NBA

NBA preview: Southeast Division

To NBA ξεκινά τα ξημερώματα της Τετάρτης και το sport-fm.gr αναλύει τα δεδομένα των ομάδων της Southeast Division, προσπαθώντας να προβλέψει το μέλλον τους.

Η ανατολική περιφέρεια αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική τη φετινή χρονιά, με τις ομάδες της Southeast να θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για να μπουν στα Playoffs. Πάντως οι περισσότερες από αυτές δεν θα έχουν εύκολο έργο.

Ατλάντα Χοκς: Τα «κλειδιά» στον Σρέντερ και το ρίσκο με Χάουαρντ

inner

Το νερό φαίνεται πως έχει μπει στο αυλάκι για την ομάδα του Μάικ Μπαντενχόλζερ, με τον 47χρονο head coach να δείχνει πως αφήνει σιγά-σιγά τη δική του σφραγίδα στην Ατλάντα. Τα «γεράκια» έχουν υποστεί μεγάλη ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό τους και συγκεκριμένα στην αρχική τους πεντάδα, εκεί που δεν θα δούμε πλέον τους Τζεφ Τιγκ και Αλ Χόρφορντ, οι οποίοι έφυγαν για άλλες πολιτείες.

Τη θέση τους θα πάρουν ο Ντένις Σρέντερ, ο οποίος θα έχει σαφώς πιο αναβαθμισμένο ρόλο μετά τη φυγή του Τιγκ και ο νεοφερμένος Ντουάιτ Χάουαρντ που θέλει να ξαναβάλει την καριέρα του στον ίσιο δρόμο και φήμες λένε πως δοκιμάζει στις προπονήσεις ακόμα και σουτ από μέση απόσταση!

Οι παλιοί Κάιλ Κόρβερ, Κεντ Μπέιζμορ και Πολ Μίλσαπ θα συμπληρώνουν τα δυο νέα πρόσωπα στο ρόστερ των Χοκς και όλοι μαζί προσδοκούν να κρατήσουν την ομάδα που κατοικοεδρεύει στην Ατλάντα, στα ψηλά πατώματα της Ανατολής.

Το supporting cast της ομάδας δεν έχει το βάθος που θα χρειαζόταν ο κόουτς Μπαντενχόλζερ σε κρίσιμα σημεία μέσα στη χρονιά, όμως συνδυάζει νιάτα και εμπειρία. Το βάπτισμα του πυρός στο μαγικό πλανήτη του NBA θα πάρουν οι rookie Ταιρόν Πρινς (σμολ φόργουορντ, νο 12 του ντραφτ) και ΝτιΆντρε Μπρέμπι (σούτινγκ γκαρντ, νο 21 του ντραφτ), ενώ πολλές λύσεις περιμένουμε να δώσει ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Jr, o οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στην preseason. Ποδαρικό στο ΝΒΑ θα κάνει και ο Μάλκολμ Ντιλέινι, μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στην Ευρώπη με Μπάγερν και Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Όσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις στις νευραλγικές θέσεις του «1» και του «5», υπάρχουν τα ονόματα του έμπειρου και πολύτιμου Τζάρετ Τζακ και αντίστοιχα εκείνο του Τιάγκο Σπλίτερ, με τον Βραζιλιάνο να επιστρατεύεται όταν ο Χάουαρντ θα χρειάζεται ανάσες. Αξίζει να πούμε πάντως πως οι τραυματισμοί των Τζακ και Σρέντερ στην preseason δημιούργησαν προβλήματα στην ομάδα, η οποία επιστράτευσε τόσο τους Τιμ Χάρνταγουεϊ Jr και ΝτιΆντρε Μπρέμπι σε αυτόν τον ρόλο, όσο και τον Τζος Μαγκέτι που αποκτήθηκε τελευταία στιγμή για να καλύψει το κενό.

Βαρόμετρο: Ντένις Σρέντερ



Η απόφαση που πήραν οι Χοκς από τα τέλη της περσινής σεζόν είναι να δώσουν τα κλειδιά της επίθεσης της ομάδας στον Σρέντερ, αφήνοντας τον Τιγκ να φύγει για την Ιντιάνα. Αυτό κάτι δείχνει για τον τρόπο που θέλουν οι Χοκς, να συμβάλει ο χαρισματικός Γερμανός στο παιχνίδι τους. Πέρυσι τα νούμερα του ήταν μέτρια(11,6 πόντους, 2,6 ασίστ και 4,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι), όμως όλα αυτά έγιναν στη «σκιά» του Τιγκ. Φέτος η «μπαγκέτα» θα ανήκει σε αυτόν και οι αρμοδιότητες θα είναι πολύ πιο αυξημένες σε σχέση με την περσινή σεζόν. Οι ιθύνοντες των «γερακιών» πιστεύουν πως φέτος θα είναι η χρονιά της απογείωσης του.

Παίκτης-κλειδί: Πολ Μίλσαπ



Ένας παίκτης που θεωρείται πλέον all star και τα νούμερα του το αποδεικνύουν (17,1 πόντοι, 7,7 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ ανά αγώνα). Η συνύπαρξη του με τον Χόρφορντ κάτω από τη ρακέτα των Χοκς τα τελευταία τρία χρόνια είχε ευεργετικά αποτελέσματα τόσο στην επιθετική, όσο και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα συνδυαστεί με τον Ντουάιτ Χάουαρντ, ο οποίος δεν έχει τόσο ποιοτικές κινήσεις μέσα στο ζωγραφιστό όσο ο Χόρφορντ. Αυτό σημαίνει πως ο βασικός πάουερ φόργουορντ της ομάδας θα παίρνει περισσότερες επιθέσεις, άρα θα είναι πιο εύκολο να αυξήσει τον μέσο όρο του στους πόντους. Η συνεργασία του με τον «Superman» θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του «οικοδομήματος» που προσδοκά να φτιάξει ο Μπαντενχόλζερ.

Πρόβλεψη: Σίγουρα θα πάνε στην postseason, όμως εκεί δύσκολα θα φτάσουν στους τελικούς της Ανατολής

Mαϊάμι Χιτ: Οι ένδοξες μέρες ανήκουν στο παρελθόν

inner

Μια ομάδα που έζησε στιγμές δόξας στο παρελθόν, όμως οι τρεις κύριοι που την οδήγησαν στο νέκταρ της επιτυχίας δεν πατάνε πια το παρκέ της «American Airlines Arena». Πέρυσι έφυγε ο Λεμπρόν, το καλοκαίρι που μας πέρασε αποχαιρέτησε ο αρχηγός Γουέιντ, ενώ ο Μπος μπορεί να βρίσκεται τυπικά στο ρόστερ της ομάδας, αλλά αποτελεί ξένο σώμα για αυτή.

Το βάρος πέφτει πλέον στους ώμους των Χασάν Γουάιτσαϊντ και Γκόραν Ντράγκιτς πρωτίστως και στη συνέχεια στους Τζος Ρίτσαρντσον, Τζάστις Γουίνσλοου και Τζος ΜακΡόμπερτς. Οι πέντε αυτοί τύποι θα αποτελούν την αρχική πεντάδα των Χιτ μέσα στη χρονιά (ο Ρίτσαρντσον θα χάσει λίγα ματς τις πρώτες εβδομάδες λόγω τραυματισμού) και όπως καταλαβαίνουμε όλοι πάμε για γενικό rebuild από τον general manager, Πατ Ράιλι.

Η ομάδα της Φλόριντα έριξε όλο το βάρος κατά τη διάρκεια της φετινής free agency στο τρόπο με τον οποίο θα κρατήσει τον Γουάιτσαϊντ. Ο Σποέλστρα ήθελε πάση θυσία να διατηρήσει στην ομάδα του το αμυντικό «τερας» και τελικά τα κατάφερε, δίνοντας του μάξιμουμ συμβόλαιο 98 εκατ. δολαρίων για τέσσερα χρόνια.

Το project που θέλουν να «τρέξουν» οι Χιτ ακούει στο όνομα Τζος Ρίτσαρντσον, ο οποίος θα επωφεληθεί από την αποχώρηση του Γουέιντ και θα ξεκινά στη θέση του σούτινγκ γκαρντ. Στο Μαϊάμι δείχνουν πως εκτιμούν πολύ το ταλέντο του δευτεροετούς Αμερικανού. Η τριάδα περιφερειακών που θα συνθέσει ο ίδιος μαζί με τους Γουίνσλοου και Ντράγκιτς θα είναι μια από τις πιο νεανικές του πρωταθλήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Να πούμε πως βασική επιδίωξη του κόουτς Σποέλστρα είναι να καθιερώσει ένα uptempo παιχνίδι στην νεανική ομάδα του και αυτό ελπίζει πως θα του δώσει ο ταχύτατος Ντράγκιτς που όταν πατάει το γκάζι δεν πιάνεται ούτε με λάσο. Σημαντικές απώλειες για τους Χιτ είναι οι έμπειροι βετεράνοι Λούολ Ντενγκ και Τζο Τζόνσον, οι οποίοι πήγαν σε Λέικερς και Τζαζ αντίστοιχα. Τον ρόλο του 6ου παίκτη θα «ενσαρκώσουν» ο Ντίον Γουέιτερς πρωτίστως και σε δεύτερο πλάνο ο Τάιλερ Τζόνσον, οι οποίοι πέρυσι έκαναν ικανοποιητικές χρονιές.

Βαρόμετρο: Χασάν Γουάιτσαϊντ



Όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω του φέτος. Θα έχει ένα επιπλέον άγχος να αποδείξει πως αξίζει τα λεφτά του συμβολαίου που υπέγραψε. Eίναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας, αφού δεν πρόκειται πλέον να του κλέβουν τη δόξα οι Γουέιντ και Μπος. Ο Γουάιτσαϊντ οφείλει να δείξει πως μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και να κυριαρχήσει και στις δύο άκρες του παρκέ, κάτι που μέχρι τώρα μας έχει αποδείξει με τις περσινές του εμφανίσεις. Οι περσινοί αριθμοί του (14,2 πόντοι, 11,8 ριμπάουντ και 3,7 ριμπάουντ ανά αγώνα) τον κάνουν να αισιοδοξεί πως τα καλύτερα έρχονται.

Παίκτης-κλειδί: Γκόραν Ντράγκιτς



Όλο το παιχνίδι του Μαϊάμι θα περνάει από τα χέρια του και οι εμπνεύσεις του θα κρίνουν κατά πολύ την τελική κατάταξη της ομάδας στη φετινή regular season. Το προπονητικό προσωπικό των πρωταθλητών του 2012 και 2013, περιμένει μια μεγάλη αύξηση των περσινών στατιστικών του (14,1 πόντοι, 3,8 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ ανά παιχνίδι), αφού οι αρμοδιότητες του θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Όπως είπαμε και παραπάνω, ο Σλοβένος έχει το ελεύθερο από τον προπονητή του να πατήσει το γκάζι. Αρά το μπάσκετ που θα παίζουν οι Χιτ θα έχει άμεση εξάρτηση από τις εμφανίσεις που θα κάνει ο Ευρωπαίος γκαρντ. Άλλο ένα στοιχείο για διερεύνηση, είναι ο τρόπος που θα «κολλήσει» με τους άλλος δύο περιφερειακούς, Γουίνσλοου και Ρίτσαρντσον.

Πρόβλεψη: Μόνο με θαύμα θα μπουν στα Playoffs

Ουάσινγκτον Γουίζαρντς: Δεν θέλει να πέσει σε «τοίχο»…’Εχει τον δικό της!

inner

Το καλοκαίρι οι «μάγοι» προσπάθησαν να κάνουν το μεγάλο κόλπο, φέρνοντας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ τον Κέβιν Ντουράντ, όμως αυτό αποδείχθηκε τελικά όνειρο θερινής νυκτός. Βέβαια η αλλαγή έγινε στην άκρη του πάγκου, αφού έφυγε ο Ράντι Γουίτμαν και ήρθε ο Σκοτ Μπρουκς.

Ένας άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος να κουμαντάρει δύο σούπερσταρ στην Οκλαχόμα, όπως οι Ντουράντ και Γουέστμπρουκ. Τώρα έχει την ευθύνη να βάλει χαλινάρι σε άλλες δύο ενδιαφέρουσες μπασκετικές περιπτώσεις. Ο λόγος για τους Τζον Γουόλ και Μπράντλεϊ Μπιλ. Οι δυο τους πολλές φορές βάζουν το «εγώ» τους πάνω από την ομάδα και αυτό έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Αυτό που υποχρεούται να κάνει ο Μπρουκς είναι να τους μάθει να συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στο γήπεδο και να μην ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Φοβεροί παίκτες οι δυο τους, αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτοί στην περιφέρεια της Ουάσινγκτον. Η συγκεκριμένη γραμμή θα αποτελέσει το μεγάλο ατού της ομάδας για κάτι καλό μέσα στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Και αυτό γιατί στο ρόστερ βρίσκονται οι Τρέι Μπερκ (κατέφτασε από την Ατλάντα) και Τόμας Σατοράνσκι (άφησε την Μπαρτσελόνα για να κάνει το μεγάλο βήμα στο NBA).

Καλό θα ήταν να σταθούμε στον Μπερκ, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να δείξει επιτέλους όλα αυτά που μπορεί να κάνει σε ένα ματς. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο κόουτς Μπρουκς έχει αποδείξει πως βοηθάει στην ανάπτυξη ταλαντούχων πλέιμεϊκερ (τρανό παράδειγμα ο Γουέστμπρουκ στα πρώτα του βήματα), αρά ο πρώην ποίντ γκαρντ των Τζαζ έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν και οι Ότο Πόρτερ Jr, Μαρκίφ Μόρις και Μάρτσιν Γκόρτατ, οι οποίοι θα πλαισιώνουν τους ηγέτες Μπιλ και Γουόλ στη βασική πεντάδα των «μάγων». Να αναφέρουμε πως και οι τρεις αυτοί κύριοι είχαν διψήφιο αριθμό πόντων στην περσινή σεζόν, κάτι που μαρτυρά την επιθετική πολυφωνία που θα έχει το παιχνίδι της ομάδας του Μπρουκς. Μάλιστα ο Πολωνός σέντερ έκανε θραύση στα ριμπάουντ, έχοντας πέρυσι 9,9 ανά παιχνίδι και αποτελώντας το σημείο αναφοράς κάτω από τις δύο ρακέτες.

Βαρόμετρο: Τζον Γουόλ



Αυτός ο τύπος βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις γρηγορότερους πόιντ γκαρντ στη λίγκα αυτή τη στιγμή και ο τρόπος που ξεδιπλώνει τους αιφνιδιασμούς της ομάδας του είναι «χάρμα ιδέσθαι». Ένας φοβερός πασέρ (10, 2 ασίστ ανά παιχνίδι πέρυσι) που δεν υστερεί σε εκτελεστική δεινότητα (19, 9 πόντους ανά αγώνα), αφού ξέρει τους τρόπους που θα βάλει τη μπάλα στο καλάθι (είναι άπιαστος όταν αποφασίζει να πάει σε διείσδυση). Ο 26χρονος πλέιμεϊκερ είναι πυραυλοκίνητος και θα παίξει μείζων ρόλο, στο πως θα εξελιχθεί η χρονιά για την Ουάσινγκτον.

Παίκτης-κλειδί: Τρέι Μπερκ



Παρόλο που δεν θα ξεκινάει βασικός, ο ρόλος του θα είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Θα επωμιστεί το βάρος να διευθύνει το παιχνίδι των Γουίζαρντς τις στιγμές που τα «υπερόπλα» Γουόλ και Μπιλ βρίσκονται στον πάγκο. Τα λεπτά που θα μένει στο παρκέ είναι πολύτιμα για την ομάδα του. Αν η απόδοση του κινηθεί σε υψηλά επίπεδα, τότε ο Γουόλ θα παίρνει τις απαραίτητες ανάσες που σίγουρα θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια της απαιτητικής σεζόν που έρχεται. Ο Μπερκ έδειξε ψήγματα του ταλέντου του στη Γιούτα. Αυτό που καλείται να κάνει σε αυτόν τον καινούριο σταθμό της καριέρας του, είναι να αναβαθμίσει το παιχνίδι του.

Πρόβλεψη: Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπουν στα Playoffs. Λογικά δεν θα τα καταφέρουν

Ορλάντο Μάτζικ: Πολυκοσμία στην frontline

inner

Ο καινούριος προπονητής του Ορλάντο, Φρανκ Φόγκελ πρέπει να βρει τη χρυσή τομή για να μοιραστεί σωστά ο χρόνος ανάμεσα στους πολλούς ικανούς ψηλούς που διαθέτει το ρόστερ της ομάδας. Στους παλιούς Νίκολα Βούτσεβιτς και Άαρον Γκόρντον ήρθαν να προστεθούν το αμυντικό «τείχος» που λέγεται Μπίσμακ Μπιγιόμπο και ο -επί σειρά ετών- καλύτερος «ψηλός» των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σερζ Ιμπάκα.

Η περιφέρεια των Μάτζικ αποδυναμώθηκε αρκετά, αφού η ομάδα επέλεξε να ανταλλάξει τον νέο και ταλαντούχο Βίκτορ Ολαντίπο για να κάνει τον Ιμπάκα κάτοικο Ορλάντο. Αυτό που έπαιξε ρόλο σε αυτή τους την απόφαση ήταν μετατροπή του Εβάν Φουρνιέ από ένα πολύ καλό τριποντέρ σε έναν ικανότατο σκόρερ (15,5 πόντοι ανά αγώνα πέρυσι), κάτι που σημαίνει πως η φυγή του Νιγηριανού, θα είναι καταλυτική για να πάρει φέτος περισσότερες επιθέσεις και πρωτοβουλίες.

Κύριο στοιχείο για τους φετινούς Μάτζικ θα είναι η αμυντική τους προσήλωση. Μέσα στη ρακέτα υπάρχουν αρκετά ψηλά κορμιά που θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων και θα λύσουν τα χεριά του Φόγκελ, ο οποίος θα μπορεί να δουλέψει με πολλά και διαφορετικά συστήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στη θέση «3» θα συναντήσουμε τον Τζεφ Γκριν, ο οποίος την περσινή χρονιά μέτρησε 11,7 πόντους ανά αγώνα.

Αυτό που φαίνεται να λείπει από το Ορλάντο είναι ο ηγέτης. Η βασική πεντάδα τους θα αποτελείται από τους Πέιτον, Φουρνιέ, Γκριν, Ιμπάκα, Βούτσεβιτς και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα πάρει την ευθύνη όταν η μπάλα καίει. Ένα μικρό προβάδισμα για τον ρόλο αυτό φαίνεται πως έχει ο Μαυροβούνιος σέντερ, αν κρίνουμε και από τα παλιότερα κατορθώματα του.





Βαρόμετρο: Νίκολα Βούτσεβιτς



Κανεις άλλος δεν επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό το παιχνίδι των Μάτζικ, όσο αυτός. Φέτος θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό στη θέση του σέντερ, ενώ θα χρειαστεί να κάνει υπομονή στον πάγκο, όταν ο προπονητής του θα επιλέξει να βάλει ένα πιο κοντό παίκτη στη ρακέτα (Ιμπάκα ή Μπιγιόμπο). Παρόλα αυτά θα βρίσκει πάντα τους τρόπους για να γίνει παραγωγικός για την ομάδα του, όταν ο Φόγκελ αποφασίζει να του περνάει τη μπάλα στο post. Οι περισσότεροι αναλυτές του NBA, περιμένουν να έχει φέτος διψήφιο μέσο όρο σε πόντους και ριμπάουντ (την περσινή χρονιά έβαζε 18,2 πόντους και μάζευε 8,9 σκουπίδια ανά αγώνα).

Παίκτης-κλειδί: Εβάν Φουρνιέ



Η αποχώρηση του Ολαντίπο δίνει τη δυνατότητα στον Γάλλο να νιώσει περισσότερο πολύτιμος στο ρόστερ των Μάτζικ, παίρνοντας περισσότερες ευθύνες. Ένα «πυροβόλο» έξω από τη γραμμή του τριπόντου, ο οποίος μπορεί να σκοτώσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο αν βρει ρυθμό. Βέβαια ο Φόγκελ θα προσπαθήσει να τον βελτιώσει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, καθώς θέλει να δει τα νούμερα του ανεβασμένα σε ριμπάουντ και ασίστ.

Πρόβλεψη: Δεν θα καταφέρουν να πάνε στην postseason

Σάρλοτ Χόρνετς: Προσδοκούν να «τσιμπήσουν» όσους περισσότερους μπορούν

inner

Στόχος τους είναι η καθιέρωση στην ελίτ της Ανατολής, δηλαδή η είσοδος τους και στα φετινά Playoffs. Τη σεζόν 2015-16 κατάφεραν να μαζέψουν 48 νίκες στη regular season και να ζορίσουν το Μαϊάμι στον πρώτο γύρο των Playoffs, χάνοντας τελικά με 4-3 νίκες. Φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, αφού η ανατολική περιφέρεια έχει δυναμώσει αρκετά, μετά τις μετακινήσεις παικτών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όμως η παρέα των Κέμπα Γουόκερ, Νικολά Μπατούμ και Μάρβιν Γουίλιαμς έχει όνειρα και φιλοδοξίες. Η δουλεία του κόουτς Κλίφορντ σε συνδυασμό με το πάθος και την προσήλωση στο στόχο από όλη την ομάδα, είναι τα δυο κλειδιά που μπορούν να κάνουν επιτυχημένη τη χρονιά για το Σάρλοτ.

Ο ηγέτης των Χόρνετς, Κέμπα Γουόκερ, δεν θα έχει στο πλευρό του πλέον τον Τζέρεμι Λιν που πήγε στους Νετς και μοναδική εναλλακτική λύση στη θέση του πόιντ γκαρντ θα είναι ο Ραμόν Σέσιονς, κάτι που υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αξίζει να αναφέρουμε πως βασικός σούτινγκ γκαρντ της ομάδας θα είναι ο Μάικλ Κιντ-Γκίλχριστ, ο οποίος επιστρέφει δριμύτερος από τα προβλήματα τραυματισμών που είχε στον ώμο του και θα αποτελέσει τον αμυντικό «πυλώνα» της περιφερειακής γραμμής της Σάρλοτ.

Πολύτιμες προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό των «σφηκών» αναμένεται είναι τόσο ο εξαιρετικός σουτέρ Μάρκο Μπελινέλι, όσο και το «σκιάχτρο» που θέλει να επαναφέρει την καριέρα του στο σωστό δρόμο, ο Ρόι Χίμπερτ. Ο κόουτς Κλίφορντ ελπίζει πως θα του δώσουν σημαντικές λύσεις οι Τζέρεμι Λαμπ, Φρανκ Καμίνσκι και Κόντι Ζέλερ, ερχόμενοι από τον πάγκο.

Βαρόμετρο: Κέμπα Γουόκερ



Κάθε χρόνος που περνάει, παρουσιάζεται όλο και καλύτερος, βοηθώντας έτσι και την ομάδα του να προοδεύσει. Ανήκει στην ελίτ των πόιντ γκαρντ του ΝΒΑ, ενώ έχει το ένστικτο του σκόρερ (20,9 πόντους ανά παιχνίδι πέρυσι), χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι ομαδικός (5,2 ασίστ ανά αγώνα). Έδειξε τις ικανότητες του από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο μαγικό πλανήτη του NBA. Ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες της λίγκας. Είναι το Α και το Ω για τους Χόρνετς και ο απόλυτος ηγέτης τους.

Παίκτης-κλειδί: Νικολά Μπατούμ



Το συμβόλαιο που υπέγραψε (120 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια) αυξάνει τις απαιτήσεις που έχει η ομάδα του από αυτόν. Τέτοιες αμοιβές απολαμβάνουν μόνο οι σούπερσταρ του NBA και ο Γάλλος φόργουορντ καλείται να αποδείξει πως έχει την ποιότητα να πραγματοποιήσει μια καταπληκτική χρονιά, έτσι ώστε να δικαιολογίσει πως αξίζει την επένδυση που έκαναν οι Χόρνετς. Ο 27χρονος έκανε καλή χρονιά πέρυσι (14,9 πόντους, 6,4 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ στη regular seoson), όμως φέτος θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα.

Πρόβλεψη: Οριακά θα μείνουν εκτός Playoffs (9η ή 10η θέση στην Ανατολή)

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x