NBA

NBA preview: Atlantic Division

Έφτασε η ώρα να ολοκληρωθεί το πάζλ. To sport-fm.gr τελειώνει την βόλτα του στην ανατολική περιφέρεια του NBA και τελευταίος του σταθμός είναι η Atlantic Division.

Οι ομάδες της Ανατολής ξεκινούν το φετινό μαραθώνιο με πολλές φιλοδοξίες. Πιο συγκεκριμένα οι πέντε ομάδες της Atlantic θα προσπαθήσουν να φτάσουν στα Playoffs. Τρεις από αυτές έχουν ελπίδα να το πετύχουν. Οι άλλες δυο θα χρειαστούν αρκετά θαύματα.

Μπόστον Σέλτικς: Η δουλειά του Στίβενς φέρνει αποτελέσματα

inner

Οι Σέλτικς μπορούν να αισιοδοξούν ξανά, διότι η αρμάδα του Μπραντ Στίβενς άρχισε να καταθέτει πέρυσι τα διαπιστευτήρια της μέσα στο γήπεδο, γεμίζοντας ελπίδα τους φιλάθλους της ομάδας.

Το κοντέρ σταμάτησε στις 48 νίκες για πρώτη φορά μετά την φυγή της ένδοξης big three των Πολ Πιρς, Ρέι Άλεν και Κέβιν Γκαρνέτ, η οποία έφερε στην πόλη της Βοστόνης το τελευταίο της πρωτάθλημα. Παρόλο που οι «κέλτες» πέρυσι έφτασαν μέχρι τον πρώτο γύρο των Playoffs, έδειξαν πως επιτέλους έχουν πάει σε άλλο επίπεδο και η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Μετά από αρκετά χρόνια ήσυχης δραστηριότητας στην free agency, φέτος πήραν την απόφαση να κινηθούν δυναμικά και η έλευση του ποιοτικού Αλ Χόρφορντ ήρθε να ταράξει τα νερά. Οι Σέλτικς ελπίζουν πως ο πρώην παίκτης της Ατλάντα θα ταιριάξει γάντι με τον κοντό, αλλά θαυματουργό Αϊζάια Τόμας και μαζί θα συνθέσουν ένα από τα πιο καυτά δίδυμα της ανατολικής περιφέρειας και κατ’ επέκταση ολόκληρου του NBA.

Στο ρόστερ της ομάδας δεν υπάρχουν πλέον οι πενταδάτοι Τζάρεντ Σάλιντζερ και Έβαν Τέρνερ, οι οποίοι έδιναν σημαντικές λύσεις στον κόουτς Στίβενς και του προσέφεραν μαζί περίπου 20 πόντους και 10 ριμπάουντ ανά αγώνα. Αναβαθμισμένος θα είναι ο ρόλος του Μάρκους Σμαρτ, αφού η αποχώρηση των δύο παραπάνω θα του δώσει τη δυνατότητα να νιώσει πιο χρήσιμος για τη Βοστόνη και να έχει μεγαλύτερη συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Να τονίσουμε πως η πεντάδα των Σέλτικς θα απαρτίζεται από τους Αϊζάια Τόμας, Έιβερι Μπράντλεϊ, Τζέι Κράουντερ, Αμίρ Τζόνσον και Αλ Χόρφορντ. Από τον πάγκο θα έρχονται οι Κέλι Ολίνικ και Τζέραλντ Γκριν, οι οποίοι θα ψάχνουν τρόπους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο διάστημα που τους χρησιμοποιεί ο Στίβενς.

Βαρόμετρο: Aϊζάια Τόμας



Πέρυσι έδειξε τι μπορεί να κάνει, αφού η εκπληκτική του σεζόν του επέτρεψε να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε All Star Game. Οι Σέλτικς εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν και αυτό φάνηκε στα περσινά Playoffs, οπού το κακό ποσοστό του στα σουτ εντός πεδιάς απέναντι στην Ατλάντα (33%, 24 στα 72 σουτ) δεν επέτρεψαν στους απόγονους του Μπερντ να φτάσουν πιο μακριά. Για να μετατραπεί η Βοστόνη σε μια από τις κορυφαίες της Ανατολής, είναι απαραίτητη η συνεχής βελτίωση και ανάπτυξη αυτού του αεικίνητου «κοντορεβιθούλη».

Παίκτης-κλειδί: Αλ Χόρφορντ



Δεν θα μπορούσε να μπει κάποιος άλλος σε αυτήν την κατηγορία. Ο Σέλτικς επένδυσαν πάνω σε αυτόν, προσδοκώντας άμεσα αποτελέσματα. Το μυαλωμένο παιχνίδι του μέσα στο ζωγραφιστό σε συνδυασμό με την ικανότητα του να βάζει την μπάλα στο καλάθι, ήταν τα στοιχεία που έφεραν τον παίκτη στη Βοστόνη. Για να κάνει η καινούρια του ομάδα το κάτι παραπάνω φέτος τα νούμερα του θα πρέπει να αυξηθούν (15, 2 πόντοι ανά αγώνα και 7,3 ριμπάουντ πέρυσι).

Πρόβλεψη: Θα αποκλειστούν στον δεύτερο γύρο των Playoffs

Μπρούκλιν Νετς: Τα χειρότερα έρχονται

inner

Οι προσδοκίες των φιλάθλων των Νετς δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές στην αρχή της φετινής σεζόν, αφού η ομάδα έχει αποδυναμωθεί πλήρως, σκοπεύοντας στην μελλοντική ανάπτυξη της μέσω των καλών επιλογών που θα έχει στα draft, δεδομένου πως οι τελευταίες θέσεις στην regular season θα γίνουν συνήθεια.

O καινούριος general manager, Σον Μαρκς, έχει την αποστολή να αναγεννήσει το Μπρούκλιν από τις στάχτες του και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, με σκοπό να φτιάξει έναν σύνολο που θα φτάσει στο απόγειο του στο μακρινό μέλλον (στο πολύ μακρινό).
Έχοντας αυτό στο μυαλό τους, οι Νετς ήρθαν σε συμφωνία με τον πρώην βοηθό προπονητή των Ατλάντα Χοκς, Κένι Άτκινσον, ο οποίος φημίζεται για την ικανότητα του να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και να τους εξελίσσει.

Πρωταγωνιστικό ρόλο προβλέπεται πως θα έχουν ο παλιός all star σέντερ Μπρουκ Λόπεζ και ο νεοφερμένος πόιντ γκαρντ Τζέρεμι Λιν, οπού θα γυρίσει κοντά στον τόπο που ξεκίνησε η διάσημη «Linsanity» (έκανε ντεμπούτο στο NBA με τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς). Επίσης στην αρχική πεντάδα της ομάδας του Μπρούκλιν θα βρίσκονται ο εξαιρετικοί σουτέρ Ράντι Φόι και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, όπως και ο Τρέβορ Μπούκερ που θα προσφέρει σημαντικές λύσεις στον τομέα των ριμπάουντ.

Πάντως για να έχουν τύχη οι φετινοί Νετς θα χρειαστούν πολλά παρόμοια καλάθια σαν αυτό του Μπούκερ που θα δείτε παρακάτω. Αλλά είπαμε, θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα.



Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στο ρόστερ των Νετς υπάρχουν οι ρολίστες πολυτελείας Γκρέιβις Βάσκες και Λουίς Σκόλα που θα επιστρατευτούν πολλές φορές για να αλλάξουν τις ισορροπίες μέσα σε ένα ματς και να δώσουν τις απαραίτητες ανάσες στους βασικούς.

Βαρόμετρο: Τζέρεμι Λιν



Η ενέργεια του μέσα στο παρκέ είναι ικανή να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του στην επίθεση. Ψάχνει εδώ και χρόνια να νιώσει πως είναι βασικός και αναντικατάστατος και φέτος θα έχει αυτήν την ευκαιρία στους -αλλαγμένους προς το χειρότερο-Νετς. Πρέπει να καταλάβει πως οι ασίστ είναι σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού και να τις συμπεριλάβει στο ρεπερτόριο του, γιατί κοντεύει να ξεχάσει πως είναι να πασάρουν (πέρυσι έδινε 2,7 ασίστ ανά παιχνίδι).

Παίκτης-κλειδί: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς



Έχει χάσει μόλις 7 παιχνίδια στις δυο πρώτες του σεζόν στον μαγικό πλανήτη του NBA. Αν κρατηθεί μακριά από τραυματισμούς και φέτος, τότε η επίδραση που θα έχει στο παιχνίδι της ομάδας του θα είναι φοβερή. Ο «killer» από την Κροατία, θα εκμεταλλευτεί την έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ και θα πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, κάτι που σημαίνει περισσότερες μπάλες στα χέρια του. Τη σεζόν 2015-16 έβαζε 11,2 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, όμως με τις αυξημένες αρμοδιότητες που θα έχει πια, αυτό το νούμερο θα ανεβεί δραματικά.

Πρόβλεψη: Θα παλέψουν με τους Σίξερς για να αποφύγουν την τελευταία θέση στην κατάταξη της ανατολικής περιφέρειας.

Νιου Γιορκ Νικς: Η ελπίδα επέστρεψε στο «μεγάλο μήλο»

inner

Το rebuild των Νικς βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το καλοκαίρι και μεγάλος στόχος του προέδρου Φιλ Τζάκσον είναι να επιστρέψει η ομάδα στις ένδοξες μέρες του παρελθόντος. Το ρόστερ έχει υποστεί αρκετές αλλαγές σε καίριες θέσεις και στη Νέα Υόρκη ελπίζουν πως η σεζόν θα κυλήσει ομαλά και χωρίς τραυματισμούς, έτσι ώστε να επιστρέψουν στα Playoffs για πρώτη φορά μετά το 2013.

Στο «Madison Square Garden» κατέφτασαν φέτος οι Ντέρικ Ρόουζ, Γιοακίμ Νοά, Κόρτνεϊ Λι και Μπράντον Τζένινγκς. Προσθήκες ποιότητας που είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βελτιώσουν την μέτρια εικόνα της ομάδας πέρυσι και θα αποτελέσουν μια επιπλέον λύση στο επιθετικό κομμάτι, καθώς ο Καρμέλο Άντονι δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του.

Αλλαγή έγινε και στην άκρη του πάγκου, αφού ο Κερτ Ράμπις αποτελεί παρελθόν, με τον Τζεφ Χόρνατσεκ να είναι ο αντικαταστατής του και ο άνθρωπος που θα έχει το βάρος στις πλάτες του, προκειμένου να ξανακάνει τους Νικς να θυμίζουν ομάδα και όχι παιδική χαρά. Ο παλιός head coach των Σανς αρέσκεται σε ένα γρήγορο παιχνίδι, ψάχνοντας να τρέξει στον αιφνιδιασμό όποτε του δίνεται η δυνατότητα. Για αυτό το λόγο προτιμάει να έχει γρήγορους γκαρντ στην πεντάδα του.

Εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι φυσικά ο ηγέτης Καρμέλο Άντονι. Πέρυσι είχε 21,8 πόντου ανά αγώνα, μια επίδοση που αποτελεί ιστορικό χαμηλό για τον ίδιο σε αυτήν την κατηγορία αν εξαιρέσουμε τις δυο πρώτες του χρονιές με τη φανέλα των Νάγκετς. Ο Μέλο χρειάζεται σωστή διαχείριση και κάπου εδώ έρχονται να μπουν στην εξίσωση και οι άλλοι πέντε κύριοι της αρχικής πεντάδας.

Ντέρικ Ρόουζ, Κόρτνεϊ Λι, Κρίσταπς Πορζίνγκις και Γιοακίμ Νοά θα πρέπει να βρουν γρήγορα χημεία, προκειμένου να οδηγήσουν την Νέα Υόρκη στα Playoffs και να προσφέρουν στον Καρμέλο μια χείρα βοηθείας που έχει τόσο ανάγκη φέτος. Ο «D-Rose» είναι το μεγάλο στοίχημα, αφού οι τραυματισμοί των τελευταίων χρόνων δεν τον άφησαν να ξεδιπλώσει το μεγάλο ταλέντο του. Από την άλλη, ο Λετονός έδειξε πέρυσι πως μπορεί να μετατραπεί σε all star παίκτη στο μέλλον και φέτος αναμένεται ακόμα καλύτερος, αφού πληροφορίες λένε πως έχει βελτιωθεί αισθητά στον χειρισμό της μπάλας.

Τον ρόλο του έκτου παίκτη θα παίζει ο Μπράντον Τζένιγκς, ο οποίος είναι απόλυτα υγιής και έτοιμος να μπει στην πιο σημαντική σεζόν της καριέρας του. Αν μπορέσει και αντικαταστήσει επάξια τον Ρόουζ, ερχόμενος από τον πάγκο, τότε οι Νικς θα φτάσουν αρκετά μακριά στα φετινά Playoffs.

Βαρόμετρο: Καρμέλο Άντονι




Φώτος είναι η τεράστια εύκαιρα του να επιστρέψει εκεί που ανήκει, δηλαδή στα Playoffs του NBA. Κομβικό σημείο θα αποτελέσει το πώς θα επιλέξει να προσφέρει στο παιχνίδι των Νικς. Θα συνεχίσει να παίρνει πολλές προσπάθειες (αρκετές είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά) ή θα πάει σε ένα πιο all around παιχνίδι, σκεπτόμενος την προσθήκη των ικανότατων και ποιοτικών παικτών που θα έχει δίπλα του φέτος; Η απόφαση του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη χρονιά για την ομάδα του. Πάντως θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού που τον έχει κάνει έναν από τους καλύτερους σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Παίκτης-κλειδί: Ντέρικ Ρόουζ



Οι Νικς του έδωσαν τη δυνατότητα να σώσει τη καριέρα του. Ο ίδιος καλείται να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και να συνθέσει μια νέα big three μαζί με τους Μέλο και Πορζίνγκις. Πέρυσι έδειξε πως σιγά-σιγά αφήνει πίσω του τους «εφιάλτες» των σοβαρών τραυματισμών, καθώς κατάφερε να αγωνιστεί σε 66 παιχνίδια, τα περισσότερα που έχει παίξει από τη σεζόν που βγήκε MVP της regular season το 2011. Σύμφωνα με όσα γράφονται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο παλιός ηγέτης των Μπουλς, θα δίνει φέτος περισσότερη σημασία στο διάβασμα του παιχνιδιού και στην στρατηγική που θα καθορίζει τον ρυθμό της ομάδας του, χρησιμοποιώντας λιγότερα τα αθλητικά του προσόντα και την εκρηκτικότητα του.

Πρόβλεψη: Θα φτάσουν στην postseason, αλλά εκεί δεν θα πάνε πιο μακριά από τον δεύτερο γύρο της Ανατολής.

Φιλαδέλφεια Σίξερς: Το πείραμα συνεχίζεται… Τα αποτελέσματα πότε θα τα δούμε;

inner

Όλη η στρατηγική των Σίξερς τα τελευταία χρόνια έχει βασιστεί στο tanking, δηλαδή στην πρόθεση της ομάδας να παίρνει τα καλύτερα draft pick κάθε χρόνο, κάτι που της στοιχίζει στη τελική κατάταξη στο τέλος κάθε σεζόν. Η τελευταία θέση έχει γίνει συνήθεια για το νεανικό σύνολο της Φιλαδέλφεια, όπου θέλει επιτέλους να δικαιολογήσει την επιλογή της και να ξεκινήσει να βλέπει τα αποτελέσματα της συγκεκριμένες στρατηγικής στο γήπεδο.

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα για άλλη μια χρονιά, αφού ο Μπεν Σίμονς που διαλέχτηκε στο νούμερο 1 του ντραφτ, έσπασε το πόδι του στο training camp και θα λείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κακοτυχίες δεν σταματούν εκεί όμως. Από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας θα απουσιάσει και ο Νέρλενς Νοέλ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αριστερό γόνατο και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Μοναδικό καλό νέο είναι η επιστροφή του Τζοέλ Εμπίντ στα παρκέ ύστερα από δυο χρόνια αφάνταστης ταλαιπωρίας από τραυματισμούς που του στοίχισαν στην εξέλιξη του.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των Σίξερς βρίσκεται στο ταλαντούχο δίδυμο που θα παίζει κάτω από τα καλάθια και θα απαρτίζεται από τους Τζαλίλ Όκαφορ και Τζοέλ Εμπίντ. Οι δυο τους θα «ταϊστούν» πολύ φέτος από τους περιφερειακούς και θα έχουν την ευθύνη να τελειώσουν τις περισσότερες επιθέσεις που θα πάρουν.

Η περιφερειακή τριάδα θα αποτελείται από τον Τζάρεντ Μπέιλες στη θέση του πλέιμεϊκερ, τον αλτικό Τζέραλντ Χέντερσον που θα παίζει στο «2» και τον Ρόμπερτ Κόβινγκτον που θα τον δούμε σαν σμολ φόργουορντ. Αξίζει να προσέξουμε και τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Ντάριο Σάριτς, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βάλουν την ευρωπαϊκή τους «πινελιά» στο παιχνίδι της καινούρια τους ομάδας.

Βαρόμετρο: Τζαλίλ Όκαφορ



Την περσινή χρονιά ήταν ο μοναδικός λόγος για να παρακολουθήσεις κάποιο ματς των άθλιων Σίξερς. Διαθέτει φοβερές κινήσεις μέσα στη ρακέτα (όταν ποστάρει, οι αντίπαλοι απλά κοιτούν) και για άλλη μια χρονιά εικάζεται πως θα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του (17,5 πόντους ανά αγώνα πέρυσι). Αν είχε έναν συμπαίκτη της κλάσης του στην γραμμή των περιφερειακών, όλα θα ήταν αλλαγμένα προς το καλύτερο. Διότι για να δεις παιχνίδι της ομάδας χρειάζεσαι κολλύριο.

Παίκτης-κλειδί: Tζοέλ Εμπίντ



Διψά για μπάσκετ, αφού οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να πατήσει παρκέ τα δυο πρώτα χρόνια που βρίσκεται στο NBA. Η γραμμή των ψηλών θα πρέπει να τραβήξει το «καρό» από τη λάσπη και σε αυτό μεγάλο ρόλο θα παίξει ο σέντερ των Σίξερς. Αν συνεργαστεί αρμονικά με τον Όκαφορ υπάρχει ελπίδα. Μην νομίζετε πως θα γίνει κάτι σημαντικό, απλά θα αποφύγουν την τελευταία θέση της regular season (θα την πάρουν οι Νετς)

Πρόβλεψη: Δεν γλιτώνουν τον πάτο της βαθμολογίας στην Ανατολή στο τέλος της χρονιάς

Τορόντο Ράπτορς: Ο Καναδάς αντεπιτίθεται

inner

Αν επαναλάβουν την χρονιά που μας πέρασε, θα έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν. Κατάφεραν πέρυσι να κάνουν το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους στη regular season(56-26) και να αγγίξουν τους τελικούς του NBA, αφού οι Καβαλίερς τους χάλασαν τα σχέδια. Η παρουσία τους στους τελικούς της Ανατολής ήταν ένα φοβερό επίτευγμα, καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν για του Ράπτορς.

Το σημαντικό νέο για τους Καναδούς είναι πως κράτησαν τον ηγέτη τους, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν κατά τη διάρκεια της free agency, ενώ ανανέωσαν τα συμβόλαια του κόουτς Ντουέιν Κέισι και του general manager Μασάι Ουζίρι, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τις περισσότερες αποφάσεις που οδήγησαν στην επιτυχημένη τελευταία σεζόν.

Ο εντυπωσιακός σούτινγκ γκαρντ θα έχει για άλλη μια σεζόν τη βοήθεια του Κάιλ Λάουρι. Οι δυο τους είναι ένα από τα πιο παραγωγικά δίδυμα του πρωταθλήματος, κάτι που δείχνουν και τα περσινοί μέσοι όροι τους στο σκοράρισμα (21,2 ο Λάουρι και 23,7 ο ΝτεΡόζαν). Η χημεία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους είναι ικανή να προσφέρει σπουδαίες μπασκετικές παραστάσεις στο κοινό του«Air Canada Center».

Διαφορετικά πρόσωπα θα δούμε στη γραμμή των ψηλών αφού αποχαιρέτησαν οι Λουίς Σκόλα και Μπίσμακ Μπιγιόμπο και στις θέσεις τους ήρθαν οι Τζάρεντ Σαλιντζερ και Αυστριακός σέντερ Γιάκομπ Πελτλ. Αυτό σημαίνει πως το βασικό πεντάρι της ομάδας, ο Γιόνας Βαλαντσιούνας θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες στην άμυνα, διότι θα πρέπει να καλυφθεί επάξια το κενό που άφησε ο Μπιγιόμπο. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα ταιριάξει ο Σάλιντζερ (όταν επιστέψει από τον τραυματισμό του) στην ήδη πολύ δεμένη περσινή τετράδα των Λάουρι, ΝτεΡόζαν, Κάρολ και Βαλαντσιούνας. Πάντως όλοι τους, ξέρουν τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί όταν πάρουν τη μπάλα στα χέρια.

Τέλος, εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών είναι και οι τύποι που θα έρχονται από τον πάγκο και θα δίνουν ώθηση στην ομάδα. Ο λόγος για τους Κόρι Τζόσεφ, Τέρενς Ρος και Πάτρικ Πάτερσον, οι οποίοι θα είναι οι πρώτες σκέψεις του Κέισι, σε περίπτωση που θέλει να κάνει αλλαγή κάποιον βασικό του.

Βαρόμετρο: ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν



Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ανήκει πλέον μέσα στους 5 καλύτερους σούτινγκ γκαρντ στο ΝΒΑ. Η βελτίωση που παρουσιάζει το παιχνίδι του, χρόνο με το χρόνο είναι απίστευτη και το μπασκετική του θράσος τον κάνει να ξεχωρίζει. Δεν θα αρνηθεί να πάρει την ευθύνη όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη. Η αυτοπεποίθηση με την όποια πλησιάζει προς το καλάθι είναι σημείο αναφοράς, αφού αναγκάζει τους αντίπαλους του να του κάνουν φάουλ, στέλνοντας τον στη «γραμμή της φιλανθρωπίας» (πέρυσι μετρούσε 8,4 κερδισμένες βολές ανά αγώνα). Είναι ο ηγέτης και ο ήρωας της πόλης του Τορόντο και λογικά θα γίνει franchise player.

Παίκτης-κλειδί: Γιόνας Βαλαντσιούνας



Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του. Το ζητούμενο είναι να κρατηθεί μακριά από τραυματισμούς, ένα στοιχείο που θα κρίνει εν πολλοίς την τύχη των Ράπτορς κατά τη διάρκεια των Playoffs, όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι. Μπορεί να κυριαρχήσει τόσο στον επιθετικό όσο και στον αμυντικό τομέα, αρκεί να βρει τη σταθερότητα που έχει ανάγκη το παιχνίδι του. Τη σεζόν 2015-16 είχε 12, 1 πόντους ανά παιχνίδι και 9,1 ριμπάουντ. Αποτελεί τον σπουδαιότερο εκπρόσωπο του λιθουανικού μπάσκετ στο δυσκολότερο και πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου.

Πρόβλεψη: Έχουν την ικανότητα να ξαναφτάσουν στους τελικούς της Ανατολής

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x