Ελλάδα

Turbo η Εθνική, έβγαλε… γούστα!

Άφησε υποσχέσεις με το καλημέρα η Εθνική. Η γεμάτη ποιότητα, λύσεις και διάθεση «επίσημη αγαπημένη», επικράτησε δια περιπάτου της αδύναμης Ρουμανίας στην Πάτρα με 106-48!

Άψογη στα αποκαλυπτήριά της στην Πάτρα η Εθνική. Η «επίσημη αγαπημένη» δεν άφησε… στιγμή το πόδι από το γκάζι και διέλυσε την ούτως ή άλλως αδύναμη Ρουμανία με το εντυπωσιακό 106-48.

Οι παίκτες του Μίσσα ξεδίπλωσαν στο παρκέ του «Δημήτρης Τόφαλος» όλες τις αρετές τους. Με άμυνα από ατσάλι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με «σκεπτόμενο» μπάσκετ, με μπόλικο τρέξιμο στον αιφνιδιασμό, με ωραίες συνεργασίες, με ευστοχία (13/20 τρίποντα) και διάθεση, έδειξαν… πολύ ωραία πράγματα και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα ο Παπανικολάου με 17 πόντους (4/5 τρίποντα), 14 έβαλε στην επανεμφάνισή του ο Παππάς, 12 ο Παπαπέτρου, 11 ο Πρίντεζης, από 9 οι Καλάθης (7ρ., 5ασίστ), Σλούκας, Θανάσης Αντετοκούνμπο, με τον τελευταίο να προσφέρει… απλόχερα θέαμα με το εντυπωσιακό παιχνίδι του πάνω από τη στεφάνη, «κέρβερος» ο Παπαγιάννης κάτω από τη ρακέτα (8π., 3 μπλοκ).

Εκτός 12άδας έμειναν οι Μήτογλου, Λαρεντζάκης, ενώ δεν αγωνίστηκε και ο τραυματίας Γιάννης Αντετοκούνμπο. Επόμενο φιλικό, ξανά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, το βράδυ της Τρίτης (21:00) κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία.

inner

Το ματς



Με Παππά, Σλούκα, Παπανικολάου, Αγραβάνη και Μπουρούση ξεκίνησε η Εθνική, η οποία έδειξε απόλυτα συγκεντρωμένη στα πρώτα λεπτά, έτρεχε σε κάθε ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο, πίεζε στην άμυνα, εκτελούσε πότε από κοντά, πότε από μακριά και έφτασε να προηγείται 11-0. Σιγά-σιγά ο Μίσσας άρχισε τις αλλαγές, με τους Καλάθη-Παπαγιάννη να παίρνουν τη σκυτάλη (και στις δύο άκρες του παρκέ) και να οδηγούν την «επίσημη αγαπημένη» στο 20-4, κόντρα σε μία Ρουμανία που ήταν πολύ άστοχη και δεν μπορούσε να… αναπνεύσει από την ελληνική άμυνα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +15 για τους διεθνείς (22-7), με τον Μολντοβεάνου από τα 6.75 να διαμορφώνει το 22-7.

Ο Παπαγιάννης έκανε… θραύση κοντά στη ρακέτα (σε επίθεση και άμυνα με 6 γρήγορους πόντους και 3 μπλοκ), οδηγώντας την Εθνική στο εντυπωσιακό 32-9. Το βάθος και η ποιότητα της ομάδας του Μίσσα έκανε… μπαμ. Οι διεθνείς πίεζαν συνεχώς στην άμυνα, με Καλάθη, Θανάση Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου προκαλούσαν κλεψίματα-αιφνιδιασμούς και κάπως έτσι η διαφορά… εκτινάχθηκε στους 25 πόντους, 39-14. Δεν έλειπε, μάλιστα και το θέαμα στο «Δημήτρης Τόφαλος», όπως και οι ωραίες συνεργασίες. Πότε με τον προαναφερθέντα φόργουορντ του Παναθηναϊκού, πότε με τους δύο «Παπ» του Ολυμπιακού, οι οποίοι έβγαζαν… φουλ ενέργεια και από δικά τους χέρια, διαμορφώθηκε το 45-16. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με την Εθνική να δείχνει ωραία πράγματα, να παίζει με διάθεση και πάθος και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το άνετο 49-21.

Στην έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Λι-Ουάτσον προκάλεσε κάποια… ρήγματα στην Εθνική, όμως, δύο τρίποντες «βόμβες» του Παπανικολάου αποκατέστησαν τη τάξη για το 55-29. Οι Έλληνες παίκτες άρχισαν να ξαναπαίρνουν τα πάνω τους και πηγαίνοντας σε αρκετές προσωπικές ενέργειες (που έφερναν φάουλ, αφού οι αντίπαλοί τους δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν), ξεχείλωσαν για τα καλά τη διαφορά με το εντυπωσιακό 67-29! Σλούκας και Παππάς το είχαν πάρει προσωπικά στα εναπομείναντα λεπτά της τρίτης περιόδου, πετυχαίνοντας συνεχόμενους πόντους στο καλάθι των Ρουμάνων (που προφανώς δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν την ποιοτική και… γρήγορη Εθνική), ενώ με… ολίγη από Παπαπέτρου και Αγραβάνη, διαμορφώθηκε το… τρελό 80-34 στο 30’.

Δια χειρός Παπαπέτρου η διαφορά έφτασε στο +50 (84-34), με τον Κώστα Μίσσα να συνεχίζει τις δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα (παρά το φόβο που υπήρχε για τυχόν τραυματισμούς από τα αυτοκόλλητα στο παρκέ). Παπανικολάου και Μάντζαρης «μπουμπούνιζαν» από μακριά, Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε… πάρτι στους αιθέρες και με ακόμη έναν αιφνιδιασμό και καλάθι του Καλάθη, η Εθνική ξεπέρασε τους 100 πόντους (101-39). Τυπική διαδικασία, ούτως ή άλλως η αναμέτρηση, με την επίσημη αγαπημένη να επικρατεί με 106-48 και να ελπίζει η Μεγάλη Βρετανία να αποδειχθεί σαφώς πιο ανταγωνιστική αύριο βράδυ.

Τα δεκάλεπτα: 22-7, 49-21, 80-34, 106-48

inner
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x