Euroleague

Άνταμς: «Δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τους συμπαίκτες μου»

Την εμφάνιση της Αναντολού Εφές κόντρα στον Παναθηναϊκό (90-79) σχολίασε ο Τζος Άνταμς και στάθηκε στην «καυτή» ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΑΠΕ:

- Απόψε χάσατε από νωρίς τον... έλεγχο του ματς. Τι πήγε στραβά;

«Στην άμυνα μας σίγουρα δεν πήραμε άριστα... Δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση, δεχθήκαμε πολλά εύκολα καλάθια από μία από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague. Σίγουρα δεν υπήρχε συνοχή στην άμυνα, κυρίως στην περιφέρεια, κάτι που αποδεικνύεται και από τα 14 εύστοχα τρίποντα που είχε ο Παναθηναϊκός. Την ίδια στιγμή, εμείς δεν ανταποκριθήκαμε στα ελεύθερα σουτ που είχαμε και γρήγορα χάσαμε την επαφή με τον αντίπαλο».

- Η Αναντολού Εφές έχει σπουδαίες μονάδες στο έμψυχο δυναμικό της. Ωστόσο, η 16η αγωνιστική της Euroleague τη βρίσκει με το αρνητικό ρεκόρ 4-12! Τι πρέπει να διορθωθεί;

«Δεν παλεύουμε όσο θα έπρεπε... Επίσης υποπίπτουμε σε φθηνά λάθη και δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις να πηγαίνουν στράφι... Δεν πρέπει όμως να τα παρατήσουμε. Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά στις προπονήσεις, προκειμένου να μάθουμε καλύτερα τα plays και να αρχίσουμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας μέσα στο παρκέ. Διαθέτουμε όπως είπες σπουδαίες μονάδες και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να αντιδράσουμε».

- Με τον Εργκίν Αταμάν στον πάγκο, μπορεί να επιτευχθεί αυτή η αντίδραση που αναζητάτε;

«Αυτή είναι μία καλή ερώτηση... Αν προσπεράσουμε την αποψινή ήττα από τον Παναθηναϊκό δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι είχαμε δύο διαδοχικές νίκες, μία στην Euroleague επί της Μπάμπεργκ και μία στο τουρκικό πρωτάθλημα, απέναντι στην Νταρουσάφακα. Οπότε εκτιμώ ότι έχουμε αρχίσει να χτίζουμε ψυχολογία με τον Αταμάν στον πάγκο και νομίζω ότι σύντομα θα έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε».

- Αυτή τη στιγμή η Αναντολού είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης. Ωστόσο, η διαφορά για την είσοδο στα πλέι οφ δεν είναι χαοτική. Υπάρχει ακόμη ο στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση;

«Όλοι πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα προκριθούμε στα πλέι οφ. Δεν θα τα παρατήσουμε... Πολλές ομάδες που παλεύουν για τα πλέι οφ είναι περίπου στην ίδια μοίρα με εμάς και πάνω-κάτω έχουν το ίδιο ρεκόρ. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε και στο τέλος θα κάνουμε... ταμείο».

- Ο Παναθηναϊκός παραμένει η μοναδική ομάδα της Euroleague που δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της. Τελικά πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ;

«Είναι πολύ δύσκολο... Ο κόσμος δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα. Πολλές φορές απόψε προσπαθούσα, αλλά δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τους συμπαίκτες μου, καθώς οι φωνές των φιλάθλων δεν μας το επέτρεπαν. Οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδόσεις εδώ μέσα. Ωστόσο, δεν μπορώ να αρνηθώ το γεγονός ότι ευχαριστήθηκα αυτόν τον κόσμο και την αφοσίωση που δείχνει στην ομάδα του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x