια που σκόραρε αρκετά και άλλα που δεν σκόραρε πολύ. Είναι θέμα ημέρας. Θέλουμε έναν τρόπο επίθεσης, που όλοι ξέρουν πως ο ηγέτης είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Έχουμε τον Πρίντεζη που είναι καλός στο χαμηλό ποστ, αλλά θέλουμε να βάλουμε και άλλα παιδιά στο παιχνίδι. Οι παίκτες που ήρθαν είναι έτοιμοι για να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Σημαντικό είναι να μην είμαστε προβλέψιμοι και να έχουμε διαφορετικές τακτικές ανάλογα με τον αντίπαλο και τους παίκτες μας».

Διαβάστε περισσότερα στο eurohoops.net

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x