NBA

Αντετοκούνμπο: «Σπουδαία εμπειρία είχα με την Ελλάδα»

Χαρούμενος που του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ, δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος τόνισε πως έγινες καλύτερος ενόψει της νέας σεζόν με τους Μπακς.

Καλύτερος και «σοφότερος» επέστρεψε στους Μπακς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ύστερα από την εμπειρία που είχε με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, όπως είπε ο ίδιος στη Media Day της ομάδας από το Μιλγουόκι.

Ο «Giannis» τόνισε πως ένιωθε πιο άνετα φέτος με την «επίσημη αγαπημένη», ενώ ελπίζει φέτος ο Τζέισον Κιντ να του επιτρέπει τα τρίποντα, καθώς έτσι θα μπορέσει να φτάσει υψηλό επίπεδο.

«Παιδιά παρακαλώ με το… μαλακό, καθώς στους δύο μήνες που ήμουν με την Ελλάδα, ξέχασα τα αγγλικά μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη Media Day των Μπακς.

Στη συνέχεια, ο «Giannis» ερωτήθηκε για το παιχνίδι που έδωσε στη Νότια Αφρική μετά το τέλος της σεζόν στο NBA: «Το να αγωνιστώ με την Team Africa σημαίνει πολλά για μένα. Μεγάλωσα στην Ελλάδα, ωστόσο είχα και την ευκαιρία να αντιπροσωπεύσω τους γονείς μου, γι’ αυτό ήμουν πολύ ενθουσιασμένος».

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική ομάδα: «Ήταν μία σπουδαία εμπειρία. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να αντιπροσωπεύω στην Ελλάδα στη διοργάνωση. Έμαθα πολλά, ενώ έπαιξα επτά παιχνίδια μέσα σε δέκα ημέρες. Και αυτό, με βοήθησε πολύ ώστε να γίνω καλύτερος και να επιστρέψω εδώ. Ήμουν, όμως και απογοητευμένος, καθώς πίστευα πως είχαμε καλύτερη ομάδα από την Ισπανία. Δεν ξέρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα. Αλλά, αυτό είναι το μπάσκετ. Καμιά φορά νικάς, καμιά φορά όχι. Συγχαρητήρια στην Ισπανία. Όμως, νιώθεις λίγο καλύτερα όταν ξέρεις πως έχασες από την καλύτερη ομάδα του Ευρωμπάσκετ».

Για τον αναβαθμισμένο ρόλο που είχε στην «επίσημη αγαπημένη»: «Σίγουρα, ήμουν πιο άνετος και αυτή η εμπειρία με βοήθησε πολύ. Με προετοίμασε για τις το αρχικά στάδιο των προπονήσεων, αλλά και για όλη τη σεζόν».

Για το περιφερειακό του σουτ: «Ελπίζω πως θα πρέπει να μου επιτρέπεται να σουτάρω τρίποντα φέτος. Πιστεύω πως το να τραβάω τον αμυντικό προς τα έξω, θα με πάει στο επόμενο βήμα. Έτσι, θα μου επιτρέπεται να κόβω προς το καλάθι και να σκοράρω ή να δημιουργώ για τους συμπαίκτες μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x