NBA

Thunder, Thunder, Thunder… Cats!

«Γατάκια» έκανε να μοιάζουν τους Σπερς η εκπληκτική Θάντερ! Με κρατημένο το πόδι στο γκάζι, ανάγκασε το Σαν Αντόνιο να νιώθει τυχερό που έχασε… μόνο με 14 και πάει αγριεμένη στους τελικούς της Δύσης.

Thunder θα πει «κεραυνός». Αυτό που χτύπησε όμως τους Σπερς στα φετινά πλέι-οφ ήταν πολύ πιο… ακραίο φαινόμενο. Ήταν σίφουνας!

Συνεχίζοντας τις εκπληκτικές εμφανίσεις στη σειρά, η Οκλαχόμα έκανε πλάκα απέναντι στο Σαν Αντόνιο και έκλεισε βίαια τον κύκλο μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας.

Εκμεταλλευόμενοι την άριστη ψυχολογία από το δεύτερο break, οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι στα μέσα της πρώτης περιόδου και έκτοτε εξαφανίστηκαν από τα μάτια των αντιπάλων τους. Αν υπολογιστεί λοιπόν ότι εκτόξευσαν κάποια στιγμή τη διαφορά ακόμα και στους 28 πόντους, τους έκαναν να νιώθουν και τυχεροί στο τέλος που έχασαν μόνο με τους… μισούς (113-99).

Πώς να μην συμβεί όμως αυτό, από τη στιγμή που ο Ντουράντ συνέχισε να φορτώνει τα καλάθια (37 πόντους, με 12/12 βολές, 12/24 σουτ και 9 ριμπάουντ). Που ο Γουέστμπρουκ συνέχισε να τα κάνει όλα (με 28 πόντους και 12 ασίστ). Και που οι Άνταμς (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Ρόμπερσον (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) προσέφεραν πολύτιμες βοήθειες.

Κάπως έτσι, η καλή εμφάνιση του Ντάνκαν στο τελευταίο πιθανότατα παιχνίδι της τεράστιας καριέρας του (19 πόντοι) πήγε χαμένη. Οι προσπάθειες των Λέοναρντ (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Όλντριτζ (18 πόντοι και 14 ριμπάουντ) πήγαν στράφι. Και η Θάντερ πήγε στους τελικούς της Δύσης τόσο αγριεμένη, ώστε οι Γουόριορς -τους οποίους θα αντιμετωπίσει εκεί από Δευτέρα- να μην κοιμούνται καθόλου ήσυχοι ότι θα την προσπεράσουν.



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x