Ευρώπη

Marca: «Σπανούλης, ο βασιλιάς των ευρωπαϊκών τελικών»

Η Μάλαγα κατέκτησε το Eurocup, κάνοντας την ανατροπή με τη Βαλένθια, με τη Marca να κάνει αφιέρωμα σε comeback που έχουν γίνει στην ιστορία του μπάσκετ και σε περίοπτη θέση να βρίσκεται ο Σπανούλης!

Ο φετινός τελικός του Eurocup είχε συγκλονιστικό φινάλε, με την Ουνικάχα Μάλαγα να κάνει τεράστια ανατροπή και να κατακτά το τρόπαιο κόντρα στη Βαλένθια. Η «Marca», λοιπόν, έφτιαξε ένα αφιέρωμα με τα δέκα μεγαλύτερα comeback στην ιστορία του μπάσκετ και ξεχωριστή… θέση έχει ο Ολυμπιακός και ο Βασίλης Σπανούλης!

Το πρώτο κομμάτι που αφορούσε την ομάδα του Πειραιά και τον «V-Span» ήταν από τον τελικό του Λονδίνου το 2013, όπου το «θύμα» ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει μεγάλα comeback στο μπάσκετ, αλλά έχει υποστεί επίσης. Στο Λονδίνο, όλα έδειχναν πως η ομάδα του Πάμπλο Λάσο θα επέστρεφε στην κορυφή της ηπείρου, ύστερα από το 1993. Χάρη σε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, έφτασαν την υπέρ τους διαφορά στους 17 πόντους. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός του Σπανούλη δεν τα παράτησε και έτσι νίκησε για να παραμείνει εκείνος στην κορυφή της Ευρώπης».



Το δεύτερο, είχε τίτλο: «Σπανούλης, ο βασιλιάς των ευρωπαϊκών τελικών» και αναφερόταν στον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης, το 2012: «Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, αλλά σαν τον… Λεωνίδα της Σπάρτης έδειξε τον απίστευτο χαρακτήρα του κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που ήταν το φαβορί στο Final Four της Ευρωλίγκας το 2012. Οι Ρώσοι προηγούνταν με πόντους (53-34) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, οι πόντοι των Παπανικολάου, Πρίντεζη, αλλά και το πνεύμα του Σπανούλη δούλεψαν για το ελληνικό θαύμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x