Μουντομπάσκετ 2023

Ρεκόρ σε social media, web και τηλεοπτικές μεταδόσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ έγραψε τη δική του ιστορία σε επίπεδο ρεκόρ που έχουν καταγραφεί σε πάρα πολλά επίπεδα προβολής.

Σε επίπεδο social media, engagement, θεάσεις των βίντεο, της χρήσης του app, των επισκεπτών στο επίσημο web site, τα. Νούμερα που καταγράφηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων, ήταν …εξωπραγματικά.

Συγκεκριμένα:

-Σημειώθηκαν περισσότερες από 20 δισεκατομμύρια impressions και 480 εκατομμύρια engagements σε όλες τις πλατφόρμες που προέβαλαν το παγκόσμιο κύπελλο. Αυτός ο αριθμός είναι υπερτριπλάσιος από τις επιδόσεις του 2019. Όσον αφορά τις προβολές βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτές τετραπλασιάστηκαν σε επίπεδο engagement, με τον αριθμό να ξεπερνά τα 4.5 δισεκατομμύρια. Συνολικά η FΙΒΑ, στα επίσημα κανάλια της αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε 4.5 εκατομμύρια νέους followers. Πλέον μετράει 35.4 εκ. Followers συνολικά.

-Το επίσημο site της FIBA, σημείωσε ανάπτυξη ανάπτυξη κατά 16εκ χρήστες, ενώ το επίσημο app του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγραψε 1 εκ. Downloads.

-Εν τω μεταξύ, το Παγκόσμιο Κύπελλο μεταδόθηκε σε 190 χώρες, σημειώνοντας αύξηση 15%. Ο αγώνας της Ιαπωνίας και του Πράσινου Ακρωτηρίου στις 2 Σεπτεμβρίου ήταν το πρόγραμμα που έγραψε την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ιαπωνία φέτος, ενώ ο αγώνας Φιλιππίνες - Αγκόλα σημείωσε τη δεύτερη υψηλότερη τηλεθέαση στο αθλητικό κοινό στις Φιλιππίνες μέσα στο 2023.

-Στη Σερβία ο τελικός με τη Γερμανία προσέλκυσε το 59% των ανοιχτών δεκτών, ενώ στη Γερμανία, η μετάδοση του κρατικού ΖDF, είχε αντίστοιχο δείκτη 35%.

-Συνολικά στη Γερμανία 6 εκατ. άνθρωποι μέσα από το συνδρομητικό Magenda και το ελεύθερο ΖDF παρακολούθησαν τον τελικό.

«Είμαστε πολύ περήφανοι και εξαιρετικά ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι αυτό ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA που ακολούθησαν οι περισσότεροι φίλαθλοι στην ιστορία και προσέλκυσε αυτά τα επίπεδα ρεκόρ στο engagement», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής.

«Η μεγαλύτερη διοργάνωσή μας ανέδειξε το άθλημα όπως ποτέ άλλοτε και υπογράμμισε ότι η όρεξη για μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς από ποτέ. Τόσο οι φίλαθλοι που ήδη έχουμε όσο και τα εκατομμύρια νέων φιλάθλων που προσελκύσαμε κατά τη διάρκεια του τουρνουά απόλαυσαν καταπληκτικό μπάσκετ και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξή τους».

Και πρόσθεσε: «Εκτιμούμε επίσης την εκπληκτική δουλειά που έκαναν οι συνεργάτες μας ώστε να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση μίας διοργάνωσης που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό. Ωστόσο, δεν σταματάμε εδώ και ήδη ανυπομονούμε να ανοίξουμε περισσότερους νέους δρόμους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA 2027 στο Κατάρ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x