NBA

Giannis, σαν All Star

Η μεταφορά του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ρόλο πλέι μέικερ έχει εκτοξεύσει τη στατιστική του μετά το All Star Game. Δείτε τα εντυπωσιακά στοιχεία.

Η πρώτη απόπειρα του Τζέισον Κιντ να «χρίσει» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πλέι μέικερ είχε αποτύχει. Ο 21χρονος άσος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν παίζοντας σαν φόργουορντ. Όμως ο προπονητής του, που υπήρξε εκ των σπουδαιότερων «άσων» στην ιστορία του ΝΒΑ, δεν παράτησε ποτέ τη σκέψη. Μετά το All Star Game χρησιμοποιεί τον Έλληνα άσο κυρίως στη θέση του πλέι μέικερ και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Στα εννέα παιχνίδια των Μπακς μετά τη διακοπή, οι αριθμοί του Αντετοκούνμπο έχουν εκτοξευτεί.

Προ All Star Game
15,9 πόντοι – 7,1 ριμπάουντ – 2,8 ασίστ – 1 κλέψιμο – 1,2 τάπες – 2,5 λάθη σε 34,6 λεπτά.

Μετά All Star Game
19,9 πόντοι – 10,9 ριμπάουντ – 7,6 ασίστ – 1,8 κλεψίματα – 2,1 τάπες – 2,9 λάθη σε 38,7 λεπτά.

Στα τρία παιχνίδια του Μαρτίου, ο Giannis είναι σεληνιασμένος έχοντας 25 πόντους, 9 ριμπάουντ, 8,3 ασίστ, 2,3 κλεψίματα, 2,3 τάπες και 2,7 λάθη σε 39,6 ανά αγώνα.

Συν τοις άλλοις, ο Αντετοκούνμπο μετρά τρία τριπλ-νταμπλ (τα πρώτα της καριέρας του στο ΝΒΑ) στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις των Μπακς και είναι τέταρτος στη σχετική λίστα του πρωταθλήματος για φέτος, πίσω μόνο από τον Ντρέιμοντ Γκριν των Γουόριορς (11), τον Ράσελ Γουέστμπρουκ της Οκλαχόμα (10) και τον Ραζόν Ρόντο των Κινγκς (5).

inner

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος παίκτης των «ελαφιών» με τρία τριπλ-νταμπλ σε μια σεζόν μετά τον Άλβιν Ρόμπερτσον τη σεζόν 1990/91. Μάλιστα, μιας και στον αγώνα με την Οκλαχόμα τριπλ-νταμπλ έκανε ΚΑΙ ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, είναι η πρώτη φορά μετά τις 23 Νοεμβρίου του 2007, που δύο αντίπαλοι παίκτες έχουν τριπλ-νταμπλ σε ματς που δεν πήγε στην παράταση. Τελευταίοι ήταν οι Μπαρόν Ντέιβις των Γουόριορς και Καρόν Μπάτλερ των Γουίζαρντς.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x